Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo süt
- 1 çay bardağı pirinç (Pirinci haşlamak için iki su bardağı süt )
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yumurtanın sarısı
- Vanilya bir tutam tuz
- 1 paket süt kreması
Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Pirincimizi iki su bardağı sütle haşlıyalım.
- Pirinçler şişip yumuşadıktan sonra iki litre sütü ekliyelim bi 10 dakika orta ateşte kaynatalım, daha sonra şekerimizi ekliyelim.
- Bi 5 dakka kadar da şekerle kaynatalım.
- Bir tarafta da nişastayı süt le veya su ile açalım.
- Yumurta sarısını vanilyayı ekliyelim bu karışımı sütlacımıza karıştıra katıştıra ilave edelim kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmayalım en son aşamadada tuz atalım ve süt kremasını ekliyelim bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- Sütlacımızı fırına dayanıklı kaselere pay edelim ve tepsiye dizelim kaselerin yarısına gelene kadar su koyalım ve üstünün kabuk bağlamasını bekliyelim.
- Üstünün iyi kızarması için ve dengeli kızaracaktır her birinin üstüne 1 yemek kaşığı soğuk süt gezdirin veya pudra şekeri serpin buda fırında sütlacın püf noktasıdır.
- Fırının üst ızgara fanlı ayarında tepsiyi en üstte koyuyoruz. 200 derecede başından ayrılmayın çabuk kızarıyor afiyetle kalın.
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 2 büyük dilim beyaz peynir
- 5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su (Börek açarken az gelirse ekleyebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Zeytinyağı
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağını bir tavada eritip içine zeytinyağını da koyalım ve bir kenara alalım. Daha sonra börek hamuru için; unu bir kaba eleyip alalım.
- Üzerine tuz serpelim ve yavaş yavaş şu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayalım.
- Daha sonra hamurlarımızı eşit bezelere bölelim ve yuvarlak tabak boyutunda açtıkça aralarını erittiğimiz o yağ ile yağlayıp üst üste dizelim
- O beklerken bir yandan da iç harcı hazırlayalım. Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayalım. Bir tavaya küçük küçük doğranmış soğanları ve 1 kaşık zeytinyağını alalım.
- Hafif kavurduktan sonra üzerine ıspanaklı ekleyip kavuralım. En son tuzunu ve karabiberi koyalım. Soğuyunca içine beyaz peynir ekleyip karıştıralım. Hamurlarımızı tek tek önce el ile açalım.
- Daha sonra çeke çeke uzatıp elimizle açmaya devam edelim. Tıpkı çarşaf böreği tarzı açılacak.
- Daha sonra iç harcından içine serpiştirelim ve rulo yapalım. İnce uzun ruloları tıpkı hazır satılan börek şeklinde tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet patlıcan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kırmızıbiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Köftesi
- 300 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan(rendeleyip yada rondodan çekip suyunu sıkarak sadece posası kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağından biraz az soğuk su
- Karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber, tuz
- Ben dondurucuya koyduğum köftelerden kullandım (Derin Dondurucuya Köfte)
Sosu
- 1 tatlı kaşığı salça (Karışık)
- 1 su bardağı sıcak su
- Pulbiber, karabiber ,kimyon, tuz
Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım, soğanın suyunu sıkıp bütün malzemeleri iyice yoğuruyoruz, bu şekilde yarım saat dolapta bekletin.
- Daha sonra yuvarlayarak bu şekilde de yarım saat dinlendirin, bu sırada tüm sebzelerimizi parmak kalınlığında doğrayalım (benim sebzelerin azdı siz verdiğim ölçüde yapabilirsiniz, kabakta çok yakışıyor tercihen kabak ta ekleyebilirsiniz)
- Patlıcanın açısının çıkması için yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Tüm sebzeleri ayrı ayrı aynı yağda kızartın, havlu peçete üzerinde fazla yağını çektirin, köfteleri az yağda kızartın yağını dökmeyin, köftenin yağında sos için salçayı kavurun.
- Baharatları ekleyip sıcak su döküp kaynatın, sebzeleri ve köfteleri fırın kabınıza alın.
- Sosu üzerine döküp, ıslatıp sıktığımız yağlı kağıt ile kapatıp, 180 derecede pişirin, pişmesine yakın yağlı kağıdı çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet olsun, sebzelerimizi ve köfteleri yarı kızartma şeklinde kızartıyoruz
Sulu Köfte (Farklı Yöntemle Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz karabiber kimyon kırmızı toz biber
Sulu Köfte (Farklı Yöntemle Nefis) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köftelerimizi hazırlayalım. Kıymanın üzerine köftelik bulguru ezilmiş sarımsağı ve baharatları ekleyerek yoğuralım bi kenara koyalım dinlensin.
- Patatesleri soyalım iri küpler halinde doğrayalım.
- Kofteleri de ufak ufak yuvarlayalım kızgın yağda patatesleri ve köfteleri ayrı ayrı çok az kızartalım.
- Ayrı bi tencereye yemeklik doğradığımız soğanları koyalım az bi zeytinyağı ile biraz kavurup üzerine havuçları ekleyelim bir iki tur çevirip salçayı ve kırmızı toz biberi koyalım bi iki dakika kavrulunca üzerine 3 su bardağı su ekleyelim.
- Kapağını kapatalım su kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra patates ve köfteleri ekleyelim kısık ateşte bi 15-20 dakika pişirelim. Biraz dinlenince çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağından bir parmak eksik un.
Dolgusu İçin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı kadar süt
- İsteğe göre ceviz
Şerbeti İçin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
Cocostar Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye koyup ılıtıyoruz (Şeker eriyecek kadar sıcaklığa gelmesi yeterli)
- Hamuru yapmak için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Unu kontrollü ekleyelim.
- Dolgusu için malzemeleri bir kaba alıp bütünleşene kadar yoğuralım.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, ortasını açıp 1 tatlı kaşığından az hindistan cevizli dolgudan koyup kapatıp elimizle yuvarlıyoruz. (ben birazına cevizde ilave ettim).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk. Arası pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kurabiyeyi şerbete (Şerbet soğuk olacak)batırıp çıkartalım. 3-4 saniye kadar tutalım fazla tutunca dağılıyor.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (1 inin akını üzeri için ayırınız)
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram tereyağ yada margarin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri yoğuruyoruz.
- Kıvamı oluşunca ceviz büyüklüğünde toplar elde ediyoruz.
- Toplarımızı önce yumurta akına, ardından hindistan cevizine bulayıp, tepsiye diziyoruz.
- 180 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.
Karamel Kremali Muzlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı kadar karamel sos(daha önce yapıp dolapta muhafaza ettiğim karameli kullandım ama olmasa da olur)
Keki ıslatmak için
Arasına
Üzerine
Karamel Kremali Muzlu Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Kalıbı tereyağı ile yağlayıp un serpip 5 dk buz dolabında koyuyoruz.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Beyazlaşınca süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kakao ,vanilin, kabartma tozunu ekleyip yavaşca spatula ile karıştırıyoruz.
- Kalıba döküp önceden 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Max 20 dk da pişiyor kontrollü olmak gerekiyor.
- Kek pişerken süt şeker ve unu tencereye alıp koyulaşana kadar çırparak pişiriyoruz.
- Altını kapatınca tereyağı ve vanilin ekliyoruz. Ben önceden dolapta olan yarım su bardağı karamelimi de ekledim.
- Pişen keki 10 dk dinlendirip kalıptan çıkartıyoruz. Sütle ıslatıp muzları ince dilimleyip üzerine yerleştiriyoruz.
- Soğuyan muhallebiyi de muzların üzerine döküp düzeltiyoruz.
- Son olarak kakao serperek buzdolabına alıp 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun .
Yumuş Yumuş Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kuru üzüm
- Bir miktar ceviz (İsteğe göre)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Yumuş Yumuş Üzümlü Kek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına önce yumurta ve şekeri alıp ve iyice çırpın.
- Üzüm ve ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
- Sonra üzüm ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayıp harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip servis edin. Afiyet olsun .
Tahinli Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 adet vanilya
- 4 yemek kaşığı tahin
- 8 yemek kaşığı pekmez (Keçiboynuzu pekmezi kullandım elinizde o an hangi pekmez varsa onuda tercih edebilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı un
Kapları Yağlamak İçin
- Margarin ve un
- 4 yemek kaşığı un
Tahinli Sufle Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın aklarını bir kaba alıp bir fiske tuz, atıp 5 dakika çırpın muhakkak 5 dakika çırpın yerse çevirdiğinizde dökülmüyorsa yumurta aklarınız tamamdır.
- Ayrı bir kapta erittiğimiz o da sıcaklığındaki margarinimizi alarak teker teker yumurtaları alarak çırpıyoruz.
