20 Aralık 2020 Pazar

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi

 

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 400 gram tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

Sosu için:

  • 3 kaşık süt
  • 2 kaşık salça
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı 7 karışım baharatı (Ben baharatın ismini böyle almıştım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Borcamda Patates Üzeri Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsümüzü ince ince tavalık kıyıyoruz.
  2. Sonra kuş başından biraz büyükce doğruyoruz patateslere göre sosumuzda harmanlayıp 20 dk ağzını kapatıp bozdolabında bekletiyoruz tavukları.
  3. Bu esnada patatesleri çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz ve sıvı yağın içinde biraz kızartıyoruz kağıt havlu serili tabağa çıkartıyoruz biraz yağını çektiriyoruz.
  4. Kare borcama patatesleri yan yana diziyoruz harmanladığımız tavuğumuzu yağ kullanmadan kızdırılmış tavada kavuruyoruz.
  5. Kavrulan tavukları patateslerin üzerine ister birer birer ister ikişer ikişer diziyoruz son olarak domatesimizi ve biberimizi doğruyoruz iri olacak patateslere göre yani önce domatesleri en son biberimizi olacak şekilde diziyoruz.
  6. Geri kalan patatesleri de etrafına diziyoruz.
  7. Sonra kalan sosumuzu biraz sulandırıp borcamımıza döküyoruz çok dolu dolu olmayacak su.
  8. En son olarak da 280 derecede ısıtılmış fırında 15 dk biber ve domatesler kızarana kadar pişiriyoruz çıkartıp servis ediyoruz afiyet olsun 😇👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder