Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta (Sarısının biri yüzüne sürülmek için ayrılacak) 4, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yağlamak için:
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un ve tuz hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Sonra üzerine un ve tuz eklenir yumuşak güzel bir hamur hazırlanır 1 saat boyunca mayalandırılır. Süre sonunda hamurun havası alınır ve bezelere ayrılır.
- Yapılan bezelerin üzeri kapatılır 10 dk bekletilir bütün hepsi hazırlanır daha sonra ilk yapmış olduğumuz beze çay tabağı büyüklüğünde açılır ve hepsi açılır hazır edilir.
- Borcam yağlanır ve hazır edilir.
- Bir tabağa sıvı yağ alınır yapılan poğaçalar yağın içine batırılır.
- Ve borcama dizilir.
- Hepsi bu şekilde hazırlanır ve borcama poşet geçirilir. O şekilde 15 dk dinlendirilir.
- Süre sonunda yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 c’de yaklaşık 30 dk pişirilir.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine bez kapatılır bi 10 dk bekletilir süre sonunda servis edebilirsiniz.
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı ev tarhanası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nane
- 6 su bardağı su
- Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tenceremize ilk olarak sıvı yağ ilave edelim.
- Sonra salçamızı katıp birazcık kavuralım.
- Ardından tarhanamızı ve tuzumuzu da ilave edelim ve suyu da katıp çırpıcıyla kaynayana kadar karıştıralım
- Kaynayan tarhanamıza naneyi de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp sıcak sıcak afiyetle için Not: ben çocuklardan ötürü pulbiber ve karabiber katmadım arzu ederseniz katabilirsiniz.
Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet brokoli
- 2 adet havuç
- 1 avuç haşlanmış mısır
- 2 adet kırmızı kapya biber
- Sarımsak
- Limon
- Zeytinyağı
Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı
- Brokoli ve havuç aynı tencerede haşlanır.
- Kapya biberler közlenir(ben yazdan buzluğa koymuştum onu kullandım), brokolileri fazla parçalamadan iri iri doğranır.
- Havuçlar da istenilen boyutta doğranır.
- Kapya biberler yine aynı şekilde doğranır.
- İçine mısırı ve cevizleri de eklenir. Ben cevizleri de iri iri attım.
- En son 1 adet limon, 3 diş sarımsak ve göz kararı salataya nasıl yağ döküyorsanız o kadar zeytinyağını bi kapta karıştırıp salatanın üzerine döküp harmanlayın. Salatamız hazır. Afiyet olsun.
Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 100 gram haşlanmış kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım çay bardağı haşlanmış havuç
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3,3 buçuk su bardağı kaynamış su
- Tuz
Yapılışı
- Bezelye, havuç, biber, et yağda biraz sotelenir.
- Ardından mısır eklenip 3 dk kadar sotelenir.
- Daha sonra salça eklenip kavrulur.
- Kavrulan malzemelerden sonra şehriyeyi ekleyip biraz da o şekilde kavrulur.
- Önceden kaynayan suyumuzu ekleyip tuzunu ilave edelim, pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet orta boy çipura
- 6 orta boy patates
- 3 orta boy soğan
- 3-4 çeri domates
- 3 yeşil biber
- 1-2 dal maydanoz
- Limon
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı toz sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Fırında Çipura Tarifi Yapılışı
- Patates ve soğanları ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselim ve çok az tuzlayalım çünkü sostada tuz var siz damak zevkinize göre ayarlayınız.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ilk önce patatesleri ve üstüne soğanları dizelim.
- Temizlenmiş çipuralara bıçakla çizikler atalım.
- Patates ve soğanların üstüne dizelim. Domates ve biberleri de balıkların kenarlarına dizelim.
- Karıştırdığımız sosu balıkların altına üstüne ve içine sürelim. Kalan sosu da eşit şekilde diğer malzemelere sürelim. Maydanozu da ellerimizle koparıp aralara koyalım.
- Limonları dilimleyip balıkların üstüne koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun .
Çemen Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
- 7 adet ceviz
- Karabiber
- Kimyon
- Kuru nane
- 1 büyük diş sarımsak
Çemen Tarifi Yapılışı
- Salçaları karıştırıp zeytin yağı ile açalım. Bu aşamada yağın ölçüsüne bakmadım ama sürülebilir bir kıvamda olması yeterli gelecektir.
- İstediğiniz kıvamı yakaladıktan sonra sarımsağı dövüp ilave edin.
- Sonra baharatlar en sonra çekilmiş cevizi ekleyip iyice karıştırın.Ne zaman yapsam mutlaka biter hiç kalmaz, umarım beğenirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı dolusu kadar tereyağı veya margarin
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı pudra şekerini ve 2 adet yumurtayı 1 adetinin sarını kenara ayırmak şartıyla bir kapta yoğuruyoruz.
- Daha sonra 3 şu bardağı un 3 yemek kaşığı irmiki 1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Daha sonra uzun şekiller yapıp yağlı kağıtla hazır ettiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derecede 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra 3 şu bardağı şeker 3 şu bardağı su ve 1 dilim limonu tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ateşte bırakıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra pişen hamurumuzu sıcak şerbetimi soğuk olacak şekilde ilave ediyoruz ve çekmesi için 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 5 çiçek karnabahar
- Yarım patates
- Yoğurt
- Zeytinyağı
Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharları buharda haşlayıp çatalla ezip üstüne hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdiriyor onun üstüne de zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun bebişlere Not: diş çıkarma dönemindeki iştahsız bebekler için harika bir kurtarıcı benim bebeğim hiç birşeyi yemezken buna hayır diyemiyor sizde deneyin derim.
Bal Kabağı Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kg bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Bal Kabağı Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Kabaklar istediğiniz boyutta doğranır.
- Üzerine 1su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su eklenerek ocağa alınır.
- Kaynayan bal kabaklarına kalan 2 su bardağı toz şeker ölçülü bir şekilde eklenir.
- Şerbetini çekene kadar pişirilir. Vee afiyetle yenir.Beğenen, yapan, yiyen herkese afiyet olsun .
Karnabahar Pane Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Karnabahar Pane Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı iri parçalar halinde bölüyoruz çok ufak olmasın yani zevkinize göre.
- Daha sonra 5-6 dakika kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için bir kaba yumurtaları unu yoğurdu galeta ununu tuz zerdeçal karabiber pulbiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz koyu bir kıvam alması gerekiyor.
- Sonra haşlanan karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu arada ben haşladığım suyu dökmedim onada çorba yaptım sizede fikir olsun.
Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
İçi için;
Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınır.
- Şeker eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğuması için ocaktan alınır.
- Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır. Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parçalar alınır ve cevizden büyük toplar yapılır.
- Kalıbın üzerine elimizle bastırarak hamuru inceltelim ortasına ceviz ekleyip uçlarından kapatalım.
- Yağlanmış tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Afiyet şifa olsun inşallah .
Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye için
- 3 yumurta
- 3 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- 375 gram margarin
- 3 paket kabartma tozu
- 3 paket vanilya
- 9 su bardağı un
- 9 yemek kaşığı kakao
Şerbet için
- 3,5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Bu malzemelerden 70 tane çıkıyor.
Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarini eritiyoruz.
- Eritilmiş tereyağını kabımıza alıyoruz.Tereyağ biraz ılık olmalı yoksa yumurtayı kırdığımızda yumurta direk pişer*.
- Tereyağını koyduğumuz kaba yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak kaba un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.Un miktarında değişiklik yapabilirsiniz*.
- Hamurumuz kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
- Hazırladığımız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
- Ortalama 15 dakika pişiriyoruz.Fırından fırına süre değişiklik gösterebilir*.
- Tatlı fırında pişerken şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bir kaç damla limonunu da sıkıyoruz.
- Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti kurabiyelerin üstüne döküyoruz.Tatlıyı dolaba dolaba koyup dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun :).
Orman Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu vanilya
Kremasi için;
- 2 su bardağı sut
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nisasta
- 5 kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Biraz beyaz damla çikolata
- Üzeri için kırmızı meyveler
Orman Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
- Hamuru için: oda ısısındaki tereyağ ile pudra şekerini çatal ile karıştırıp içine unu yumurta ve kabartma tozu vanilya atıp yoğuruyoruz.
- Dolapta yarım saat dinlendirip tart kalıbına göre acıyoruz çatal ile hamurdan delikler acıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kremasını sıkma torbası ile tartımıza sıkıyoruz.
- Üzerini meyveler ile süslüyoruz. Afiyet olsun.