20 Aralık 2020 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Et sote

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 400-450 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı kabya biber
  • Mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi

  • 650 gram patates
  • 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,3 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavamızın içine sıvı yağ ve tereyağ yağını koyalım.
  2. Daha sonra salçayı koyalım.
  3. Daha sonra doğradığımız soğanları da içerisine koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Kırmızı kapya biberlerini de doğrayıp tavamızın içerisine koyalım.
  5. Doğarmış olduğumuz mantar ve tavuk göğsünü de tavamızın içerisinde koyalım.
  6. Tuzumu da attıktan sonra ağzını kapatalım.
  7. Patates püresi 3-4 adet patatesleri soyup haşlanmasını bekleyelim. Haşlanan patatesleri alıp soğumadan tereyağını ekleyerek ezelim püre haline getirelim.
  8. Daha sonra ılık sütümüz de (Kaynatmaya gerek yok)sütümü ekleyip püre haline getiriyoruz.

Not: Ben kendi suyunda pişirdim siz tadına bakıp su ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder