21 Aralık 2020 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı dolusu kadar tereyağı veya margarin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı pudra şekerini ve 2 adet yumurtayı 1 adetinin sarını kenara ayırmak şartıyla bir kapta yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra 3 şu bardağı un 3 yemek kaşığı irmiki 1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra uzun şekiller yapıp yağlı kağıtla hazır ettiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derecede 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. Daha sonra 3 şu bardağı şeker 3 şu bardağı su ve 1 dilim limonu tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz
  5. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ateşte bırakıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Daha sonra pişen hamurumuzu sıcak şerbetimi soğuk olacak şekilde ilave ediyoruz ve çekmesi için 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder