1 Ocak 2021 Cuma

Fırında Çupra Tarifi

 

Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet çupra
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı az acılı kırmızı toz biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan

Fırında Çupra Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış balıkları pişirmeden 1 saat önce tuzlayıp buz dolabında bekletelim.
  2. Patatesleri soyup, ay şeklinde keselim ve bir leğene alalım.
  3. Baharatları ve sıvı yağı karıştırıp patateslerin üzerine dökelim.
  4. Patatesleri ve 4 e böldüğümüz domatesi kağıt serili tepsimize alalım.
  5. Leğende kalan baharatlı sosu fırça yardımı ile balıklara sürelim.
  6. Balıkların altına halka halka kestiğimiz soğanları dizip balıkları üzerine koyalım.
  7. 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Creme Ole Pudingli Pasta Tarifi

 

Creme Ole Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket creme ole hazır puding
  • 2, 5 bardak süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi (200 gr)
  • Ceviz, fındık gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz
  • (bardak ölçüsü 200 ml)

Creme Ole Pudingli Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Sütü bir kaba boşaltın. Creme oleyi üzerine dökün ve çırpma teliyle en az 3 dakika çırpın. (paketin üzerinde tarifi ve ölçüleri) yazıyor.
  2. Elinizle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın.
  3. Pudingin üzerine dökün ve spatulayla karıştırın.
  4. Herhangi bir kalıba streç film yerleştirin. (yuvarlak veya dikdörtgen kalıp) karışımı boşaltıp 3 saat dondurucuda bekletin.
  5. 3 saat sonra çıkarıp dilimleyin. Afiyet olsun. ❤.

Fırında Uskumru (Fileto) Tarifi

 

Fırında Uskumru (Fileto) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket dondurulmuş uskumru
  • Ufak 5 tane kuru soğan(İsteğe bağlı)

Sosu İçin

  • Göz kararı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı toz kekik
  • Tuz

Fırında Uskumru (Fileto) Tarifi Yapılışı

  1. Kasemize zeytinyağı toz biber ve kekiğimizi alıyoruz karıştırıyoruz güzelce karıştırdıktan sonra balıklarımızı alıyoruz tek tek her birine sosumuzdan sürüyoruz ve borcama diziyoruz.
  2. Üzerlerine (Alt üst olacak şekilde) yeteri kadar tuz serpiyoruz ve buzdolabında beklemeye bırakıyoruz zamanınız varsa yarım saat kadar bekletin yoksa bir 10 -15 dakika bekletin.
  3. Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim üzerine balıklarımızı dizelim tepsinin boşluklarına soğanlarımızı ikiye bölüp dizelim ve fırınımıza atalım.
  4. Kızarana kadar pişirelim sonra fırından çıkaralım servise hazır afiyet olsun😇.

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi

 

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Püre İçin

  • 4 orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

İç Harç

  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 kapya biber
  • 1-2 adet sivri biber
  • 250 gram mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağ

Beşamel Sos

  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • Biraz tuz ve karabiber

Püreli Kat Kat Lezzet Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler haşlanır ve püre hazırlanıp bir kenara alınır.
  2. Daha sonra uygun genişçe bir tavada kıyma, soğan ve sarımsaklar önden 10 dakika kadar kavrulsun sırayla kapya, yeşil biber eklenir.
  3. 5-10 dakika daha piştikten sonra mantarlar eklenir suyunu çekene kadar pişirin ve hafif soğuması için bir kenara alın.
  4. Uygun bir tencerede tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun ve sütü ekleyin kıvam alana kadar sürekli karıştırın en son damak zevkine göre tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Fırını 180 derecede ısıtın ve bir fırın kabının içine tabanda püre ortada iç harç ve en üste beşamel sos olacak şekilde döşeyin.
  6. İsterseniz en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yemeğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim veee afiyet olsun 🌷🌷

Pratik Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Pratik Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu vanilin

Bulamak için

  • Pudra şekeri

Pratik Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştıralım.
  2. Biraz ele yapışan bir kıvam olacağı için kaşık ile karıştırın.
  3. Yumuşak kıvamda olan harcı buz dolabında 1 saat dinlendirelim elde yuvarlaması kolay olsun diye.
  4. Bir tabağın içine pudra şekeri koyalım ve 1 saati dolmuş harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp fırın kağıdı serili olan tepsiye dizelim.
  5. 180 derecelik fırına verip 10 dakika pişirelim.
  6. 10 dakika sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Patlamış Mısır Tarifi

 

Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yaklaşık 5 yemek kaşığı patlayan mısır
  • Tuz

Patlamış Mısır Tarifi Yapılışı

  1. Ufak bir tencereye tüm malzemelerimizi bırakıyoruz.
  2. Ağzını kapatıp orta ateşte patlayana kadar bekliyoruz.
  3. Tüm mısırlar patlayınca altını kapatıyoruz afiyet olsun😇

Kremalı Kek Tarifi

 

Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker (miktarı artırılabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Ardından un, kakao, kabartma tozu, vanilyamızıda ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Kek hamuru kıvamına gelince yağladığımız kalıba dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece içini çekene kadar pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım. 1 litre sütü bir tencerenin içine boşaltalım.
  7. Sonra nişasta, şeker, vanilya, kakaomuzu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
  8. Pişen kremamızın içine toz krem şantiye ekleyip çırpalım hazır olan kremamızı soğumaya bırakalım.
  9. Soğuyan kekin üzerini 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
  10. Soğuyan kremayı da üzerine dökelim. Süsleme için çiğ krema kullandım beyaz çikolatada kullanabilirsiniz. Afiyet olsun💙.

Şekersiz Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

 

Şekersiz Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Tuzsuz yer fıstığı

Şekersiz Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Fıstıkların kabukları ayıklanır ve tavada kokusu çıkana kadar 3-4 dakika ısıtılır.
  2. Ardından rondodan aralıklı olarak kıvam alana kadar geçirilir. Veee afiyet olsun 🤩

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi

 

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kefal balığı (Dilediğiniz büyük balık)
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates (Ev yapımı domates sos da olabilir)
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 adet defneyaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Balıklar önce pulları kazınarak temizlenir.
  2. Sonra iç kısmı temizlenir.
  3. Kılçık üzerinde bulunan damar kısım tamamen alınır(kanlı kısım olduğu için tadını bozabilir).
  4. İyice yıkadığımız sürdürdüğümüz balığımızı dilimleyelim ( yada bütün olarak ).
  5. Tavaya sırasıyla önce soğanı sonra patatesleri halkalar halinde doğrayıp dizelim.
  6. Balıkları üzerine koyalım.
  7. Sarımsakları aralarına koyalım.
  8. Domates sosu (yada dilimlenmiş domates)üzerine gezdirelim.
  9. Maydanozu da ilave edelim.
  10. Tuz ve baharatları serpiştirelim.
  11. Son olarak tereyağını ve yarım çay bardağı su ilavesiyle pişirmeye bırakalım.
  12. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  13. Bol yeşil salata ile servis yapalım. Afiyet olsun.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 3.5 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • Göz kararı toz şeker (Bu sefer tadına bakarak bıraktım)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı açmak için su

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. ütümüzü ısıtalım ısınmaya başlaynca yıkanmış pirinçlerimizi ekleyelim.
  2. Daha sonra pirinçler pişene kadar kaynatalım.
  3. Sonra tozşekerimizi ekleyelim ve katılaşmaya başlayıncaya kadar kaynatalım.
  4. Daha sonra bir kaseye nişastamızı bırakalım.
  5. Üzerine suyumuzu ekleyelim ve çırpalım topak topak olmasın.
  6. Sonra sütlacımızın içine dökelim ve karıştıralım kıvam alan sütlacımızın altını kapatalım ve sıcak sıcak kaselere pay edelim süsleyelim. Afiyet olsun😇.

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi

 

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kestane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Köz tavası

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Kestaneler yarım saat suda bekletilir. (kabuklar yumuşadığı için çizmek çok daha kolay olacak).
  2. Daha sonra kestaneler bombeli tarafın orta kısmından bıçak veya kesecek yardımıyla yatay bir şekilde çizilir. (kestane çizeceği bu konuda büyük bir yardım sağlayacaktır size).
  3. Kestaneler tekrar suya atılır ve suya 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklenir. (bunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) kestaneler 10 dk daha bu suda bekletilir.
  4. Daha sonra çizdiğimiz kısımlar alta gelecek şekilde kestaneler köz tavasına dizilir ve kızarana kadar altlı üstlü pişirilir. Kestanemiz hazır. Afiyet olsun.

Sebzeli Bebek Köftesi Tarifi

 

Sebzeli Bebek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 çiçek karnabahar
  • 1-2 çiçek brokoli
  • 1 küçük havuç
  • 1 dilim kereviz
  • 1 dal yeşil soğan
  • 2 üç dal dereotu
  • 2- 3 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı galeta unu (Ayarlayın içine göre )
  • Çok az tuz

Sebzeli Bebek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzeler buharda pişirilir ve ezilir.
  2. Ezilen sebzeler üzerine yeşillikler doğranır.
  3. Galeta unu yumurta tuz ilave edilir ve hafif yağda arkalı önlü pişirilir. Bebeğim çok severek yedi 😍. Mutlaka deneyiniz 🌹🌺

Tavada Paçanga Böreği Tarifi

 

Tavada Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 130 gram çemeni sıyrılmış pastırma
  • 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
  • 3 adet yufka

Sıvı harç için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta

Tavada Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt yağ ve yumurta çırpılır.
  2. Biberler küçük küçük doğranarak kavrulur.
  3. Pastırmalar uzun uzun kesilerek hafif pişirilir.
  4. Domatesler doğranır suyu alınmadan tavaya atılır ve bir iki tur çevrilir, fazla pişirirseniz harç sulanır börek sulu olur aman deyim.
  5. Tava tabanı hafif yağlanır ve 1 adet yufka içine açılarak konur.
  6. Sıvı harçtan sürülür ve elinizle 4 e böldüğünüz yufkanın bir parçası (1/4) serilir ve her parçaya sıvı harçtan sürülerek 1 yufka tavaya serilir.
  7. Bir yufka serme bitince pastırmalı harç serilir ve üzerine rende kaşar serilir.
  8. Daha sonra kalan 1 yufka da 4 e bölünür ve alt kat gibi sıvı harç sürülerek tamamlanır.
  9. Tavanın kenarından sarkan yufkalar sıra ile tava üzerine kapatılır. Kapatırken aralara harç sürülür.
  10. Kısık ateşte iki yüzü pişirilir ve sıcak tüketilir.

Not: domatesleri pişirmeyin sulu oluyor. Sıvı harcın hepsini dökmeyin sulu olur.

Afiyet olsun