Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
Etli harç için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay karabiber
- 1 demet kadar maydanoz
- 2 su bardağı kadar su
- Yarım çay badrağı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- Sarmalar ile aynı hizada su
Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç har hazır edilir. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve sıvı yağ yumuşayana kadar kavrulur.
- Kıyma eklenip kavrulur.
- Salça eklenip çevrilir ve yıkanıp süzülmüş bulgur ile pirinç eklenip karıştırılır.
- Suyu ve tuzu eklenip karıştırılır ve kısık ateşte o az miktar suyunu çekene kadar pişirilir. İç harcı az biraz kabartmış olacağız :).
- Suyunu çekince altı kapatılıp karıştırılır.
- Kıyılmış maydanoz ve baharatlar konulup karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
- İç harç dinlenince karıştırılıp sarmalar sarılır. Hepsi bittikten sonra tencereye dizilir.
- Tencere tabanına boş sarma yaptığı konulup dizilir. Hepsi bitince üzerine yağ gezdirilir.
- Bir kapta salça su eritilir içine bir miktar da tuz serebilirsiniz salçanız tuzlu değil ise ;) oda sarmaların üzerine gezdirilir.
- Üstü boş yaprak ile kapatılır ve aynı hizada su eklenip fokurdamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Mutlaka ılınana kadar dinlendirilip öyle servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder