21 Aralık 2020 Pazartesi

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye için

  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 375 gram margarin
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 9 su bardağı un
  • 9 yemek kaşığı kakao

Şerbet için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Bu malzemelerden 70 tane çıkıyor.

Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarini eritiyoruz.
  2. Eritilmiş tereyağını kabımıza alıyoruz.Tereyağ biraz ılık olmalı yoksa yumurtayı kırdığımızda yumurta direk pişer*.
  3. Tereyağını koyduğumuz kaba yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  4. Daha sonra sıvı yağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak kaba un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.Un miktarında değişiklik yapabilirsiniz*.
  6. Hamurumuz kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
  7. Hazırladığımız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
  9. Ortalama 15 dakika pişiriyoruz.Fırından fırına süre değişiklik gösterebilir*.
  10. Tatlı fırında pişerken şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bir kaç damla limonunu da sıkıyoruz.
  11. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  12. Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti kurabiyelerin üstüne döküyoruz.Tatlıyı dolaba dolaba koyup dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder