Tarhana Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase tarhana
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salça
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 1 litre su
- 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe göre tuz pul biber
Tarhana Kavurma Tarifi Yapılışı
- Suyumuzu ocağa koyalım.
- Kaynayan suyumuza tarhanamızı atalım.
- 2- 3 dk haşlayalım çok durmasın çorba olur :).
- Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Tarhanamızı haşladıktan sonra süzelim.
- Tenceremizde soğanlarmızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanlara salçalarımızı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tarhanamızı da ekleyip 1 2 dk kavuralım.
- Biz kahvaltı da yufka ekmekle yiyoruz çok güzel oluyor.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder