Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- Patlıcan ezmesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Biber salçası
- 1,5 su bardağı bulgur
Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağ iyice kızdıktan sonra sarımsak ve soğan eklenir pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Ardından sırasıyla yeşil ve kırmızı biber; domates ile patlıcan ezmesi eklenir (ben hazır ezme kullandım ama istenirse ayrıca közleyerek de eklenebilir).
- Yıkanıp süzülen bulgur eklenerek karıştırılır.
- Sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı eklenerek inceltilip sıvı hale getirilen salça eklenir. ( tuz ve karabiberi bu suyun içerisine ekleyip yemeğe katıyorum bence bu şekilde bütün yemeğe daha eşit yayılmış oluyor).
- Suyu bulguru geçecek şekilde ekledikten sonra bir kere karıştırılıp bir daha karıştırmadan suyunu çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
- Kapattıktan sonra üzeri peçete yardımıyla kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.
Lezzet sizinle olsun.
Afiyet olsun.