21 Aralık 2020 Pazartesi

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta (Sarısının biri yüzüne sürülmek için ayrılacak) 4, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yağlamak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un ve tuz hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Sonra üzerine un ve tuz eklenir yumuşak güzel bir hamur hazırlanır 1 saat boyunca mayalandırılır. Süre sonunda hamurun havası alınır ve bezelere ayrılır.
  3. Yapılan bezelerin üzeri kapatılır 10 dk bekletilir bütün hepsi hazırlanır daha sonra ilk yapmış olduğumuz beze çay tabağı büyüklüğünde açılır ve hepsi açılır hazır edilir.
  4. Borcam yağlanır ve hazır edilir.
  5. Bir tabağa sıvı yağ alınır yapılan poğaçalar yağın içine batırılır.
  6. Ve borcama dizilir.
  7. Hepsi bu şekilde hazırlanır ve borcama poşet geçirilir. O şekilde 15 dk dinlendirilir.
  8. Süre sonunda yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 c’de yaklaşık 30 dk pişirilir.
  10. Fırından çıkan poğaçaların üzerine bez kapatılır bi 10 dk bekletilir süre sonunda servis edebilirsiniz.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize ilk olarak sıvı yağ ilave edelim.
  2. Sonra salçamızı katıp birazcık kavuralım.
  3. Ardından tarhanamızı ve tuzumuzu da ilave edelim ve suyu da katıp çırpıcıyla kaynayana kadar karıştıralım
  4. Kaynayan tarhanamıza naneyi de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp sıcak sıcak afiyetle için 😋Not: ben çocuklardan ötürü pulbiber ve karabiber katmadım arzu ederseniz katabilirsiniz.

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 avuç haşlanmış mısır
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Sarımsak
  • Limon
  • Zeytinyağı

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli ve havuç aynı tencerede haşlanır.
  2. Kapya biberler közlenir(ben yazdan buzluğa koymuştum onu kullandım), brokolileri fazla parçalamadan iri iri doğranır.
  3. Havuçlar da istenilen boyutta doğranır.
  4. Kapya biberler yine aynı şekilde doğranır.
  5. İçine mısırı ve cevizleri de eklenir. Ben cevizleri de iri iri attım.
  6. En son 1 adet limon, 3 diş sarımsak ve göz kararı salataya nasıl yağ döküyorsanız o kadar zeytinyağını bi kapta karıştırıp salatanın üzerine döküp harmanlayın. Salatamız hazır. Afiyet olsun.

Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi

 

Şehriye Pilavı (Sebzeli Etli Mısırlı) Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 100 gram haşlanmış kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış havuç
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3,3 buçuk su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Yapılışı

  1. Bezelye, havuç, biber, et yağda biraz sotelenir.
  2. Ardından mısır eklenip 3 dk kadar sotelenir.
  3. Daha sonra salça eklenip kavrulur.
  4. Kavrulan malzemelerden sonra şehriyeyi ekleyip biraz da o şekilde kavrulur.
  5. Önceden kaynayan suyumuzu ekleyip tuzunu ilave edelim, pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Fırında Çipura Tarifi

 

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet orta boy çipura
  • 6 orta boy patates
  • 3 orta boy soğan
  • 3-4 çeri domates
  • 3 yeşil biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • Limon

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı toz sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Fırında Çipura Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve soğanları ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselim ve çok az tuzlayalım çünkü sostada tuz var siz damak zevkinize göre ayarlayınız.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ilk önce patatesleri ve üstüne soğanları dizelim.
  3. Temizlenmiş çipuralara bıçakla çizikler atalım.
  4. Patates ve soğanların üstüne dizelim. Domates ve biberleri de balıkların kenarlarına dizelim.
  5. Karıştırdığımız sosu balıkların altına üstüne ve içine sürelim. Kalan sosu da eşit şekilde diğer malzemelere sürelim. Maydanozu da ellerimizle koparıp aralara koyalım.
  6. Limonları dilimleyip balıkların üstüne koyalım.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun 🌺.

Çemen Tarifi

 

Çemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • 7 adet ceviz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • 1 büyük diş sarımsak

Çemen Tarifi Yapılışı

  1. Salçaları karıştırıp zeytin yağı ile açalım. Bu aşamada yağın ölçüsüne bakmadım ama sürülebilir bir kıvamda olması yeterli gelecektir.
  2. İstediğiniz kıvamı yakaladıktan sonra sarımsağı dövüp ilave edin.
  3. Sonra baharatlar en sonra çekilmiş cevizi ekleyip iyice karıştırın.Ne zaman yapsam mutlaka biter hiç kalmaz, umarım beğenirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı dolusu kadar tereyağı veya margarin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı pudra şekerini ve 2 adet yumurtayı 1 adetinin sarını kenara ayırmak şartıyla bir kapta yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra 3 şu bardağı un 3 yemek kaşığı irmiki 1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra uzun şekiller yapıp yağlı kağıtla hazır ettiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derecede 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. Daha sonra 3 şu bardağı şeker 3 şu bardağı su ve 1 dilim limonu tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz
  5. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ateşte bırakıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Daha sonra pişen hamurumuzu sıcak şerbetimi soğuk olacak şekilde ilave ediyoruz ve çekmesi için 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Tarifi

 

Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çiçek karnabahar
  • Yarım patates
  • Yoğurt
  • Zeytinyağı

Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharları buharda haşlayıp çatalla ezip üstüne hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdiriyor onun üstüne de zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun bebişlere ❣️Not: diş çıkarma dönemindeki iştahsız bebekler için harika bir kurtarıcı benim bebeğim hiç birşeyi yemezken buna hayır diyemiyor sizde deneyin derim.

Bal Kabağı Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Bal Kabağı Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su

Bal Kabağı Tatlısı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar istediğiniz boyutta doğranır.
  2. Üzerine 1su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su eklenerek ocağa alınır.
  3. Kaynayan bal kabaklarına kalan 2 su bardağı toz şeker ölçülü bir şekilde eklenir.
  4. Şerbetini çekene kadar pişirilir. Vee afiyetle yenir.Beğenen, yapan, yiyen herkese afiyet olsun 🎃👌🏻.

Karnabahar Pane Tarifi

 

Karnabahar Pane Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karnabahar Pane Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı iri parçalar halinde bölüyoruz çok ufak olmasın yani zevkinize göre.
  2. Daha sonra 5-6 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Haşlanan karnabaharları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Sosu için bir kaba yumurtaları unu yoğurdu galeta ununu tuz zerdeçal karabiber pulbiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz koyu bir kıvam alması gerekiyor.
  5. Sonra haşlanan karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu arada ben haşladığım suyu dökmedim onada çorba yaptım sizede fikir olsun.

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi

 

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su

İçi için;

  • Ceviz içi

Tam Kıvamında Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınır.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocakta 15 dakika kaynatılır. Soğuması için ocaktan alınır.
  3. Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır. Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan parçalar alınır ve cevizden büyük toplar yapılır.
  5. Kalıbın üzerine elimizle bastırarak hamuru inceltelim ortasına ceviz ekleyip uçlarından kapatalım.
  6. Yağlanmış tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  8. Fırından alınan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye için

  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 375 gram margarin
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 9 su bardağı un
  • 9 yemek kaşığı kakao

Şerbet için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Bu malzemelerden 70 tane çıkıyor.

Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarini eritiyoruz.
  2. Eritilmiş tereyağını kabımıza alıyoruz.Tereyağ biraz ılık olmalı yoksa yumurtayı kırdığımızda yumurta direk pişer*.
  3. Tereyağını koyduğumuz kaba yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  4. Daha sonra sıvı yağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak kaba un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.Un miktarında değişiklik yapabilirsiniz*.
  6. Hamurumuz kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
  7. Hazırladığımız kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
  9. Ortalama 15 dakika pişiriyoruz.Fırından fırına süre değişiklik gösterebilir*.
  10. Tatlı fırında pişerken şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra bir kaç damla limonunu da sıkıyoruz.
  11. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  12. Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti kurabiyelerin üstüne döküyoruz.Tatlıyı dolaba dolaba koyup dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun :).

20 Aralık 2020 Pazar

Orman Meyveli Tart Tarifi

 

Orman Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu vanilya

Kremasi için;

  • 2 su bardağı sut
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık nisasta
  • 5 kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Biraz beyaz damla çikolata
  • Üzeri için kırmızı meyveler

Orman Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için: oda ısısındaki tereyağ ile pudra şekerini çatal ile karıştırıp içine unu yumurta ve kabartma tozu vanilya  atıp yoğuruyoruz.
  2. Dolapta yarım saat dinlendirip tart kalıbına göre acıyoruz çatal ile hamurdan delikler acıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Soğuduktan sonra kremasını sıkma torbası ile tartımıza sıkıyoruz.
  5. Üzerini meyveler ile süslüyoruz. Afiyet olsun.