21 Aralık 2020 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemiksiz ızgara tavuk pirzola
  • 1 büyük patates
  • 2 domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram mantar

Sos ı̇çin;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri ı̇çin;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi Yapılışı


  1. Tavuk ve sebzeler büyük küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar küçük küçük doğranır.
  2. Mantar hariç her şey sos malzemeleriyle iyice harmanlanır.
  3. Borcam veya tepsinin içi tereyağıyla iyice yağlanır. En alta mantarlar dizilir.
  4. Üzerine soslanan sebze ve tavuklar dizilir. Üzerlerine de zeytinyağı ve su gezdirilir.
  5. Pişirme kağıdı ıslatılır ve borcamın üzerine sarılır.
  6. Önceden ısıtılmış fansız ayardaki 180-190 derece fırında 50-60 dakika pişirilir.
  7. Üzeri kızarsın istiyorsanız yemeği fırından almadan pişirme kağıdını 5-10 dakika kala yemeğin üzerinden alın. Pişirme süresi fırına göre farkedebilir. Afiyet olsun. 🌿😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder