2 Ocak 2021 Cumartesi

Fırında Soya Soslu Somon Tarifi

 

Fırında Soya Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg somon balığı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • 4 diş sarımsak
  • Karabiber

Fırında Soya Soslu Somon Tarifi Yapılışı


  1. Bir kasede limon suyunu, soya sosunu, karabiberi, dövülmüş veya rendelenmiş sarımsağı karıştırın. (soya sosu tuz içerdiği için tuz atılmıyor).
  2. Bu karışımı somonların üzerine boşaltıp karıştırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Somonları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip kalan karışımı üzerine gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta somonların üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirin. (yaklaşık 25-30 dakika) sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤.

Süper Tadıyla Hindili Paça Çorbası Tarifi

 

Süper Tadıyla Hindili Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı hindi suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 kase hindi eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber

Süper Tadıyla Hindili Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağla unumuzu kavuruyoruz mis gibi un kokusu gelene kadar.
  2. Sonra az unumuz soğusunki topak olmasın .
  3. İçine soğuk olarak suyumuzu ve hindi suyunu katıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  4. Tuzunu ilave ediyoruz, kara biberi, didiklenmiş hindi etimizi ilave edelim.
  5. Çorba pişince altını kapatalım.

Çorba servise hazır .

Hindinin suyu zaten yağlıydı tereyağı da kulandığım için üzerine ya yakıp dökmedim siz dilerseniz azcık ya eritip dökebilirsiniz ve sarımsak sos yapıp kulanabilirsiniz sirkeli ben limon tercih ettim deneyenlere afiyet olsun.

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi

 

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 160 gram oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı esmer şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un (2 su bardağından sonra azar azar ekleyin)

Süsleme için

  • Şeker hamuru
  • Glazür
  • Pudra şekeri (sadece pudra şekeri de olabilir diğer malzemeler şart değil)

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı

  1. Margarin şeker ve pekmezi özleşene kadar elinizle karıştırın.
  2. Mikser çok sıçratıyor denedim çünkü. O yüzden elinizle karıştırın.
  3. Tarçın, karanfil ,zencefil ,kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  4. Yumuşak ele yapışmayan kıvam alınca un eklemeyi bırakın.
  5. Bir saate yakın buzdolabında dinlendirin.
  6. İki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında açıyoruz.
  7. Kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  8. 160 derece ısınmış fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.
  9. Tamamen soğuyunca üzerini süslüyoruz.
  10. Dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz, şeker hamuru, pudra şekeri yada galzür ile süslenebilir.

Mayasız Poğaça Tarifi

 

Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gram margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (El yapışmayacak kadar)

İç harcı için

  • İstediğiniz malzeme (Ben kaşar peyniri kullandım)

Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri kaba alıyoruz. İyice özüyoruz.
  2. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  3. Sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip yoğuruyoruz.
  4. İçini de koyup şekil veriyoruz.
  5. Üzerine de yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.
  6. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mini Pizza Poğaça Tarifi

 

Mini Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiğince un

Üst harcı:

  • Domates
  • Kırmızı ve sarı kapya biber
  • Yeşil biber
  • Sosis
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Siyah ve yeşil zeytin
  • (üst malzemelerini isteğe bağlı azaltıp çoğaltabiliriz)

Mini Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Mayayı,şeker ve bir bardak ılık suda mayalanana dek beklettikten sonra kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip güzelce yoğurun.
  2. Hamurun üstünü kapatıp kabarana kadar yaklaşık 45 dk bekletin.
  3. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizelim.
  4. Bu arada üstüne koyacağımız malzemeleri küçük küçük doğrayıp hazır hale getirelim.
  5. Tepside bekleyen bezelerin üstünü su bardağının altıyla düzeltelim.
  6. Üst malzemelerini üstüne dizip kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200°c lik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun🌼.

Çok Basit Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi

 

Çok Basit Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 fiske karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Çok Basit Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurdu bir kaba koyalım baharatları ekleyelim ve karıştıralım.

İşte bu kadar gerçekten çok basit.

Cips yerken bu sosu yapabilirsiniz en çok doritos cips ile güzel gidiyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋❣️.

Tuzlu Fit Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur harcı için;

  • 2 yumurta (tekinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5-3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bol dereotu, maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 100 gram kadar az yağlı peynir veya lor peyniri

Üzeri için;

  • Çörekotu, keten tohumu

Tuzlu Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
  2. Kapya biber kuşbaşı şeklinde doğranır.
  3. Peynir çatal yardımıyla ezilir.
  4. Tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  6. Ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür ve çörekotu-keten tohumu karışımı üzerine serpilir.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Afiyet olsunn 💫.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25-30 tane küçük dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağından fazla zeytinyağı
  • 2 tane soğan
  • 1 paket kuş üzümü
  • İsteğe göre fıstık veya ceviz ( ikisini karışık kullandım)
  • 3 kaşık domates konservesi(yazdan yaptığım) veya 1 tane domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Az karabiber

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  2. Rendelenmiş domates ilave edilip birkaç kez çevrilir.
  3. Pirinç ve salçası ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  4. Sıcak suyu döküp, tuzu ilave edilir.
  5. Kapağını kapatıp, ocağı kısıp 1-2 dk beklettikten sonra ocak kapatılır.
  6. Ayrı bir tavada ceviz veya fıstık kavrulur sonra harca ilave edilir.
  7. Kuş üzümü ve baharatlarını da ekleyip biberlerin içi doldurulur.
  8. Tencereye dizdikten sonra biberlerin yarısına gelecek şekilde sıcak su dökülür.

Fırında Hamsi Tarifi

 

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 adet limon

Fırında Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim .
  2. 1 adet soğanımızı dilim dilim kesim tepsimize yayalım .
  3. Üzerine temizlenmiş balıklarımızı dizelim .
  4. Üzerine limonları keselim dizelim.
  5. Sıvı yağ gezdirelim.
  6. 200 derece fırında pişirelim.

Yumurtalı Patates (Kahvaltılık) Tarifi

 

Yumurtalı Patates (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Yumurtalı Patates (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesimizi soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Ardından bol yağ ile kızartıyoruz.
  3. Kızarmış olan patatesleri tavaya alıyoruz.
  4. Yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz.
  5. Üzerine kırmızı biber pul biber ve tuzu ekleyip patatesin üzerine gezdirip pişiriyoruz.

Afiyet olsun 🙏📢.

Kuzu Kaburga Tarifi

 

Kuzu Kaburga Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu kaburga
  • 5 adet orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak

Sosu için :

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1.5 çay kaşığı pul biber

Kuzu Kaburga Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu kaburga yıkanır .
  2. Hazırlanan sos karışımı üstlerine bolca sürülür.
  3. Fırın kabı içine soğanlar halka halka dilimlenir. Sarmısaklar doğranır.
  4. Üstüne soslanmış ve en az 30 dk. Buzdolabında beklemiş olan kuzu kaburgalar yanyana dizilerek yerleştirilir.
  5. Üzerine kalan sos dökülür.
  6. Sar pişir kağıdı ile kapatılır.
  7. 200 derecede 1 saat 15 dk pişirilir.
  8. Bu sürenin sonunda kağıt alınır.
  9. Ve üzerinin kızarması için 15 dk daha fırına verilir.

Kemiklerinden ayrılan çok lezzetli bir et yemeği.

Ben iç pilavla servis yaptım.

Hepinize afiyet olsun 😊😋🍗.

Limonlu Sarımsaklı Tavuk Kebabı Tarifi

 

Limonlu Sarımsaklı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk but (3 adet baget kısımları alınmış)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 200 mililitre tavuk suyu (veya sebze suyu, et suyu)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı(silme) kırmızı toz biber

Limonlu Sarımsaklı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Fırına bütünüyle girebilecek çelik veya döküm tavayı 2-3 dakika yüksek ateşte ısıtın.
  2. Tavaya zeytinyağını ekleyin, biraz dumanının çıkmasını bekleyin.
  3. Tavuğun derili kısımları tavanın tabanına gelecek şekilde tavaya yerleştirin, 3 dakika kadar bekletin.
  4. Tavuklar tavada iken sarımsakları ince ince doğrayın.
  5. Limonu ise boylamasına 4’e bölün.
  6. Tavadaki tavuğu çevirmeden önce derili kısmın hafif kızarmış olmasına dikkat edin. Kızarıp güzel bir renk aldıysa diğer kısmını çevirin.
  7. Tavuğu çevirdikten sonra sarımsakları ekleyin. 2 dilim limonu sıkıp tavaya ekleyin, kalan 2 dilimi ise sıkmadan direkt olarak ekleyin.
  8. Ardından yarım yemek kaşığı kadar kimyonu ve bir silme tatlı kaşığı toz biberi tüm malzemelere gelecek şekilde serpin.
  9. Tavuk suyunu ekleyip yüksek ateşte 5 dakika yemeği pişirin.
  10. Bu esnada tavuk suyunu yarı yarıya çektirin.
  11. Ocağın altın kapatın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altlı üstlü modda 18 dakika fırınlayın.
  12. Fırından aldıktan sonra 5 dakika oda ısısında dinlendirin.
  13. Servis için ister tabaklayın. İsterseniz sofra ortasında tava ile servis edin.

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi

 

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk kıyması (İsteğe bağlı dana kıyma da kullanabilirsiniz)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 yemek kaşığı kuru maydanoz (Taze de kullana bilirsiniz)
  • 1 tane yumurta
  • Kıymayla eşit olacak şekilde bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı su

Elazığ Usulü Etli Köfte (Harput Köftesi) Tarifi Yapılışı

  1. Yukarda saydığımız bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Daha sora ılık suyla yoğurmaya başlıyoruz. Bu işlem yaklaşık 20 dk sürüyor.
  3. Daha sonra köftelerimizi yuvarlama ya başlıyoruz.
  4. Yuvarladığımız köfteleri baş parmağı ve işaret parmağımız arasında yuvarlayıp iki parmağınızla bastırarak şekil veriyoruz.
  5. Bütün köfteler bittikten sonra ayrı bir kap içerisine sıvı yağımızı koyup salçamızı kavuruyoruz.
  6. Üzerine suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca 5 dk sonra köftelerimiz ekleyip 10 dakika da öyle pişirip daha sonra servis ediyoruz Afiyet olsun arkadaşlar 🤗