21 Aralık 2020 Pazartesi

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi

 

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 120g tereyağı, yumuşamış
  • 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un (250 ml’lik bardak ile)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya ya da 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ceviz, iri doğranmış
  • 140g sütlü çikolata, iri doğranmış

New York’un En Meşhur Kurabiyesi: Levain Pastanesi Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumuşamış olan tereyağını derin bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve beyaz şekeri de ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  2. 1 adet yumurtayı da ilave edip tekrar karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri (un, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya ve tuz) karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri şekerli harca ekleyin ve spatula ile güzelce yedirin. Kuru malzemelerin önce yarısını ekleyip daha sonra kalanı eklemeniz daha pratik olacaktır karıştırmanız açısından.
  5. Son olarak iri iri doğradığımız ceviz ve çikolataları da hamura ekleyin ve karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz hamuru 15 dk kadar buzdolabında bekletin.
  7. Süre sonunda hamura top şekli vererek yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Birbirlerinden uzak dizmenizde fayda var. Ben bir seferde 4 adet pişirdim, zaten bu hamurdan toplarınızın boyutuna göre değişmek üzere 8-9 adet kurabiye çıkacaktır.
  8. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tam olarak 10 dk pişirin.
  9. Fırından aldıktan sonra yumuşak olacaktır, 5 dk kadar soğumalarını bekleyin, dokunmanızı tavsiye etmem :).
  10. İçi akışkan mı akışkan, yumuşacık, bol cevizli ve çikolatalı kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun.Not: Eğer uzun süre bekleyecekse servis etmeden önce ısıtmanız gerekli, aksi halde akışkan olmayacaktır. Ayrıca bu hamuru buzlukta saklayıp arzu ettiğiniz zaman da pişirebilirsiniz, tabii saklayabilirseniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder