Kıymalı Pide(Ustasından Aldığım Tarifle) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2-2, 5 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
Kıymalı harcı için;
- 450 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, karabiber
Kıymalı Pide(Ustasından Aldığım Tarifle) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık suyu toz şekeri ve mayayı alarak karıştırıyoruz.
- Mayanın aktifleşmesi için on dakika bekliyoruz.
- Daha sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek unu ilave etmeden başlıyoruz.
- Hamur hafif ele yapışan bir hamur olmalı fazla un eklemeyin.
- Hamuru toparlayıp üzerini kapatarak 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. Bir tavaya yağ ile birlikte kıymayı alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından doğranmış soğan ve biberleri de alarak biraz daha kavuruyoruz.
- En son baharatları da atıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup bezeler yapıyoruz(ben dokuz adet beze yaptım. Siz istediğiniz büyüklükte de bezeleri yapıp, daha fazla ya da daha az pideler yapabilirsiniz)
- Bezeleri çok hafif unlayarak oval açıyoruz. İki kenardan rulo yapıp kenarlarından birleştiriyoruz.
- Fırın tepsisine alıp hamuru düzelterek kıymalı harçtan yayıyoruz.
- Bütün bezelere aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan pidelerin kenar kısımlarına tereyağı sürüyoruz.
- Ben pişirmeden önce ortalarına biraz kaşar peyniri bıraktım.
📌Not: kıymalı harcı isterseniz malzemelerini küçük küçük doğrayarak çiğden de yapabilirsiniz. Evdekiler hafif kavrulmuş daha çok sevdiği için o ben şekilde yaptım. Aynı hamurla farklı iç harçlar hazırlayarak ta yapabilirsiniz. Kenar kısımları daha düzgün görünsün diye içe doğru rulo şekliyle sararak yaptım. Siz yine isterseniz hamuru düz açıp, iç malzemesini koyduktan sonra üzerine katlayarak ta yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.