Yılbaşı Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram ıspanak
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yağ (zeytinyağı ile ayçiçek yağını karıştırdım)
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ceviz
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket böğürtlenli hazır sos
Yılbaşı Keki Tarifi Yapılışı
- Kızımla yılbaşı için kırmızı-beyaz-yeşil renkli pasta yapmak istedik :).
- Ispanakları rondodan geçir. Diğer malzemeleri kek hamuru gibi karıştır.
- Sonra ıspanağı ekle ve 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişir (fırından fırına değişiyor.
- Kimisi 200 derece ısınmış fırında 40 dakika pişiriyor.
- Normalde keki nasıl pişiriyorsanız onu dikkate alın. ).
- Pişen keki servis edeceğiniz kaba aktarın.
- Kremayı muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.
- Krema daha beyaz ve akışkan olması için, kremayı hazırlayın.
- Muhallebi soğuduğunda krem şantiyle karıştırın. Mikserle 2-3 dk çırpın.
- Kekin üzerinde boşluk kalmayacak şekilde bu karışımı dökün.
- Beyazla kaplanmış kekin üzerine böğürtlen sosu gelişigüzel ya da zikzak şekilde dökün. İsteğe bağlı süsleme şekerleri serpin.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder