Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 2 büyük dilim beyaz peynir
- 5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su (Börek açarken az gelirse ekleyebilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Zeytinyağı
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağını bir tavada eritip içine zeytinyağını da koyalım ve bir kenara alalım. Daha sonra börek hamuru için; unu bir kaba eleyip alalım.
- Üzerine tuz serpelim ve yavaş yavaş şu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayalım.
- Daha sonra hamurlarımızı eşit bezelere bölelim ve yuvarlak tabak boyutunda açtıkça aralarını erittiğimiz o yağ ile yağlayıp üst üste dizelim
- O beklerken bir yandan da iç harcı hazırlayalım. Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayalım. Bir tavaya küçük küçük doğranmış soğanları ve 1 kaşık zeytinyağını alalım.
- Hafif kavurduktan sonra üzerine ıspanaklı ekleyip kavuralım. En son tuzunu ve karabiberi koyalım. Soğuyunca içine beyaz peynir ekleyip karıştıralım. Hamurlarımızı tek tek önce el ile açalım.
- Daha sonra çeke çeke uzatıp elimizle açmaya devam edelim. Tıpkı çarşaf böreği tarzı açılacak.
- Daha sonra iç harcından içine serpiştirelim ve rulo yapalım. İnce uzun ruloları tıpkı hazır satılan börek şeklinde tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder