Pırasalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya
- 6-6, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için ;
- 4 adet pırasa
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
- Tuz
Üzerine sürmek için ;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Serpmek için kekik yada susam
Pırasalı Poğaça Tarifi Yapılışı بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile soteleyelim.
- Sotelenen soğanların üzerine salça ekleyip 1 dakika kavuralım .
- Ardından halka halka doğranmış pırasaları ekleyelim ve pırasalar pişene dek soteleyelim.
- En son baharat ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
- Hamur için önce ılık su, şeker ve mayayı iyice karıştıralım.
- Maya eridikten sonra sıvı yağ ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son unu azar azar ekleyerek yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlatalım ve elimizle baktırıp çay tabağı kadar büyütelim içerisine harcımızdan ekleyip kapatalım ve yuvarlatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 20 dakika da üzerini örtüp tepside mayalandıralım.
- Ardından üzerine çırpılmış yumurta ve yağı sürelim. Kekik serpelim.
- 165 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 30-35 dakikada pişiyor.
Afiyet olsun inşallah ☺️🌿.