- Sırasıyla vanilya tahin ve pekmezi alarak bir iki tür karıştırıyoruz. Unumuzu ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Yavaşça yumurta aklarını ekleyerek çok narin bir şekilde karıştırıyoruz. Yağlayıp unladığımız kaplarımıza kepçe yardımıyla dökerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 ile 11 dakika arası pişiriyoruz.
- Pişen sufleleri isterseniz o şekilde pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz isterseniz kabından ters çevirerek çıkartıp pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz.
Nefis Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 adet yaş maya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İç harcı;
- 300 gram dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Nefis Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alalım.Hamurunu çok sert olmayacak şekilde yoğurup 15 dk dinlendirelim.
- O sırada iç harcını hazırlamaya başlayalım.
- Kıyma, soğan birlikte kavurup daha sonra kapya biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurup baharatlarını ekleyip soğumaya alalım.
- Dinlendirdiğimiz hamuru 10 eşit parçaya ayırıp pazı haline getirelim.
- Ayırdığımız pazıları 5 er tanesini oklavayla çok büyütmeden açalım daha sonra tereyağımızı eritip sıvı yağı da içine katıp kat kat yağlayıp kenara dinlenmeye bırakalım .
- 15-20 dk dinlendirip elimizle açalım.
- Ardından fırın tepsimize yağlı kağıt koyup açtığımız ilk hamurumuzu tabanına yerleştirelim.
- Daha sonra iç harcımızı içine yayalım diğer hamurumuzuda üzerine açıp kapatalım.
- En güzel yeri böreğimizin ortasına bir tane kase koyup keselim ben cam kase kullandım .
- Dilimlere ayırarak üzerine kalan yağımızı sürüp önceden ısıttığımız fırında 45 dk 200 derecede alt üst şekilde pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz ızgara tavuk pirzola
- 1 büyük patates
- 2 domates
- 5 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 400 gram mantar
Sos ı̇çin;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri ı̇çin;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi Yapılışı
- Tavuk ve sebzeler büyük küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar küçük küçük doğranır.
- Mantar hariç her şey sos malzemeleriyle iyice harmanlanır.
- Borcam veya tepsinin içi tereyağıyla iyice yağlanır. En alta mantarlar dizilir.
- Üzerine soslanan sebze ve tavuklar dizilir. Üzerlerine de zeytinyağı ve su gezdirilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılır ve borcamın üzerine sarılır.
- Önceden ısıtılmış fansız ayardaki 180-190 derece fırında 50-60 dakika pişirilir.
- Üzeri kızarsın istiyorsanız yemeği fırından almadan pişirme kağıdını 5-10 dakika kala yemeğin üzerinden alın. Pişirme süresi fırına göre farkedebilir. Afiyet olsun. .
Çikolata Şelalesi Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 200 gram margarin
- 80 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Çikolata Şelalesi Sufle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarini bir tavada eritelim ,eriyince ocağı kapatalım ,içine çikolataları doğrayalım erisin.
- O ılınırken şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra çikolatalı karışımı ilave edelim ve diğer malzemeleri ekleyelim.
- Homojen bir şekilde karıştıralım.
- 1 er kepçe olacak şekilde sufle kaplarına eşit bir şekilde paylaştıralım.
- 200 derece önceden ısınmış fırında 12 dk pişirelim.
- Üzeri kabuk tutunca pişmiş demektir .
- Kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı bir gece önceden ıslatılmış haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Yarım limon suyu
- 5,5 su bardağı su
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinci yıkayıp nişastasının gitmesini sağlayalım ve 1 su bardağı su ile kaynamaya bırakalım.
- Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4, 5 su bardağı suyu da ilave ederek tekrar kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca bir gece önceden ıslatılmış olan ve çorbamızın yapımı aşamasında nohutlarımızı da ayrı bir tencerede haşlayalım.
- Nohutlar yumuşadıktan haşlandıktan sonra kaynamış olan pirinç tenceremize ekleyelim. Ve orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu karıştıralım. Kaynayan çorbamızdan 1 kepçe yoğurt kasemiz alıp karıştıralım ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökelim ve karıştıralım.
- Köftesi için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberi yoğuralım ve nohuttan az büyük olacak şekilde yuvarlayalım.
- Tavamıza tereyağı ekleyerek eriyen tereyağımızda köftelerimizi kızartalım.
- Üzerine nane ekleyelim son olarak da köftelerimizi pişen çorbamızın üzerine gezdirerek dökelim.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .