3 Şubat 2021 Çarşamba

İrmikli Şerbetli Rulo Tatlı (Şahane Bir Lezzet ) Tarifi

 

İrmikli Şerbetli Rulo Tatlı (Şahane Bir Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka (1 paketin hepsi kullanılmıyor tepsinizin büyüklüğüne göre kullandığınız adet değişir 😊)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ (en son üzerine sürmek için)

İç harcı için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 200 ml sıvı krema
  • 1.5 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

    İrmikli Şerbetli Rulo Tatlı (Şahane Bir Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcı için yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Daha sonra diğer malzemeleri de içine koyalım ve iç harcımız hazır 😍.
  • İç harcını yaptıktan sonra şerbetimizi hazırlayalım çünkü şerbet kaynarken tatlı da fırında olmalı.
  • Tatlı da ilk sıcaklığını atmış olacak. Şerbeti öyle dökeceğiz.
  • Daha sonra baklavalık yufkaları tek kat olarak alalım ve içine bu harcımızı fırça ile her yerine sürelim ve rulo şeklinde katlayalım.
  • Tepsiye ruloları yan yana dizelim. ☺
  • Katlarken kısa yerinden katladım çünkü uzun tarafından tepsime büyük geldi siz tepsinize göre bakın öyle katlayın 👍.
  • İç harcı bitene kadar aynı işlemi yapalım bu harç ile tam 1 fırın tepsisi çıkıyor.
  • Daha sonra tatlıyı 1 parmak uzunluğunda dilimleyelim. Üzerine tereyağ eritelim ve tatlının üzerine sürelim.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. 👍.
  • Şerbet ise çok hafif kaynar olacak ne çok soğuk ne çok sıcak.
  • Tatlı da fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını attığı zaman yani bir 5 dk sonra tatlımızın şerbetini dökelim. Yani ikisi de ilk sıcaklığını atmış ılıktan bir tık sıcak olacak 😊en son kestiğimiz yerlerden bir daha üzerinden geçelim 😍☺.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.


Villa Tatlısı Tarifi

 

Villa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı hindistan cevizi(içine 1 yemek kaşığı şeker eklenip karıştırın)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık(içine 1 yemek kaşığı şeker eklenip karıştırın dilerseniz cevizde kullanabilirsiniz)
  • Toplam 2 yemek kaşığı şeker oluyor
  • 2 adet yumurta

Yufkalara sürmek için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • Yüzeyine gezdirmek için 80 gram tereyağ

Şerbetli için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Villa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi yapmaya başlayalım.
  • Şeker ve suyu tencereye alalım ocağımızı açıp şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp ocağımızı orta ateşe getirelim 6 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım(şerbetimiz soğuk olmalı).
  • Hindistan cevizi ve fındığımızı ayrı ayrı kaselere alalım hindistan cevizine 1 yemek kaşığı fındık içinede 1 yemek kaşığı şeker koyup karıştıralım.
  • Hindistan cevizin içine bir adet yumurta koyup iyice karıştırılır.
  • Fındık içine de bir adet yumurta koyup iyice karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha koyalım ve açmadan daha yuvarlak silindir haldeyken cetvel ile yaklaşık yaklaşık 7 cm eninde keselim (bu şekilde yufkayı dörte bölmüş oluyoruz).
  • Kestiğimiz yufkamızın birini alalım tezgaha serelim ve iki kat yufkayı kenara alalım üzerine fırça ile yağımızı sürelim ve ister fındık isterseniz hindistan cevizi içimizde bir tatlı kaşık yerleştirip rulo şeklinde sarıp tepsimize koyalım.
  • Bütün yufkaları ikişer kat yapıp tereyağını sürüp iç malzemeyi koyduktan sonra tepsiye dizip yufkaları tamamını bitirelim.
  • Yufkaların üzerine fırça ile 70-80 gram eritilmiş tereyağını sürelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından çıkarınca 3-4 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  • 3 -4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun❣️.

Patates Yemeği Tarifi

 

Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 -400 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber (benimkiler büyük olduğu için 1 tane kullandım)
  • 1 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (yada domateste kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber ve kekik

Dışı için;

  • 3 yada 4 tane orta boy patates (ince bir şekilde ve yuvarlak şekilde kesin)
  • Kaşar peyniri rendesi (ben bunda pizzalara katılan kasar ve mozerella karışık peynir kullandım)
  • Mozarella peyniri(yada tost ta kullanılan peynirde olur)

    Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Bu tarifi daha önce yayınladığımda bir çok kişi tarafından yapıldı ve onaylandı tekrar yayınlamak istiyorum.
  • Diğer görselim aşağılarda misafir sofralarına en çok yakışan patates yemeği idi.
  • Soğanları küçük doğrayıp soteliyoruz sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağ da pembeleşişe kadar kavurun.
  • Biberleri küçük küçük doğrayıp soğanla birlikte kavurun.
  • Ve kıymayı ilave edip suyunu çeksin. İçine 1 yemek kaşığı salçayı ve baharatları ilave edip karıştırın içine çok az su ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Sulu olmasın kıyma. Kıyma yerine tavuk sote de koyabilirsiniz yada sadece peynirlide yapabilirsiniz.
  • Tepsinizin altına kaşar peyniri serpin. Üzerine patatesleri birbirinin üzerine fazla bindirmeden koyun.
  • Resimde görüldüğü gibi patateslerin üzerine tekrar kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen patateslerin üzerine hazırladığımız harcı ince bir şekilde yayıyoruz.
  • İnce şekilde yaymasanız yada çok koyarsanız veya çok sulu bir şekilde koyarsanız rulo yapmakta zorlanırsınız ve üzerine peynir serpip rulo şeklinde sarıp biraz sıkı sarin ama tekrar fırına koyuyoruz.
  • Hafif açılma olursa kaşık yardımı ile düzeltebilirsiniz. Hiç sorun olmuyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tost-Muffin Kahvaltı Sofranızda Muhteşem Bir Tat Tarifi

 

Tost-Muffin Kahvaltı Sofranızda Muhteşem Bir Tat Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane tost ekmeği
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane küçük doğranmış domates
  • 2 yemek kasığı doğranmış maydanoz
  • Biraz sucuk (isterseniz)
  • Rendelenmiş kasar
  • Tuz ve karabiber
  • Muffin kalıbı

    Tost-Muffin Kahvaltı Sofranızda Muhteşem Bir Tat Tarifi Yapılışı

  • Tostları dikkatli bir şekilde biraz bastırarak muffin kalıbına yerleştirin.
  • Yumurtaları bir tabakta (biraz tuz atin) çırpıp, muffin kalıbına yerleştirdiğiniz tostların için 4 kaşık ilave edin.
  • Üzerine sucuk, domates ve maydanoz ekleyin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
  • Çıkarıp üzerine rendelenmiş peynir koyup tekrar bir 5 dk. fırına verin.
  • Peynir eridikten sonra çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun.+

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g beyaz çikolata
  • 4 yumurta
  • 40 cl soğuk sıvı krema(35%yağlı)
  • 1 paket vanilya

    Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı

  • İlk  önce beyaz çikolata bain marie usulü eritilir. Eridiğinde oda ısısında beş dakika kadar soğutulur.
  • Yumurtaların beyaz ve sarı kısımları dikkatli bir şekilde ayırılır.
  • Yumurta sarılarını teker teker beyaz çikolata karışımına eklenir ve el çırpıcısıyla iyice karıştırıp buzdolabında bekletilir.
  • Sonra yumurta beyazları büyük bir karıştırma kabına alınır, bir fiske tuz eklenir ve mikser ile köpükler oluşana kadar çırpılır, buzdolabında bekletilir.
  • Önceden buzdolabInda bekletilmiş bir başka karıştırma kabına soğuk sıvı krema ve vanilya ilave edilir, mikserle krem şanti olana kadar çırpılır. (⚠️soğuk olması çok önemli yoksa krem şanti gibi köpürmez).
  • Yaptığımız krem şantiyi beyaz çikolatalı karışıma nazikçe eklenir tahta kaşık ile veya silikon spatula ile.
  • Sonra buzdolabında beklettiğimiz köpürmüş yumurta beyazları ilave edilir ve güzelce karıştırılır köpükleri söndürmeden.
  • Beyaz çikolatalı mousse yaklaşık 12 saat buzdolabında bekletilir.
  • Üzerini ahududu ve beyaz çikolatalı parçalarla süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🤤😋♥️.

Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram yumuşak tereyağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 4 çay bardağı un(dikkatli ekleyin lütfen bende 4 çay bardağı arti 1 yemek kaşığı yeterli oldu)

Şerbeti:

  • 250 ml su bardağı ölçüsü
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • 5 dakika orta derecede kaynatılıp soğumaya bırakılır.

    Cevizli Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağ ve sıvı malzemeleri kabımıza alıp iyice karıştıralım.
  • Üzerine kalan katı malzemeleri ve unu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarısını alarak tezgahın üzerinde rulo şeklinin verelim.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yaklaşık 6 cm genişliğinde yayalım. Hamuru bardak veya kurabiye aparatı ile ay şeklinde keselim.
  • Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız tatlıların üzerine çizikler atarak şekil yapalım.
  • Önceden ısınmış 190°fırında yaklaşık 25-30 dakika pişecek.
  • Tatlımız fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbeti çekip dinlendikten sonra tüketebiliriniz. Afiyet bal şeker olsun. :)).

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk( ben 3 tane tavuk sarma kullandım göğüs de olur ama but kısımlar daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • Salata için malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 domates
  • 1 büyük soğan
  • Sumak
  • Pul biber

    Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar çok minik doğranır.
  • Tavada yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
  • Tavadaki etlerle aynı hizaya gelecek şekilde su eklenir ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
  • Suyunu çekince hazırladığımız ekmeklerin iç kısmı fotoğrafta olduğu gibi tavaya batırılır.
  • Ekmeğin içine sırayla domates, maydanoz, soğan, tavuk koyulur.
  • Arzuya göre limon ve turşu ile servis edilir.
  • Afiyet olsun😊.

Starbucks Cookie (Orjinalinden Daha Güzel) Tarifi

Starbucks Cookie (Orjinalinden Daha Güzel)  Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata (Veya parça çikolata)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

    Starbucks Cookie (Orjinalinden Daha Güzel)  Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak derin bir kaseye 150 gram oda ısısındaki tereyağını alıyoruz.
  • Üzerine 1. 5 çay bardağı toz şekeri 1 yemek kaşığı nişastayı, yarım çay kaşığı tuzu ve 1 yumurtayı ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra 3 çay bardağı unu, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip elimizle yoğuruyoruz. Çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Son olarak 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini ve 1 çay bardağı parça çikolatayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kurabiyeleri mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Toplam 13 adet kurabiye elde ediyoruz.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
  • Kurabiyeler fırından çıkınca üzerlerini bardak ile bastırıyoruz.
  • Kurabiyeleri soğuyunca servis ediyoruz. Starbucks cookie hazır. Afiyet olsun. 

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr makarna
  • 400 gr yoğurt
  • 200 gr mayonez
  • 3 yumurta
  • 5 salatalık turşusu
  • 200 gr mısır garnitür
  • 200 gr bezelye garnitür
  • Biraz salam
  • Dereotu ipuçları
  • 2 çay kaşığı biber
  • 3 çay kaşığı tuz

    Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  • Makarnayı kaynatıyoruz.
  • Pişmiş makarnayı süzün ve soğumaya bırakın.
  • 400 gr yoğurdu, 200 gr mayonezi, 200 gr mısır garnitürü, 200 gr bezelye garnitürü, 100 gr salamı, 5 turşuluk salatayı, 3 kaynamış yumurtayı ve dereotu uçlarını ekleyip güzelce karıştırıyorsunuz.
  • 2 çay kaşığı karabiberi ve 3 çay kaşığı tuzu(ben vegeta kullanıyorum, sebzetozu) ekleyip servise sunuyorsunuz. Afiyet olsun 😋.

Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi

 

Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gram un

Üzeri için

  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 paket ton balığı
  • 4 orta boy soğan
  • 1 adet halka doğranmış kapya biber
  • Mozerella veya kasar peynir

    Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Daha sonra tuz ve yaşmayayı da ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 45 dk dinlenmeye bırakalım bizde bu arada pizzanın sosunu ve malzemelerini hazırlayalım
  • Sosu için 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 5 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı kekik, karabiber ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp tuz ekleyelim. Sürülebilir kıvamda olmalı.
  • Ardından soğanlarımızı söğüş doğrayalım ince bir şekilde biberleri halka doğrayalım. Mayalanana hamurumuzu 3 e bölelim.
  • Bezeler yapalım ardından bir bezemizi alıp yuvarlak pizza boyutunda açalım. Sorusunu sürüp üzerine çatalla delikler yapalım ve kaşar serpelim.
  • Daha sonra soğan ve ton balığı kırmızı biber ekleyip alt üst ayarda önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun

Adana Usulü Sıkma Tarifi

 

Adana Usulü Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

İç harcı

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 500 gr beyaz peynir
  • Karabiber, pul biber
  • Lavaşlara sürmek için tereyağı yada margarin

    Adana Usulü Sıkma Tarifi Yapılışı

  • İç harcın yapılışı.Soğanı ikiye bölüp, tekrar yarım olan soğanı ikiye bölüp yarım piyaz olacak şekilde ince ince doğrayalım.
  • Sıvı yağda kavurup, pulbiber karabiber ekleyip soğuyunca çatalla ezdiğiniz peynire ekleyip karıştırın.
  • Lavaşın yapılışı.Öncelikle unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım.
  • Yarım paket yaş mayayı açtığımız kisma koyalım üzerine, ılık suyu ve tuzu ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak güzel bir hamur elde edince üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalandıralım.
  • Daha sonra 12 bezeye bölüp unlanmış tezgahta büyük boy tavanızın ebatında açın(yani servis tabağı büyüklüğünde)
  • Açtığınız lavaşları temiz bir bez üzerine koyup üzerini örtün.
  • Tabanı yapışmayan bir tavayı iyice ısıtıp lavaşları kurutmadan pişirip sıcak sıcak tereyağı yada margarin sürüp iç harcı koyup rulo yapın.
  • Üzerini örtün, hepsi için aynı işlemi uygulayın.
  • İstediğiniz iç harçla yapabilirsiniz.

    İsterseniz maya yerine bayat ekmeği ıslatarak da yapabilirsiniz.

    Un ölçüsü kalitesine göre değişkenlik gösterebilir.Kullandığım bardak 200 ml.