Tahinli Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 adet vanilya
- 4 yemek kaşığı tahin
- 8 yemek kaşığı pekmez (Keçiboynuzu pekmezi kullandım elinizde o an hangi pekmez varsa onuda tercih edebilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı un
Kapları Yağlamak İçin
- Margarin ve un
- 4 yemek kaşığı un
Tahinli Sufle Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın aklarını bir kaba alıp bir fiske tuz, atıp 5 dakika çırpın muhakkak 5 dakika çırpın yerse çevirdiğinizde dökülmüyorsa yumurta aklarınız tamamdır.
- Ayrı bir kapta erittiğimiz o da sıcaklığındaki margarinimizi alarak teker teker yumurtaları alarak çırpıyoruz.
- Sırasıyla vanilya tahin ve pekmezi alarak bir iki tür karıştırıyoruz. Unumuzu ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpıyoruz.
- Yavaşça yumurta aklarını ekleyerek çok narin bir şekilde karıştırıyoruz. Yağlayıp unladığımız kaplarımıza kepçe yardımıyla dökerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 ile 11 dakika arası pişiriyoruz.
- Pişen sufleleri isterseniz o şekilde pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz isterseniz kabından ters çevirerek çıkartıp pudra şekeri serpip tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder