Tavada Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 130 gram çemeni sıyrılmış pastırma
- 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
- 3 adet yufka
Sıvı harç için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
- 1 yumurta
Tavada Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt yağ ve yumurta çırpılır.
- Biberler küçük küçük doğranarak kavrulur.
- Pastırmalar uzun uzun kesilerek hafif pişirilir.
- Domatesler doğranır suyu alınmadan tavaya atılır ve bir iki tur çevrilir, fazla pişirirseniz harç sulanır börek sulu olur aman deyim.
- Tava tabanı hafif yağlanır ve 1 adet yufka içine açılarak konur.
- Sıvı harçtan sürülür ve elinizle 4 e böldüğünüz yufkanın bir parçası (1/4) serilir ve her parçaya sıvı harçtan sürülerek 1 yufka tavaya serilir.
- Bir yufka serme bitince pastırmalı harç serilir ve üzerine rende kaşar serilir.
- Daha sonra kalan 1 yufka da 4 e bölünür ve alt kat gibi sıvı harç sürülerek tamamlanır.
- Tavanın kenarından sarkan yufkalar sıra ile tava üzerine kapatılır. Kapatırken aralara harç sürülür.
- Kısık ateşte iki yüzü pişirilir ve sıcak tüketilir.
Not: domatesleri pişirmeyin sulu oluyor. Sıvı harcın hepsini dökmeyin sulu olur.
Afiyet olsun