1 Şubat 2021 Pazartesi

Pırasalı Poğaça Tarifi

 

Pırasalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • 6-6, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için ;

  • 4 adet pırasa
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Üzerine sürmek için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Serpmek için kekik yada susam

    Pırasalı Poğaça Tarifi Yapılışı‎                                           بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

    1. İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile soteleyelim.
    2. Sotelenen soğanların üzerine salça ekleyip 1 dakika kavuralım .
    3. Ardından halka halka doğranmış pırasaları ekleyelim ve pırasalar pişene dek soteleyelim.
    4. En son baharat ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
    5. Hamur için önce ılık su, şeker ve mayayı iyice karıştıralım.
    6. Maya eridikten sonra sıvı yağ ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
    7. En son unu azar azar ekleyerek yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
    8. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlatalım ve elimizle baktırıp çay tabağı kadar büyütelim içerisine harcımızdan ekleyip kapatalım ve yuvarlatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
    9. 20 dakika da üzerini örtüp tepside mayalandıralım.
    10. Ardından üzerine çırpılmış yumurta ve yağı sürelim. Kekik serpelim.
    11. 165 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 30-35 dakikada pişiyor.

    Afiyet olsun inşallah ☺️🌿.

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya( barilla collezıone lasagne 500 gram kullandım.)

İç harcı için;

  • 500gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3yemek kaşığı domates biber salçası
  • 4 adet kapya  biber
  • Toz tavuk sosu
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2. 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • Muskat
  • Karabiber

Üstü için;

  • Kaşar peyniri

    Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Tavukları küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye yağ döküp soğanları ince ince kesip koyuyoruz biraz karıştırıp tavukları atıyoruz
  • Üstüne yarım su bardağı su döküp tavukların iyice pişmesini bekliyoruz.
  • Ardından salçamızı ve kapya biberimizi de koyup toz tavuk sosumuzu, tuzunu, karabiberini, muskatı da ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Ayrı bi tencerede beşamel sosu hazırlıyoruz tereyağını koyup unu ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra sütü yavaş yavaş döküyoruz.
  • Ardından muskat ekleyip topaklanmamasına dikkat edelim.
  • Daha sonra dikdörtgen borcamımıza öncelikle en altına iç harcımızı ardından lazanya makarnamızı beşamel sosunu yerleştirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz.
  • Tekrar iç harcımızı lazanyaları yerleştiriyoruz üstüne tekrardan beşamel sos döküp kaşar peyniri rendesini koyuyoruz.
  • Ben 1 paket lazanyayı dikdörtgen borcamda kullandığım için bu şekilde 3 kere aynı işlemi devam ediyorum.
  • ⬇️tekrar ediyorum ⬇️.

    İç harç + lazanya +beşamel sos + kaşar peyniri rendesi (3 kere bu verdiğim sıralı şekilde olacak ).

    20 dakika bekletiyoruz lazanyalar yumuşasın diye. 20 dakika bekledikten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı İrmik Helvası Tarifi

 

Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet portakalın kabuğu
  • 1 su bardağı portakal suyu

    Portakallı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye tereyağımızı alıyoruz irmiği ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  • İrmiğin kokusu çıkmaya başlayınca portakal rendesini koyup biraz daha kavuruyoruz.
  • 1 su bardağı portakal suyumuzu katıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Diğer tarafta 2 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 2 su bardağı şekerimizi de katıp iyice karıştırıyoruz.
  • Kıvam almaya başlayıp suyunu çekince altını kapatıyoruz.
  • Son olarak kapağını da kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun…😉☺️🌺.

Orman Meyveli Cheesecake Tarifi

 

Orman Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvi tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 50 gram margarin

Orta katı için;

  • 300 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Üst katı için;

  • Hazır paket orman meyveli sos

    Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvi robottan çekelim üzerine erimiş margarinle fındık ekleyip robottan çekelim sonra çemberi içine yağlı kağıt serelim ve etrafına folyala saralım.
  • Bisküvi çemberin içine dökelim ve eşit şekilde çay bardağın atıyla hafif ezelim ve buzdolabına kaldırın krema sosunu hazırlayalım .
  • Labne peyniri ve krema şeker yumurta ekleyip mikserle iyicene çırpalım.
  • Sonra nişasta ve vanilya ekleyip mikserle iyicene çırpalım .
  • Buzdolabından bisküvi tabanı içine dökelim ısıtılmış fırında 160 derece pişirelim.
  • Fırının içine kaseye su koyalım cheesecake çatlamasın ara sıra kontrol edelim.
  • Fırından fırına değişiyor pişme süresi piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • O sırada hazır paket orman meyveli sosumuzu hazırlayın arkasında yazıldığı gibi yapalım ve üzerine dökelim bir gece beklerse cheesecake çok güzel oluyor afiyet olsun.

Domates Soslu Köfte Tarifi

 

Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • İnce kıyılmış maydanoz ( 4-5 dal kadar )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( kızartmak için )

Domates sosu için;

  • 400 ml su ( et suyu da kullanabilirsiniz)
  • 300 ml domates püresi
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yada 2 adet küp şeker ( ekşiliğini alması için )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta ( çok az suyla açılmış )

    Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Tüm köfte malzemelerini derin bir kabın içerisinde güzelce yoğurun.
  • Elinizi arada yağlayarak yuvarlak köfteler elde edin.
  • Vaktiniz varsa en az bir saat buzdolabında bekletin çok daha güzel olur.
  • Daha sonra bir tavada sıvı yağı kızdırın renk alana kadar hafif kızartın.
  • Kızarttığınız köfteleri bir kenara alın.
  • Köfteleri kızardığınız aynı tavanın içerisine salçayı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip güzelce kavurun.
  • Üzerine su yada et suyunu ilave edin bir taşım kaynayınca domates püresini ekleyin krema ve baharatlarını da ekleyip kaynayınca çok az suyla açmış olduğunuz nişastayı ilave edin kıvamı çok koyu olursa biraz su yada krema ekleyebilirsiniz.
  • Kızartmış olduğunuz köftelerinizi sosun içine yerleştirip kapağı kapalı kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
  • Servis ederken isteğinize bağlı ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav yada patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 😋😋😋.

Efsane Ekşili Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi

 

Efsane Ekşili Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy kereviz (birazda yeşilliklerinden ekleyin)
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 12 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için ;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu (hazır limon sosu kullanırsanız 2 yemek kaşığı ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı un

    Efsane Ekşili Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

    1. İlk olarak kereviz, patates ve havucun kabuklarını soyup istenilen boyutta doğrayalım ve tenceremize alalım.
    2. Üzerine sarımsak, su, tuz ve sıvı yağ ekleyip pişirelim.
    3. Sebzeler yumuşadığında blendıra vuralım. Ve tekrar ocağa alıp altını kısalım.
    4. Yoğurt, un ve limon suyunu iyice çırpalım. Tencereden 1 kepçe çorba alıp üzerine ekleyip tekrar çırpalım. (ısı dengelenmesi için).
    5. Ardından bu karışımı sürekli karıştırarak tencereye ekleyelim.
    6. 1 taşım kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun inşallah 😊.

Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi

 

Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Haşlanmış kara lahana yaprağı
  • Haşlanmış beyaz lahana yaprağı

İç harcı için ;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 su bardağı sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz

    Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi Yapılışı           ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

    1. İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım sıvı yağda pembeleşene dek soteleyelim.
    2. Ardından salçayı, baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
    3. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
    4. En son suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip demlenmeye bırakalım.
    5. İç harcımız soğuduktan sonra sarmaları sarıp tencereye güzelce dizelim.
    6. Tuzunu ekleyelim. Sarmaların en üstte olanın bir alt sırasına gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
    7. Sarmaların üzerine ağırlık koyup kısık ateşte güzelce pişirelim. (ben ağırlık olarak tabak kullandım büyüklerden hep öyle görmüştüm 😊 sizde varsa güveç kapağı kullanabilirsiniz)

    ben 1 saate yakın pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊.

Kakaolu Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao(küçük paketlerden)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak nişasta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 3-3, 5 bardak un

    Kakaolu Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarini ve sıvı yağı harmanlayıp sırasıyla yumurta ,kakao ,vanilya ,nişasta ,kabartma tozu ,pudra şekeri ve nişastayı ekliyoruz.
  • İyice harmanladıktan sonra unu da ekliyoruz.
  • Hamur yumuşak olur kurabiye daha güzel olur unutmayın.
  • Daha sonra dondurma kaşığıyla şekil verip tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sadece 10 dk pişiriyoruz.

Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..)

 

Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 küçük paket instant kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(beyazları içine sarıları üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yavaş ekleyin 6 bardak civarı) *değişebilir*

Üzeri için:

  • Yumurtaların sarıları
  • Çörekotu
  • Susam

İçi için:

  • İstediğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. (patatesli, zeytinli, kıymalı, peynirli, çikolatalı, sucuklu kaşarlı. tereyağlı sade..)

    Bu Hamur Tarifinden Şaşma (Poğaça Açma Pizza Börek..) Yapılışı

  • Kaba ılık süt, maya ve şeker alınır bir kere kaşık yardımıyla karıştırılır. Ve 5 dk kadar mayanın aktifleşmesi beklenir.
  • 5 dk sonrasında sıvı yağ, yumurta beyazları, un, tuz ilave edilir.
  • Karıştırdığınız hamurunuza bir yandan yavaş yavaş un eklenir. 🌷
  • Hamur ağırlaşıp kıvam alana kadar kaşık yardımıyla karıştırırsanız çok daha kolay olacaktır 🤗 hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • İyice yoğurduktan sonra üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanması için beklenir.
  • Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekil verilir. Ve tepsi mayası için 15 20 dk beklenir.
  • Mayasının sönmemesi için hamura çok bastırmadan yumurta sarıları sürülüp çörekotu susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
  • 👍👍👍afiyetler olsun inşallah 😋.

Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi

 

Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yaş maya ya da paket kuru maya
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı)

İç Harcı İçin;

  • Maydanoz
  • Peynir

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
  • Ay çekirdeği

  • Mavi haşhaş

  • Mayalı Poğaça (Maden Suyu İle) Tarifi Yapılışı   

      • İlk olarak mayayı şeker ve ılık süt ile bir kapta eritelim. Üzerini streçleyerek 10 dakika kadar aktifleşmesi için bekletelim.
      • Üzerine un hariç diğer malzemeleri koyalım. Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile örtüp 1 saate yakın mayalandıralım.
      • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez daha yoğurarak havasını alalım.
      • Hamurumuzu tezgah üzerine alalım ve toparlayalım. Ardından 12 eşit parçaya keserek her parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
      • Bezelerimizi istediğimiz şekillerde açalım, içine maydanozlu çökelek ya da peynir koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
      • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu vs. . . ile süsleyelim.
      • 15 dakika tekrar mayalanması için bekletelim.
      • Poğaçalarımızı 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika alt üst pişirelim.
      • Fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine temiz bir bez serip dinlenmeye bırakalım.
      • Hafif ılık iken servis edelim afiyetle inşallah.
      • Maden suyu mayalı hamuru daha bir puf puf ve pamuk gibi yumuşak yapıyor, iç harcını istediğiniz şekilde yapabilirsiniz patatesli kıymalı lorlu vs. yapabilirsiniz. Dilersseniz bezeleri küçük tutarak 2 tepsi poğaça elde edebilirsiniz.

        Afiyet olsun inşallah.

  •           

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Krema için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram mascarpone yada suyu süzülmüş labne
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 2 paket kedi dili bisküvi

Sos için;

  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzeri için kakao

    Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 3 yumurtayı beyaz sarı olarak ayrı kaplara alalım.
  • Önce yumurta akını içine yarım su bardağı toz şeker ekleyerek beyaz köpük oluşan kadar çırpıyoruz.
  • Ocağa bir tencere su koyarak kaynatıyoruz. Cam bir kaseye 3 yumurta sarısını ve kalan yarım su bardağı şekeri ekleyip, kaynayan su tenceresinin üzerinde benmari usulü 15 dk mikserle kabarıp rengi açılana kadar karıştırıyoruz.
  •  Daha sonra ocaktan alıp kabarttığımız yumurta aklarının içine döküyoruz.
  • Başka bir yerde 1 paket sıvı kremayı 2 yemek toz şekerle çırpıp kabartıyor.
  • Kremayı ve mascarpone veya labne peynirini ve 1 çay kaşığı granül kahveyi de diğer karışıma ekleyip bir güzel harmanlıyoruz.
  • 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sıcak su kahve ve tozşekeri sos haline getiriyoruz.
  • Belirlediğimiz bir kalıpta önce kedidili bisküviyi sosa batırıp diziyoruz, üstüne kaplayacak kadar krema döküp düzeltiyorum ve kakao döküyoruz. Bu işlemi bir kat daha yapıyoruz.
  • Hazırladığımız tirami suyu buzdolabına kaldırıp bir gün bekletiyoruz. İkram etmeden yarım saat önce üstüne tekrar kakao döküyoruz. Afiyet olsun.