20 Aralık 2020 Pazar

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 12 kaşık şeker (Her ayvaya 2 kaşık)
  • 25 30 tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin

  • Kaymak (200 gr) yoksa kremşanti
  • Antep fıstığı

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ayvalarımızı temizce yıkayıp ikiye bölüyoruz.
  2. Soymaya başladığımızda bir kaba bolca su ve 1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
  3. Soyup içinin çekirdeklerini çıkardığımız ayva mızı kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
  4. Daha sonra tencerenin altına ilk olarak 3-4 parça ayva kabuğu yerleştiriyoruz ki güzel kızarsın diye sonra ayvaları tencereye tek tek diziyoruz.
  5. Her birinin üzerine 3-4 tane ayva çekirdeği ve karanfil den ekliyoruz.
  6. Daha sonra 2şer kaşık şekerimizi ilave ediyoruz ayvaların ortasına 1 adet çubuk tarçın ekleyip suyumuzuda ilave ediyoruz.
  7. İlk önce orta ateşte yarım saat daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
  8. İlk etapta kırmızı olmuyor pişmeye yakın ve soğuduktan sonra güzel bir renk alıyor.
  9. Ben kaymak ile servis ettim dileyen dondurma veya kremşanti çırpıp üzerine ekleyebilir.
  10. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder