Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı dolusu kadar tereyağı veya margarin
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı pudra şekerini ve 2 adet yumurtayı 1 adetinin sarını kenara ayırmak şartıyla bir kapta yoğuruyoruz.
- Daha sonra 3 şu bardağı un 3 yemek kaşığı irmiki 1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Daha sonra uzun şekiller yapıp yağlı kağıtla hazır ettiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derecede 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra 3 şu bardağı şeker 3 şu bardağı su ve 1 dilim limonu tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ateşte bırakıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra pişen hamurumuzu sıcak şerbetimi soğuk olacak şekilde ilave ediyoruz ve çekmesi için 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder