21 Aralık 2020 Pazartesi

Nefis Arnavut Böreği Tarifi

 

Nefis Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

İç harcı;

  • 300 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Nefis Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alalım.Hamurunu çok sert olmayacak şekilde yoğurup 15 dk dinlendirelim.
  2. O sırada iç harcını hazırlamaya başlayalım.
  3. Kıyma, soğan birlikte kavurup daha sonra kapya biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurup baharatlarını ekleyip soğumaya alalım.
  4. Dinlendirdiğimiz hamuru 10 eşit parçaya ayırıp pazı haline getirelim.
  5. Ayırdığımız pazıları 5 er tanesini oklavayla çok büyütmeden açalım daha sonra tereyağımızı  eritip sıvı yağı da içine katıp kat kat yağlayıp kenara dinlenmeye bırakalım .
  6. 15-20 dk dinlendirip elimizle açalım.
  7. Ardından fırın tepsimize yağlı kağıt koyup açtığımız ilk hamurumuzu tabanına yerleştirelim.
  8. Daha sonra iç harcımızı içine yayalım diğer hamurumuzuda üzerine açıp kapatalım.
  9. En güzel yeri böreğimizin ortasına bir tane kase koyup keselim ben cam kase kullandım .
  10. Dilimlere ayırarak üzerine kalan yağımızı sürüp önceden ısıttığımız fırında 45 dk 200 derecede alt üst şekilde pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder