Karnabahar Pane Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Karnabahar Pane Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı iri parçalar halinde bölüyoruz çok ufak olmasın yani zevkinize göre.
- Daha sonra 5-6 dakika kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için bir kaba yumurtaları unu yoğurdu galeta ununu tuz zerdeçal karabiber pulbiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz koyu bir kıvam alması gerekiyor.
- Sonra haşlanan karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu arada ben haşladığım suyu dökmedim onada çorba yaptım sizede fikir olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder