Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yaklaşık 400 gram tavuk göğsü
- 4-5 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
Sosu için:
- 3 kaşık süt
- 2 kaşık salça
- 1 diş sarımsak
- 4 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı 7 karışım baharatı (Ben baharatın ismini böyle almıştım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsümüzü ince ince tavalık kıyıyoruz.
- Sonra kuş başından biraz büyükce doğruyoruz patateslere göre sosumuzda harmanlayıp 20 dk ağzını kapatıp bozdolabında bekletiyoruz tavukları.
- Bu esnada patatesleri çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz ve sıvı yağın içinde biraz kızartıyoruz kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz biraz yağını çektiriyoruz.
- Kare borcama patatesleri yan yana diziyoruz harmanladığımız tavuğumuzu yağ kullanmadan kızdırılmış tavada kavuruyoruz.
- Kavrulan tavukları patateslerin üzerine ister birer birer ister ikişer ikişer diziyoruz son olarak domatesimizi ve biberimizi doğruyoruz iri olacak patateslere göre yani önce domatesleri en son biberimizi olacak şekilde diziyoruz.
- Geri kalan patatesleri de etrafına diziyoruz.
- Sonra kalan sosumuzu biraz sulandırıp borcamımıza döküyoruz çok dolu dolu olmayacak su.
- En son olarak da 280 derecede ısıtılmış fırında 15 dk biber ve domatesler kızarana kadar pişiriyoruz çıkartıp servis ediyoruz afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder