1 Ocak 2021 Cuma

Yılbaşı Keki Tarifi

 

Yılbaşı Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram ıspanak
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ (zeytinyağı ile ayçiçek yağını karıştırdım)
  • 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket böğürtlenli hazır sos

Yılbaşı Keki Tarifi Yapılışı

  1. Kızımla yılbaşı için kırmızı-beyaz-yeşil renkli pasta yapmak istedik :).
  2. Ispanakları rondodan geçir. Diğer malzemeleri kek hamuru gibi karıştır.
  3. Sonra ıspanağı ekle ve 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişir (fırından fırına değişiyor.
  4. Kimisi 200 derece ısınmış fırında 40 dakika pişiriyor.
  5. Normalde keki nasıl pişiriyorsanız onu dikkate alın. ).
  6. Pişen keki servis edeceğiniz kaba aktarın.
  7. Kremayı muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.
  8. Krema daha beyaz ve akışkan olması için, kremayı hazırlayın.
  9. Muhallebi soğuduğunda krem şantiyle karıştırın. Mikserle 2-3 dk çırpın.
  10. Kekin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde bu karışımı dökün.
  11. Beyazla kaplanmış kekin üzerine böğürtlen sosu gelişigüzel ya da zikzak şekilde dökün. İsteğe bağlı süsleme şekerleri serpin.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder