Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 100 gram haşlanmış kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım çay bardağı haşlanmış havuç
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3,3 buçuk su bardağı kaynamış su
- Tuz
Yapılışı
- Bezelye, havuç, biber, et yağda biraz sotelenir.
- Ardından mısır eklenip 3 dk kadar sotelenir.
- Daha sonra salça eklenip kavrulur.
- Kavrulan malzemelerden sonra şehriyeyi ekleyip biraz da o şekilde kavrulur.
- Önceden kaynayan suyumuzu ekleyip tuzunu ilave edelim, pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder