21 Aralık 2020 Pazartesi

Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi

 

Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 100 gram haşlanmış kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış havuç
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3,3 buçuk su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Yapılışı

  1. Bezelye, havuç, biber, et yağda biraz sotelenir.
  2. Ardından mısır eklenip 3 dk kadar sotelenir.
  3. Daha sonra salça eklenip kavrulur.
  4. Kavrulan malzemelerden sonra şehriyeyi ekleyip biraz da o şekilde kavrulur.
  5. Önceden kaynayan suyumuzu ekleyip tuzunu ilave edelim, pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder