22 Aralık 2020 Salı

Tahinli Sufle Tarifi

 

Tahinli Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 adet vanilya
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 8 yemek kaşığı pekmez (Keçiboynuzu pekmezi kullandım elinizde o an hangi pekmez varsa onuda tercih edebilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı un

Kapları Yağlamak İçin

  • Margarin ve un
  • 4 yemek kaşığı un

Tahinli Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın aklarını bir kaba alıp bir fiske tuz, atıp 5 dakika çırpın muhakkak 5 dakika çırpın yerse çevirdiğinizde dökülmüyorsa yumurta aklarınız tamamdır.
  2. Ayrı bir kapta erittiğimiz o da sıcaklığındaki margarinimizi alarak teker teker yumurtaları alarak çırpıyoruz.
  3. Sırasıyla vanilya tahin ve pekmezi alarak bir iki tür karıştırıyoruz. Unumuzu ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Yavaşça yumurta aklarını ekleyerek çok narin bir şekilde karıştırıyoruz. Yağlayıp unladığımız kaplarımıza kepçe yardımıyla dökerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 ile 11 dakika arası pişiriyoruz.
  5. Pişen sufleleri isterseniz o şekilde pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz isterseniz kabından ters çevirerek çıkartıp pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder