20 Aralık 2020 Pazar

Tarhana Kavurma Tarifi

 

Tarhana Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase tarhana
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 1 litre su
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre tuz pul biber

Tarhana Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Suyumuzu ocağa koyalım.
  2. Kaynayan suyumuza tarhanamızı atalım.
  3. 2- 3 dk haşlayalım çok durmasın çorba olur :).
  4. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
  5. Tarhanamızı haşladıktan sonra süzelim.
  6. Tenceremizde soğanlarmızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  7. Kavrulan soğanlara salçalarımızı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Tarhanamızı da ekleyip 1 2 dk kavuralım.
  9. Biz kahvaltı da yufka ekmekle yiyoruz çok güzel oluyor.
    Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder