22 Aralık 2020 Salı

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi

 

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 büyük dilim beyaz peynir
  • 5 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su (Börek açarken az gelirse ekleyebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Zeytinyağı

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını bir tavada eritip içine zeytinyağını da koyalım ve bir kenara alalım. Daha sonra börek hamuru için; unu bir kaba eleyip alalım.
  2. Üzerine tuz serpelim ve yavaş yavaş şu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayalım.
  3. Daha sonra hamurlarımızı eşit bezelere bölelim ve yuvarlak tabak boyutunda açtıkça aralarını erittiğimiz o yağ ile yağlayıp üst üste dizelim
  4. O beklerken bir yandan da iç harcı hazırlayalım. Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayalım. Bir tavaya küçük küçük doğranmış soğanları ve 1 kaşık zeytinyağını alalım.
  5. Hafif kavurduktan sonra üzerine ıspanaklı ekleyip kavuralım. En son tuzunu ve karabiberi koyalım. Soğuyunca içine beyaz peynir ekleyip karıştıralım. Hamurlarımızı tek tek önce el ile açalım.
  6. Daha sonra çeke çeke uzatıp elimizle açmaya devam edelim. Tıpkı çarşaf böreği tarzı açılacak.
  7. Daha sonra iç harcından içine serpiştirelim ve rulo yapalım. İnce uzun ruloları tıpkı hazır satılan börek şeklinde tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder