New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 120g tereyağı, yumuşamış
- 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı beyaz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un (250 ml’lik bardak ile)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) paket vanilya ya da 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya esansı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı ceviz, iri doğranmış
- 140g sütlü çikolata, iri doğranmış
New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumuşamış olan tereyağını derin bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve beyaz şekeri de ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- 1 adet yumurtayı da ilave edip tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya ve tuz) karıştırın.
- Kuru malzemeleri şekerli harca ekleyin ve spatula ile güzelce yedirin. Kuru malzemelerin önce yarısını ekleyip daha sonra kalanı eklemeniz daha pratik olacaktır karıştırmanız açısından.
- Son olarak iri iri doğradığımız ceviz ve çikolataları da hamura ekleyin ve karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletin.
- Süre sonunda hamura top şekli vererek yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Birbirlerinden uzak dizmenizde fayda var. Ben bir seferde 4 adet pişirdim, zaten bu hamurdan toplarınızın boyutuna göre değişmek üzere 8-9 adet kurabiye çıkacaktır.
- Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tam olarak 10 dk pişirin.
- Fırından aldıktan sonra yumuşak olacaktır, 5 dk kadar soğumalarını bekleyin, dokunmanızı tavsiye etmem :).
- İçi akışkan mı akışkan, yumuşacık, bol cevizli ve çikolatalı kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun.Not: Eğer uzun süre bekleyecekse servis etmeden önce ısıtmanız gerekli, aksi halde akışkan olmayacaktır. Ayrıca bu hamuru buzlukta saklayıp arzu ettiğiniz zaman da pişirebilirsiniz, tabii saklayabilirseniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder