Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 7 tane patlıcan
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 kaşık salça
- Maydanoz
Üzerine dizmek için;
- 2 tane dilimlenmiş domates
- 4 – 5 tane biber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Önce patlıcanlar alacalı soyulup karnı çizilerek fırın tepsisine dizilir.
- 200 derece fırında közlenir. (arzu ederseniz patlıcanları yağda da kızartabilirsiniz).
- Soğanlar ince ince doğranır zeytin yağı koyduğumuz tavada kavrulur.
- Soğanların hafif rengi dönünce salçası eklenir.
- 1 -2 dk sonra kıyması eklenir kıyma suyunu salıp hafif çekince sarımsaklar eklenir.
- 2-3 dk daha kavurduktan sonra maydanozu eklenir ocağın altı kapatılır.
- Patlıcanların içi ayrılır kıymalı iç koyulur.
- Üzerine domates ve biber dizilir.
- Ayrı bir kasede 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su ile açılır tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 2oo derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
patlıcanları kızartması tercih ederseniz iç harcını yaparken daha az yağ kullanın.
közlemeyi tercih ederseniz daha hafif olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder