Nohutlu Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 avuç haşlanmış nohut (ben buzluktan kullandım)
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nohutlu Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ alınır ve kıyma eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ve rendelenmiş havuç eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Soğan, havuç ve kıyma sotelendikten sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Güzelce yıkanıp suyu süzülen ıspanaklar doğradıktan sonra tencereye ilave edilir ve kavrulur.
- Tuz ve baharatlar ile sıcak su ilave edilip yüksek ateşte kaynadıktan sonra haşlanmış nohutlar ilave edilir ve altı kısılarak yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder