2 Şubat 2021 Salı

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi

 

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elimizle ovalayarak yıkayalım.
  • Daha sonra soğanlarının suyunu süzgeç yardımıyla süzelim.
  • 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
  • Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
  • Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  • Yarım limonu sıkalım ve zeytinyağıyla diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pul biberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
    Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
    Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
    Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌

Belçika Waffeli Tarifi

 

Belçika Waffeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker (Pudra şekeri de olur )
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu ( Ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya ikiside olur )

Kakaolu harcı için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

    Belçika Waffeli Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz koyu bir kıvam olmasın, (maya ile yaparsanız 20 dk kadar mayalandırın)
  • Waffel makinesini bir kereye mahsus yağlıyoruz.
  • Bir kepçe harcımızdan koyup kapatıyoruz 1-2 dk sonra alıyoruz.
  • Yarısını kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave edip karıştırıp yapabilirsiniz.
  • Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip meyvelerle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun

Starbucks Keki Tarifi

 

Starbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 4 yumurta
  • 1 bardak süt  (200ml)
  • 1su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı  oda ısısında tereyağ
  • 1 adet havuç rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • Un

Pastacı kreması için;

  • 600 ml süt
  • 3 -4 yemek kaşığı şeker
  • 3  dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem santi
  • 1 paket vanilya

    Starbucks Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çarpılır.
  • Ardından yağ ve şutu ekleyip çırpıp.
  • Havucu rendeleyip, tarçın ceviz ve damla çikolata eklenir.
  • En son karbonat kabartma tozu ve unu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Hafif akışkan bir kıvam olduktan sonra 175 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  • Kreması; nişasta şeker, süt  ve un iyice karıştırdıktan sonra alçağın altını açıp  kaynadıktan sonra yağı ve krem santi eklenip başka bir kaba alıp mikserle ara ara çırpıyoruz.
  • Mutlaka çırparak soğutmalısınız çırpılmadan  kıvamı güzel olmaz.

Nefis Salçalı Köfte Patates Tarifi

 

Nefis Salçalı Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr. dana kıyma
  • 1 baş soğan
  • Taze maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ekmek tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı  kekik
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ( damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.)
  • 4 adet orta boy patates
  • Kızartmak için zeytinyağ

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, çok az zerdeçal, kimyon, kekik ( baharatların hepsini kendi isteğinize göre ölçülendirebilirsiniz.)

    Nefis Salçalı Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi yoğurup top şekiller vererek buzdolabında diğer işlemleri halledene kadar bekletiyoruz. ( köftelerin büyüklüğünü ben cevizden biraz ufak yaptım. )😌
  • Patateslerimizi de iri küpler halinde doğrayıp tavada ısıttığımız zeytinyağında hafif kızartıp çıkarıyoruz.
  • Ardından köftelerimizi de dışlarının rengi dönüp hafif kızarana kadar kızartıp kenara alıyoruz.
  • Aynı yağın içinde salçalarımızı güzelce kokusu çıkana kadar bir 5 dakika kavuruyoruz.
  • Sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Arkasından patates ve köftelerimizi ekleyip birbirine iyice karıştırıyoruz.
  • Su miktarı az ise hafif ekleme yapabilirsiniz.
  • 20 dakika kadar kısık ateşte iyice tatların birbirine geçmesi için pişiriyoruz🌺
  • İsteğe bağlı olarak pilav ya da makarna ile servis yapıyoruz. Afiyetler olsunnnnn👩🏻‍🍳

Enfes Garnitürlü Patates Salatası Tarifi

 

Enfes Garnitürlü Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 adet salatalık turşusu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez

    Enfes Garnitürlü Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri havuç ve bezelyeyi haşlayıp süzüyoruz .
  • Patatesleri iyice kurutuyoruz içine baharat tuz ve bir tutam dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yoğurda haşlanan sebzeleri ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Borcama yerleştiriyoruz.

Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi

 

Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg kanat
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası

    Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tavukları soğuk suda yıkayıp tavuklara 2 şer çizik atıp bir kaba alın.
  • Bütün malzemeleri katıp güzelce karıştırın.
  • Eğer vaktiniz varsa 3_4saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hemen yapmak isterseniz fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişiriniz.

Mayasız Pratik Pişi Tarifi

 

Mayasız Pratik Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Mayasız Pratik Pişi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, zeytinyağı, tuzu alalım.
  • Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek ne yumuşak bir hamur yapalım.
  • Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayıp hafif unla merdane yada oklava yardımıyla hamuru açalım.
  • Bardak ile yuvarlaklara keserek kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim deniyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️.

Ispanaklı Çorba Tarifi

 

Ispanaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz (Pişme işlemi bittikten sonra ekliyoruz)

Sos için malzemeler;

  • Tereyağı ya da sıvı yağ
  • Toz biber istediğiniz diğer baharatlar

    Ispanaklı Çorba Tarifi Yapılışı

  • Su ile ıspanağı 5-6 dakika haşladım.
  • Ispanak haşlanırken terbiyeyi hazırladım.
  • Terbiye için yumurta sarısını iyice çırptım, yoğurdu ekledim çırpmaya devam ettim.
  • Unu ekledim pürüzsüz olana kadar çırptım.
  • Haşlanan ıspanak suyundan terbiyeme az az ekleyerek hızlı hızlı çırptım. (terbiyeyi direkt haşlanan ıspanağa dökersek yoğurt kesilir, bu işlemi ılıtarak yapmalıyız).
  • Ilıyan terbiyeyi tencereye ilave ettim ve hızlı hızlı karıştırdım.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ettim kaynadıktan sonra ocağın altını kıstım 2-3 taşım daha kaynattım ocağın altını kapattım 5 dakika sonra tuzunu ilave ettim( yoğurdu kesmemesi için tuzu sonradan ilave ettim).
  • Sos için tereyağını erittim toz biberi ilave ettim sosumu biraz kızdırıp çorbama ekledim. Afiyet olsun😊.

Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava” Tarifi

 

Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava”Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • Arpacık soğan
  • 5 adet yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 500 kuzu kuşbaşı
  • 7-8 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava” Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanlarımızı bekleteceğimiz suyu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kap içerisine suyu dolduralım ve birazda tuz ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Sonrasında hazırladığımız tuzlu suya alarak bekletelim.
  • Patateslerimizin kabuğunu soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi de yine çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde doğrayalım.
  • Doğrama işimiz bittikten sonra fırın tepsimizin bir kenarına etlerimizi alalım.
  • Daha sonra patlıcanlarımızı, patateslerimizi, yeşil biberlerimizi, soğanlarımızı ve domateslerimizi de tepsiye alalım.
  • Sarımsaklarımızı da ilave ettikten sonra yemeğimizin sosunu hazırlayalım.
  • Bunun için uygun bir kap içerisine domates salçası, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, su ve zeytinyağını alarak pürüzsüz olacak şekilde tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu tepsimize boşaltalım ve sosun et ve sebzelerle iyice karışması için elimizle malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.
  • Yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatalım ve önceden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
  • Süre sonunda pişen yemeğimizi fırından alalım, sar pişiri üzerinden çıkartalım.
  • Yemeğimizin üzerinin kızarması için tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına verelim ve 15-20 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız antep tavamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Cevizli Krokan Tarifi (Kahve ve Çay Yanı Atıştırmalığı)

 

Cevizli Krokan Tarifi (Kahve ve Çay Yanı Atıştırmalığı) İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Ceviz (Farklı kuruyemişlerde kullanabilirsiniz)

    Cevizli Krokan Tarifi (Kahve ve Çay Yanı Atıştırmalığı) Yapılışı

  • 1, 5 su bardağı toz şekeri tavaya alalım.
  • Ardından ocağa alarak ocağın altını orta derecede açalım.
  • Ara sıra karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım (Tavada hiç şeker tanesi kalmamalı dikkat edelim).
  • Şeker tamamen eriyince 1, 5 yemek kaşığı tereyağını ekleyip sürekli karıştırarak onunda erimesini sağlayalım.
  • Tereyağı eriyince ocağın altını kapatalım. İçine ceviz ekleyip güzelce karıştıralım (Ben ceviz kullandım dilerseniz farklı kuruyemişler de ekleyebilirsiniz)
  • Ardından yağlı kağıt üzerine dökelim. Kaşıkla güzelce yayalım.
  • Tekrar üzerine yağlı kağıt serelim. Merdane ile çok ince olmayacak şekilde düzeltelim.
  • Bıçakla istediğiniz şekilde keselim. Soğuyup sertleşmeye bırakalım.
  • Sertleşince elimize alıp kırarak servis tabağına alabilirsiniz.
  • Kahve ve çay yanında harika oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗

Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi

 

Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı kakao (Tepeleme olmayacak)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gram beyaz veya sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

    Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi Yapılışı

  • Sos içi tencereye süt, nişasta, kakao ve şeker eklenip göz göz olana dek pişirilir ve kıyıya alınır.
  • İçerisine tereyağ, beyaz çikolata ve vanilin eklenip çırpılır ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun 😊 

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

    Pankek Tarifi Yapılışı

  • Uygun karıştırma kapında, yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim, tüm malzemeleri güzelce çırpalım.
  • Kek kıvamından biraz koyu bir karışım elde etmeniz gerekiyor.
  • Uygun tavaya az miktarda sıvı yağ̆ sürelim, fırçayla her tarafına dağıtalım.
  • Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı tavaya döküp, kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  • Üzeri göz-göz olduktan sonra ters çevirip diğer tarafın pişmesini sağlayalım. (ocağımızı yüksek ısıda olmasın).
  • Hamurumuz kadar pişirdikten sonra istediğiniz malzemeleri kullanarak servise hazır duruma gelmiştir.

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un

Kreması için

  • Yarım litre süt(2.5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • En üstüne
  • Çikolata
  • Krema

    Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz, sonra kalan malzemeleri de sırayla ekleyip kek kalıbına karışımı döküyoruz.
  • Kalıbı tereyağ ile iyice yağlıyoruz bu çok önemli kalıbın güzel çıkması için güzel bir şekilde yağlıyoruz.
  • 150 derecelik önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 15 dk yeterli oldu benim için.
  • Kek olurken kremayı hazırlıyoruz.
  • Kremayı labne hariç hepsini bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Krema soğuduktan sonra labneyi koyup karıştırıyoruz.
  • Keki sıcağa sıcağına çıkarmıyoruz kalıbından bir on dk bekledikten sonra ters çeviriyoruz.
  • Krema soğukla ılık arası olunca kekin ortasına döküyoruz.
  • Krema soğuduktan sonra ayrı bir tavada kremanın yarısını döküp baloncuklar çıkınca sütlü çikolatayı koyuyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • ikolata eridikten sonra kremanın üstüne döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🌿.