21 Aralık 2020 Pazartesi

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Patlıcan ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biber salçası
  • 1,5 su bardağı bulgur

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağ iyice kızdıktan sonra sarımsak ve soğan eklenir pembeleşinceye kadar pişirilir.
  2. Ardından sırasıyla yeşil ve kırmızı biber; domates ile patlıcan ezmesi eklenir (ben hazır ezme kullandım ama istenirse ayrıca közleyerek de eklenebilir).
  3. Yıkanıp süzülen bulgur eklenerek karıştırılır.
  4. Sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı eklenerek inceltilip sıvı hale getirilen salça eklenir. ( tuz ve karabiberi bu suyun içerisine ekleyip yemeğe katıyorum bence bu şekilde bütün yemeğe daha eşit yayılmış oluyor).
  5. Suyu bulguru geçecek şekilde ekledikten sonra bir kere karıştırılıp bir daha karıştırmadan suyunu çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
  6. Kapattıktan sonra üzeri peçete yardımıyla kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.

Lezzet sizinle olsun.

Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Terrine (Favori Olacak Tatlı) Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Terrine (Favori Olacak Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram beyaz çikolata
  • 200 gram pınar beyaz sürülebilir peynir
  • 2-3 damla limon suyu
  • 50 gram şeker
  • 200 gram krema
  • 2 adet orta boy yumurta beyazı
  • 1 dolu çorba kaşığı (10 gr) nişasta
  • 1 paket vanilya

Beyaz Çikolatalı Terrine (Favori Olacak Tatlı) Tarifi Yapılışı

  1. Krema ve vanilya bir tavada ısıtılır (kaynatılmaz).
  2. Isınan krema beyaz çikolataya dökülür ve karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır.
  3. Peynir ve şeker çırpma teliyle karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir.
  4. Sırasıyla yumurta beyazı eklenir, kremalı karışım, tuz ve nişasta eklenerek karıştırılır.
  5. Karışım pişirme kabına dökülür.
  6. Tepsinin içine sıcak su koyulur. 150 derecede 40-45 dakika pişirilir.
  7. En az 5 saat buzdolabında bekletilir.
  8. Üzerine kahve serpilir.

Afiyetle ❤️.

Gelin Çantası Tarifi

 

Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Gelin Çantası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım ,yağı ,sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Üzerine kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Kabartma tozu ve unu eleyip de ekleyelim.
  4. Kremşantiyle sütü iyice çırpalım.
  5. Isıtılmış tavaya kepçe yardımıyla dökelim ,piştiğini anlamak için üzerinin göz göz olması gerekiyor sonra çeviriyoruz.
  6. Pişenleri bir poşet içerisine alıyoruz .
  7. Hepsini pişirdikten sonra kremşantiyi sıkma torbasına dolduruyoruz.
  8. İçlerini dolduruyoruz ve ikiye katılıyoruz ve üzerine de sıkabilirsiniz.

Deneyen herkese afiyet olsun 🤩

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi

 

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 3-3 buçuk çay bardağı bulgur
  • 5 -6 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Tuz (göz kararıyla)
  • Yeşil soğan (isteğe bağlı)

Salçalı sos için malzemeler ;

  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Orta büyüklükteki tencereye mercimekleri koyalım ve yıkayalım iyice daha sonra 2- 3 parmak geçicek şeklinde su ekleyelim .
  2. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimekler tamamen eriyene kadar pişirelim (burda dikkat edelim altı yanmasın ) tuzu da ekleyelim bu arada.
  3. Mercimeğin tamamen suyu çekildikten sonra bulguru ekleyelim ve 10- 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  4. Salçalı sos için :soğanları küçük küçük doğrayalım, soğanlar yarı pişmiş hale geldikten sonra salçayı da ekleyelim, salça da eriyene kadar pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
  5. Köfte dinlendikten sonra geniş bi kaba alalım köfteyi salçalı sosu da üzerine dökelim azar azar yoğuralım burda elinize yapışmaması için arada elinizi ıslatabilirsiniz :).
  6. Şekil verip servise sunalım.

Afiyet olsun 😋.

Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek margarin (60 gr)
  • 1 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi (isterseniz üzüm pekmezi kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağından bi tık fazla pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un(hafif azaltılabilir)

Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç sırasıyla tüm malzemeleri kabımıza alıp karıştırıyoruz .
  2. En son unu da kontrollü şekilde ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bi hamur olacak.
  4. 5 dk dinlensin ve küçük toplar yaparak hafif bastırıp pişirme kağıdı üzerinde tepsimize diziyoruz .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 25 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Hafif yumuşak iken fırından çıkarın 10 -15 dk dinlendikten sonra tepsiden alıyoruz. 😋 Tarifi bugün ürettim çok hoş bi tatla karşılaşacaksınız şimdiden afiyet olsun 🤗lütfen deneyip fotoğraf ve yorum atın fikirlerinizi merak ediyorum.

Nohutlu Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç haşlanmış nohut (ben buzluktan kullandım)
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Nohutlu Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alınır ve kıyma eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  2. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ve rendelenmiş havuç eklenip kavrulmaya devam edilir.
  3. Soğan, havuç ve kıyma sotelendikten sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Güzelce yıkanıp suyu süzülen ıspanaklar doğradıktan sonra tencereye ilave edilir ve kavrulur.
  5. Tuz ve baharatlar ile sıcak su ilave edilip yüksek ateşte kaynadıktan sonra haşlanmış nohutlar ilave edilir ve altı kısılarak yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane patlıcan
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • Maydanoz

Üzerine dizmek için;

  • 2 tane dilimlenmiş domates
  • 4 – 5 tane biber

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanlar alacalı soyulup karnı çizilerek fırın tepsisine dizilir.
  2. 200 derece fırında közlenir. (arzu ederseniz patlıcanları yağda da kızartabilirsiniz).
  3. Soğanlar ince ince doğranır zeytin yağı koyduğumuz tavada kavrulur.
  4. Soğanların hafif rengi dönünce salçası eklenir.
  5. 1 -2 dk sonra kıyması eklenir kıyma suyunu salıp hafif çekince sarımsaklar eklenir.
  6. 2-3 dk daha kavurduktan sonra maydanozu eklenir ocağın altı kapatılır.
  7. Patlıcanların içi ayrılır kıymalı iç koyulur.
  8. Üzerine domates ve biber dizilir.
  9. Ayrı bir kasede 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su ile açılır tepsiye dökülür.
  10. Önceden ısıtılmış 2oo derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

👉patlıcanları kızartması tercih ederseniz iç harcını yaparken daha az yağ kullanın.

👉közlemeyi tercih ederseniz daha hafif olacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak Tarator Tarifi

 

Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek lahana
  • 2 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı ceviz içi

Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lahanaları küp küp doğrayalım. Sarımsağı ezelim.
  2. Dereotunu güzelce kıyalım ve cevizleri iri iri kıyalım.
  3. Bir kaseye lahana, sarımsak, ceviz içini ilave edip üzerine; yoğurt, mayonez ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım.
  4. Bu kadar basit ve bu kadar leziz bir salata olamaz.

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi

 

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 120g tereyağı, yumuşamış
  • 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un (250 ml’lik bardak ile)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya ya da 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ceviz, iri doğranmış
  • 140g sütlü çikolata, iri doğranmış

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumuşamış olan tereyağını derin bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve beyaz şekeri de ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  2. 1 adet yumurtayı da ilave edip tekrar karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya ve tuz) karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri şekerli harca ekleyin ve spatula ile güzelce yedirin. Kuru malzemelerin önce yarısını ekleyip daha sonra kalanı eklemeniz daha pratik olacaktır karıştırmanız açısından.
  5. Son olarak iri iri doğradığımız ceviz ve çikolataları da hamura ekleyin ve karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletin.
  7. Süre sonunda hamura top şekli vererek yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Birbirlerinden uzak dizmenizde fayda var. Ben bir seferde 4 adet pişirdim, zaten bu hamurdan toplarınızın boyutuna göre değişmek üzere 8-9 adet kurabiye çıkacaktır.
  8. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tam olarak 10 dk pişirin.
  9. Fırından aldıktan sonra yumuşak olacaktır, 5 dk kadar soğumalarını bekleyin, dokunmanızı tavsiye etmem :).
  10. İçi akışkan mı akışkan, yumuşacık, bol cevizli ve çikolatalı kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun.Not: Eğer uzun süre bekleyecekse servis etmeden önce ısıtmanız gerekli, aksi halde akışkan olmayacaktır. Ayrıca bu hamuru buzlukta saklayıp arzu ettiğiniz zaman da pişirebilirsiniz, tabii saklayabilirseniz :)

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi

 

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı tatlı için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta

İrmikli tatlı için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı kakao

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak portakallı tatlı için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı tencereye alın.
  2. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
  3. Baton kek kalıbını ıslatın ya da streç filmle kaplayın üzerine hazırladığınız portakallı tatlıyı dökün ve güzelce yayın.
  4. İrmikli tatlı içinse sütü irmiği ve ve şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin.
  6. 5 dk kadar ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin.
  7. Daha sonra portakallı tatlının üzerine yarısını dökün.
  8. Diğer yarısına da kakao ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu tatlıyı da dökün.
  9. Soğuduktan sonra üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
  10. Bekleyen ve iyice katılaşan tatlıyı ters çevirip bir servis tabağına alın.
  11. Üzerini portakallarla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı kalın çekilmiş ceviz içi

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Rendelenmiş elma ve şekeri tavaya alalım.
  3. Elma suyunu salıp çekince içine tarçın ve cevizi ekleyelim 1 dk piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuruna başlayalım;.Bütün malzemeleri derin kabına alıp yoğuralım.
  5. Şekil vermeye başlayalım.
  6. Ceviz büyüklüğünde hamur alalım.
  7. Elimizin içinde açalım.İçine harçı koyalım.
  8. İki ucunu ortada birleştirelim.Tepsiye dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180°de 30 dk pişirelim.

Etli Yaprak Sarma Tarifi

 

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı

Etli harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay karabiber
  • 1 demet kadar maydanoz
  • 2 su bardağı kadar su
  • Yarım çay badrağı sıvı yağ

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Sarmalar ile aynı hizada su

Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç har hazır edilir. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve sıvı yağ yumuşayana kadar kavrulur.
  2. Kıyma eklenip kavrulur.
  3. Salça eklenip çevrilir ve yıkanıp süzülmüş bulgur ile pirinç eklenip karıştırılır.
  4. Suyu ve tuzu eklenip karıştırılır ve kısık ateşte o az miktar suyunu çekene kadar pişirilir. İç harcı az biraz kabartmış olacağız :).
  5. Suyunu çekince altı kapatılıp karıştırılır.
  6. Kıyılmış maydanoz ve baharatlar konulup karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
  7. İç harç dinlenince karıştırılıp sarmalar sarılır. Hepsi bittikten sonra tencereye dizilir.
  8. Tencere tabanına boş sarma yaptığı konulup dizilir. Hepsi bitince üzerine yağ gezdirilir.
  9. Bir kapta salça su eritilir içine bir miktar da tuz serebilirsiniz salçanız tuzlu değil ise ;) oda sarmaların üzerine gezdirilir.
  10. Üstü boş yaprak ile kapatılır ve aynı hizada su eklenip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Mutlaka ılınana kadar dinlendirilip öyle servis edilir.

Afiyet olsun.

Pandispanya İle Arap Pasta Tarifi

 

Pandispanya İle Arap Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu kek malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un (Alabildiğince ama akışkanlığı çok duru olmasın )
  • 1/2 (yarım) su bardağı yağ (Yarım su bardağı yani )

Kekin arası için

  • Muzlu puding (Tercih sizin istediğinizi kullanabilirsiniz )
  • Puding sütü 2, 5 su bardağı süt
  • 1 paket bisküvi sade olandan
  • 1 paket kakao

Üzeri için

  • 1 paket kakaolu krem şanti

Pandispanya İle Arap Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım ve şekerle yumurta birleşiminde izin verelim.
  2. 3-4 dk durmadan karıştıralım sonra karıştırmayı bırakmadan yağımızı ilave edelim.
  3. Sütü ekleyelim ya da yoğurt hangisini kullanıyorsanız çırpmaya devam edelim.
  4. İyice karıştığında emin olalım ve çırpıcıyı bırakalım spatula ile devam edelim un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra yavaş yavaş karıştıralım.
  5. Kıvamı olduktan sonra 180° fırınımaza yerleştirelim.
  6. 25-30 sonra kek olucak. Ilık olduktan sonra kek ya da tam soğukta olabilir aceleniz varsa ilik olsun sonra soğuyana kadar bekleyin derim.
  7. Krem santimizi de keki fırına verdikten sonra yapalım ki onunda kıvama gelmesi gerekiyor sütümüzle iyice çırpalım ve direk dolaba.
  8. Bu arada keki yuvarlak kalıpta yaptım ben (hazırda alabilirsiniz ).
  9. Şimdi ise puding işini halledelim süt eksik oluyor 1 bardak çünkü katı olması pastanızı cıvık yapmaz ve kalıp gibi olur. Servis yaparken de dökülmez. Evet puding soğusun.
  10. Soğuyan pudingimiz olduktan sonra sıra geldi bisküvilere, toz haline de getirebilirsiniz elinizle de un ufak yapabilirsiniz.
  11. Buarada içine çikolata parçacıkları da koyabilirsiniz bende yoktu 😔.
  12. Puding soğuduktan sonra kekimiz de soğuduktan sonra sıra geldi iç ve dişini süslemeye geldi.
  13. İlk önce krem şantiyi bi güzel her yerine eşit bir şekilde yediriyoruz daha sonra bisküvileri üzerine eşit döküyoruz ve puding puding azar azar dökelim taşırmadan ve yine bisküvileri döküyoruz.
  14. En son yine krem santi ile kapatıyoruz.
  15. Kalan krem santimizi üzerine yedirelim ve pasta görünümü olana kadar yedirelim. Kakaoyu bir çay süzgeci ile eler gibi gezdiriyoruz üzerinde.
  16. Kenarlarında taşan puding ve krem şantiyi saptulayla temizleyin ya da peçeteyle temiz dursun 😁😄.
    Eeeeenn son pastamızın üzerine yine kakao gezdirelim.Ve biter ♥️.
    Dilediğiniz gibi malzeme koyabilirsiniz ben sade olmasını tercih ettim.
    O kadar güzel oldu ki tadı anlatılmaz yaşanır.
    Ben gece yapıp 1 gün beklettim arkadaşlar sizde öyle yapın bence daha lezzetli ve parçalanma olmadan kıvamlı bir şekilde servis edebiliyorsunuz.
    Afiyet bal olsun.