Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Portakallı tatlı için;
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
İrmikli tatlı için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak portakallı tatlı için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı tencereye alın.
- Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
- Baton kek kalıbını ıslatın ya da streç filmle kaplayın üzerine hazırladığınız portakallı tatlıyı dökün ve güzelce yayın.
- İrmikli tatlı içinse sütü irmiği ve ve şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Piştikten sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin.
- 5 dk kadar ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin.
- Daha sonra portakallı tatlının üzerine yarısını dökün.
- Diğer yarısına da kakao ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu tatlıyı da dökün.
- Soğuduktan sonra üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
- Bekleyen ve iyice katılaşan tatlıyı ters çevirip bir servis tabağına alın.
- Üzerini portakallarla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder