21 Aralık 2020 Pazartesi

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi

 

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su

İçi için;

  • Ceviz içi

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınır.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğuması için ocaktan alınır.
  3. Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır. Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan parçalar alınır ve cevizden büyük toplar yapılır.
  5. Kalıbın üzerine elimizle bastırarak hamuru inceltelim ortasına ceviz ekleyip uçlarından kapatalım.
  6. Yağlanmış tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  8. Fırından alınan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder