Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz ızgara tavuk pirzola
- 1 büyük patates
- 2 domates
- 5 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 400 gram mantar
Sos ı̇çin;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri ı̇çin;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Sebzeli Tavuk Türlü (Gayet Pratik) Tarifi Yapılışı
- Tavuk ve sebzeler büyük küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar küçük küçük doğranır.
- Mantar hariç her şey sos malzemeleriyle iyice harmanlanır.
- Borcam veya tepsinin içi tereyağıyla iyice yağlanır. En alta mantarlar dizilir.
- Üzerine soslanan sebze ve tavuklar dizilir. Üzerlerine de zeytinyağı ve su gezdirilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılır ve borcamın üzerine sarılır.
- Önceden ısıtılmış fansız ayardaki 180-190 derece fırında 50-60 dakika pişirilir.
- Üzeri kızarsın istiyorsanız yemeği fırından almadan pişirme kağıdını 5-10 dakika kala yemeğin üzerinden alın. Pişirme süresi fırına göre farkedebilir. Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder