Nefis Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 adet yaş maya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İç harcı;
- 300 gram dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Nefis Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alalım.Hamurunu çok sert olmayacak şekilde yoğurup 15 dk dinlendirelim.
- O sırada iç harcını hazırlamaya başlayalım.
- Kıyma, soğan birlikte kavurup daha sonra kapya biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurup baharatlarını ekleyip soğumaya alalım.
- Dinlendirdiğimiz hamuru 10 eşit parçaya ayırıp pazı haline getirelim.
- Ayırdığımız pazıları 5 er tanesini oklavayla çok büyütmeden açalım daha sonra tereyağımızı eritip sıvı yağı da içine katıp kat kat yağlayıp kenara dinlenmeye bırakalım .
- 15-20 dk dinlendirip elimizle açalım.
- Ardından fırın tepsimize yağlı kağıt koyup açtığımız ilk hamurumuzu tabanına yerleştirelim.
- Daha sonra iç harcımızı içine yayalım diğer hamurumuzuda üzerine açıp kapatalım.
- En güzel yeri böreğimizin ortasına bir tane kase koyup keselim ben cam kase kullandım .
- Dilimlere ayırarak üzerine kalan yağımızı sürüp önceden ısıttığımız fırında 45 dk 200 derecede alt üst şekilde pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder