Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet ayva
- 12 kaşık şeker (Her ayvaya 2 kaşık)
- 25 30 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin
- Kaymak (200 gr) yoksa kremşanti
- Antep fıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ayvalarımızı temizce yıkayıp ikiye bölüyoruz.
- Soymaya başladığımızda bir kaba bolca su ve 1 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
- Soyup içinin çekirdeklerini çıkardığımız ayva mızı kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
- Daha sonra tencerenin altına ilk olarak 3-4 parça ayva kabuğu yerleştiriyoruz ki güzel kızarsın diye sonra ayvaları tencereye tek tek diziyoruz.
- Her birinin üzerine 3-4 tane ayva çekirdeği ve karanfil den ekliyoruz.
- Daha sonra 2şer kaşık şekerimizi ilave ediyoruz ayvaların ortasına 1 adet çubuk tarçın ekleyip suyumuzuda ilave ediyoruz.
- İlk önce orta ateşte yarım saat daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
- İlk etapta kırmızı olmuyor pişmeye yakın ve soğuduktan sonra güzel bir renk alıyor.
- Ben kaymak ile servis ettim dileyen dondurma veya kremşanti çırpıp üzerine ekleyebilir.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder