22 Aralık 2020 Salı

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi

 

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızıbiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Köftesi

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan(rendeleyip yada rondodan çekip suyunu sıkarak sadece posası kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz az soğuk su
  • Karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber, tuz
  • Ben dondurucuya koyduğum köftelerden kullandım (Derin Dondurucuya Köfte)

Sosu

  • 1 tatlı kaşığı salça (Karışık)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Pulbiber, karabiber ,kimyon, tuz

Köfteli Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlayalım, soğanın suyunu sıkıp bütün malzemeleri iyice yoğuruyoruz, bu şekilde yarım saat dolapta bekletin.
  2. Daha sonra yuvarlayarak bu şekilde de yarım saat dinlendirin, bu sırada tüm sebzelerimizi parmak kalınlığında doğrayalım (benim sebzelerin azdı siz verdiğim ölçüde yapabilirsiniz, kabakta çok yakışıyor tercihen kabak ta ekleyebilirsiniz)
  3. Patlıcanın açısının çıkması için yarım saat tuzlu suda bekletin.
  4. Tüm sebzeleri ayrı ayrı aynı yağda kızartın, havlu peçete üzerinde fazla yağını çektirin, köfteleri az yağda kızartın yağını dökmeyin, köftenin yağında sos için salçayı kavurun.
  5. Baharatları ekleyip sıcak su döküp kaynatın, sebzeleri ve köfteleri fırın kabınıza alın.
  6. Sosu üzerine döküp, ıslatıp sıktığımız yağlı kağıt ile kapatıp, 180 derecede pişirin, pişmesine yakın yağlı kağıdı çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet olsun, sebzelerimizi ve köfteleri yarı kızartma şeklinde kızartıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder