21 Aralık 2020 Pazartesi

Fırında Çipura Tarifi

 

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet orta boy çipura
  • 6 orta boy patates
  • 3 orta boy soğan
  • 3-4 çeri domates
  • 3 yeşil biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • Limon

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Fırında Çipura Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve soğanları ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselim ve çok az tuzlayalım çünkü sostada tuz var siz damak zevkinize göre ayarlayınız.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ilk önce patatesleri ve üstüne soğanları dizelim.
  3. Temizlenmiş çipuralara bıçakla çizikler atalım.
  4. Patates ve soğanların üstüne dizelim. Domates ve biberleri de balıkların kenarlarına dizelim.
  5. Karıştırdığımız sosu balıkların altına üstüne ve içine sürelim. Kalan sosu da eşit şekilde diğer malzemelere sürelim. Maydanozu da ellerimizle koparıp aralara koyalım.
  6. Limonları dilimleyip balıkların üstüne koyalım.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder