21 Aralık 2020 Pazartesi

Karnabahar Pane Tarifi

 

Karnabahar Pane Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karnabahar Pane Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iri parçalar halinde bölüyoruz çok ufak olmasın yani zevkinize göre.
  2. Daha sonra 5-6 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Haşlanan karnabaharları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Sosu için bir kaba yumurtaları unu yoğurdu galeta ununu tuz zerdeçal karabiber pulbiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz koyu bir kıvam alması gerekiyor.
  5. Sonra haşlanan karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu arada ben haşladığım suyu dökmedim onada çorba yaptım sizede fikir olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder