21 Aralık 2020 Pazartesi

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi

 

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı tatlı için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta

İrmikli tatlı için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı kakao

Portakallı İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak portakallı tatlı için portakal suyunu, şekeri ve nişastayı tencereye alın.
  2. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
  3. Baton kek kalıbını ıslatın ya da streç filmle kaplayın üzerine hazırladığınız portakallı tatlıyı dökün ve güzelce yayın.
  4. İrmikli tatlı içinse sütü irmiği ve ve şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra içine vanilin ve tereyağını ekleyin.
  6. 5 dk kadar ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin.
  7. Daha sonra portakallı tatlının üzerine yarısını dökün.
  8. Diğer yarısına da kakao ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu tatlıyı da dökün.
  9. Soğuduktan sonra üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
  10. Bekleyen ve iyice katılaşan tatlıyı ters çevirip bir servis tabağına alın.
  11. Üzerini portakallarla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder