21 Aralık 2020 Pazartesi

Etli Yaprak Sarma Tarifi

 

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı

Etli harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay karabiber
  • 1 demet kadar maydanoz
  • 2 su bardağı kadar su
  • Yarım çay badrağı sıvı yağ

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Sarmalar ile aynı hizada su

Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç har hazır edilir. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve sıvı yağ yumuşayana kadar kavrulur.
  2. Kıyma eklenip kavrulur.
  3. Salça eklenip çevrilir ve yıkanıp süzülmüş bulgur ile pirinç eklenip karıştırılır.
  4. Suyu ve tuzu eklenip karıştırılır ve kısık ateşte o az miktar suyunu çekene kadar pişirilir. İç harcı az biraz kabartmış olacağız :).
  5. Suyunu çekince altı kapatılıp karıştırılır.
  6. Kıyılmış maydanoz ve baharatlar konulup karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
  7. İç harç dinlenince karıştırılıp sarmalar sarılır. Hepsi bittikten sonra tencereye dizilir.
  8. Tencere tabanına boş sarma yaptığı konulup dizilir. Hepsi bitince üzerine yağ gezdirilir.
  9. Bir kapta salça su eritilir içine bir miktar da tuz serebilirsiniz salçanız tuzlu değil ise ;) oda sarmaların üzerine gezdirilir.
  10. Üstü boş yaprak ile kapatılır ve aynı hizada su eklenip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Mutlaka ılınana kadar dinlendirilip öyle servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder