21 Aralık 2020 Pazartesi

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Patlıcan ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biber salçası
  • 1,5 su bardağı bulgur

Meyhaneli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağ iyice kızdıktan sonra sarımsak ve soğan eklenir pembeleşinceye kadar pişirilir.
  2. Ardından sırasıyla yeşil ve kırmızı biber; domates ile patlıcan ezmesi eklenir (ben hazır ezme kullandım ama istenirse ayrıca közleyerek de eklenebilir).
  3. Yıkanıp süzülen bulgur eklenerek karıştırılır.
  4. Sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı eklenerek inceltilip sıvı hale getirilen salça eklenir. ( tuz ve karabiberi bu suyun içerisine ekleyip yemeğe katıyorum bence bu şekilde bütün yemeğe daha eşit yayılmış oluyor).
  5. Suyu bulguru geçecek şekilde ekledikten sonra bir kere karıştırılıp bir daha karıştırmadan suyunu çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
  6. Kapattıktan sonra üzeri peçete yardımıyla kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır.

Lezzet sizinle olsun.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder