Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
İçi için;
- Ceviz içi
Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınır.
- Şeker eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğuması için ocaktan alınır.
- Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır. Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parçalar alınır ve cevizden büyük toplar yapılır.
- Kalıbın üzerine elimizle bastırarak hamuru inceltelim ortasına ceviz ekleyip uçlarından kapatalım.
- Yağlanmış tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Afiyet şifa olsun inşallah .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder