Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Et sote
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 400-450 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı kabya biber
- Mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi
- 650 gram patates
- 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,3 çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavamızın içine sıvı yağ ve tereyağ yağını koyalım.
- Daha sonra salçayı koyalım.
- Daha sonra doğradığımız soğanları da içerisine koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Kırmızı kapya biberlerini de doğrayıp tavamızın içerisine koyalım.
- Doğarmış olduğumuz mantar ve tavuk göğsünü de tavamızın içerisinde koyalım.
- Tuzumu da attıktan sonra ağzını kapatalım.
- Patates püresi 3-4 adet patatesleri soyup haşlanmasını bekleyelim. Haşlanan patatesleri alıp soğumadan tereyağını ekleyerek ezelim püre haline getirelim.
- Daha sonra ılık sütümüz de (Kaynatmaya gerek yok)sütümü ekleyip püre haline getiriyoruz.
Not: Ben kendi suyunda pişirdim siz tadına bakıp su ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder