4 Şubat 2021 Perşembe

İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi

 

İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu yada 1/2 (yarım) su b. ekmek içi
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Toz biber

Diğer malzemeler ;

  • 2 orta boy patates
  • 1 domates

    İzmir Köfte (Bu Tada Bayılabilirsiniz) Tarifi Yapılışı

  • Köftemiz için gereken malzemeleri bir kapta yoğuralım.
  • Sonra köfte harcımızdan küçük küçük toplar alıp şekiller verelim.
  • Ve yarım saat kadar dolapta dinlenmeye bırakalım.
  • Patateslerinizi dilediğiniz şekilde kesip yağda kızartın. ( çok fazla pişirmenize gerek yok tekrar fırında da pişecek zaten. ).
  • Köftelerinizi de dolaptan çıkarıp yağ koyduğunuz bir tavada her tarafını eşit şekilde pişirin. ( yine çok pişirmenize gerek yok mümkünse içi hala ıslak kalsın daha lezzetli ve yumuşak olur. ).
  • Daha sonra kızarttığınız köfte ve patatesleri tepsinize güzelce diziniz.
  • Üstüne hazırladığım sosu köfteleri kızarttığım yağın içinde yapıyorum. (bence lezzetini bu veriyor kıymanın kendi yağı da içinde olunca lezzeti harika yapıyor. ).
  • Salça toz biber ve tuz katıyorum daha sonra üstüne bir bardak kadar su koyup sosumuzu gezdiriyoruz. Üstünü domates biber nasıl isterseniz o şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Pilav ve salata ile beraber servis edince harika oluyor.
  • Afiyet olsun ♥️🌹.

Bardakta Üç Renkli Muhallebi Tarifi

 

Bardakta Üç Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya

Muhallebiyi bölmek için;

  • Birine 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Diğerine 100 gr sütlü çikolata

Portakallı peltesi için;

  • 4 su bardağı meyve suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

    Bardakta Üç Renkli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak muhallebisi pişirilir. 2 ye bölünür.
  • Birine haşhaş eklenip karıştırılır.
  • Diğerine 100 gr çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır.
  • En alt kısmına çikolatalı muhallebi dökülür bardağa sonra haşhaşlı muhallebi tüm bardaklara eşit dökelim.
  • Şimdi portakal peltesi ne geçelim.
  • Nişasta meyve suyu ve şekeri bir tencereye ekleyip karıştırın ateşe bırakın.
  • Kaynayınca altını kapatıp bardaklara boşaltın.
  • En üst katman portakallı jöle olacak. Çok güzel tadı ve hafif mutlaka deneyin 🌼.
  • Afiyet olsun 🌼.

Yulaflı Tartolet (Diyet Yapanların Tatlı Krizine İyi Gelecek) Tarifi

 

Yulaflı Tartolet (Diyet Yapanların Tatlı Krizine İyi Gelecek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yulaf
  • 50 gram tahin
  • 1 adet muz
  • 2 çay kaşığı tarçın

Krema için;

  • 2 yemek kaşığı labne ya da süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

  • İstediğiniz meyve

    Yulaflı Tartolet (Diyet Yapanların Tatlı Krizine İyi Gelecek) Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli malzemeleri yoğurduktan sonra parçalara ayırıp yuvarlayın ve ortasını elinizle çukurlaştırın.
  • 180 derece de kızarana kadar pişirin
  • Ayrı bir kasede labne ve balı karıştırın. (labne yerine süzme yoğurt da olabilir)
  • Kızaran hamurun içine kremamızdan 1 tatlı kaşığı kadar ekleyelim ve üzerini meyve ile süsleyelim.
  • Afiyet olsun😘.

3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi

 

3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

İçi için;

  • 200gr peynir
  • 3 adet yeşil soğan.

Ayrıca;

  • 50gr tereyağ

    3 Yumurtayla Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce hamuru için yumurtaları bir kaba aldım.
  • Üzerine tuzu ekledim çırptım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum.
  • Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Üzerini kapattım dinlendirmeye bıraktım.
  • İç harcı için yeşil soğanı ince doğradım peynir ile karıştırdım.
  • Derin bir tencereye su alarak kaynamaya bıraktım.
  • Ayrıca derin bir kaba da soğuk su aldım.
  • Hamuru büyük, orta ve küçük olacak şekilde üç parçaya böldüm.
  • Önce orta boy olan hamuru un serperek açtım. Ortasına delik açtım.
  • Her yerini tereyağ buladığım kek kalıbına hamuru tamamen oturttum.
  • Büyük olan hamuru yine un serperek açtım ve ince uzun olacak şekilde dikey kesikler attım.
  • Her hamur parçasını önce kaynar suya attım 30 a kadar saydım.
  • Diğer yandan sürekli kevgirle hamuru hareket ettirdim birbirine yapılmaması için.
  • Kaynar sudan alıp soğuk suya attım. Buradan da yine kek kalıbına dizdim.
  • Aralarında tereyağ parçaları ve iç harçtan ilave ettim.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam ettim.
  • Son olarak küçük hamur parçasını yine un serperek açtım.
  • Ortasına deli açtım ve kek kalıbının en üstüne serdim.
  • Alttaki hamuru üste doğru çekerek böreği kapattım.
  • En üste yine yumuşamış tereyağ sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirdim.

Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un( unun markasına göre miktar değişebilir kıvamına göre ekleyip azaltabilirsiniz)
  • 100 gram ısıya dayanıklı çikolata(damla çikolata yada çikolata parçaları )

Üzeri için:

  • 1 paket kare çikolata
  • Antep fıstığı (hindistan cevizi de kullanılabilir)
  • Pasta süsü

    Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Damla çikolataların dibe çökmemesi için ayrı bir tabakta biraz unlamak gerekiyor .
  • Onu bir kenarda hazırladıktan sonra yumurta ve şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  • Vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek hamura ekliyoruz alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz .
  • Daha sonra çikolataları fazla unundan ayırıp (eleyebilirsiniz)keke ekliyoruz.
  • Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp biraz unladıktan sonra hamuru kalıba eşit şekilde döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede turbo fanlı fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Keki çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkartıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz.
  • Servis için çikolatanın biraz donmasını beklerseniz daha güzel oluyor. Afiyet olsun :).

Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi

 

Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bardağı  yoğurt
  • 1/2 (yarım) bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) bardağı  yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 13-14 yemek kaşığı un (tepeleme)

    Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Yoğurda karbonat eklenip karıştırılır.
  • Kabarınca su, yağ, tuz ve azar azar un ilave edilir.
  • Sadece karıştırarak 12-13 kaşık un yeterli gelecektir.
  • Toparlanan hamuru tezgaha alıp çok az un ile yuvarlanıp şekillendirelim.
  • 10-15 dk dinlenen hamur önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dk pişirilir.

Mantarlı Kuru Köfte Tarifi

 

Mantarlı Kuru Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kaç adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz ,kekik, köri ,pul biber ,karabiber

Her köfte için ;

  • Küp kaşar peyniri

    Mantarlı Kuru Köfte Tarifi Yapılışı

  • Mantarları temizleyip jülyen doğrayalım. Tavaya alıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  • Tereyağı tavamıza alalım eriyince orta büyüklükte doğradığımız soğanları ve sarımsakları koyup kavurmaya devam edelim.
  • Güzelce kavrulan mantarlı karışımı robattan geçirelim.
  • Derin bir kaba boşaltalım. Yumurta galeta unu ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Elimizle yassı şekil yapıp içine kaşar peyniri koyalım.
  • Sonra köfte şekli verip fırın kabımıza koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 250° derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Kuru bir köfte oluyor. Mantar pişerken kokusundan rahatsız olan çocuklarım normal köfte niyetine bayılarak yedi.
  • Dilerseniz domates ve salça sos yapıp servis edebilirsiniz.
  • Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗🥰.

Top Tavuk Baget Tarifi

 

Top Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • Haşlamak için su

Hamuru için;

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 100gr kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Pane için;

  • 2 yumurta ve hamurdan artan yumurtaların beyazları
  • 1 kase un
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 paket doritos mısır cipsi (isteğe bağlı)

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Top Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  • Tavukları derin bir tencerede haşlayalım. Tavuk haşlanırken hamur malzemelerini kaşar peyniri hariç karıştırıp ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Ardından kaşar peyniri rendesi ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hafif unlayıp 8 e bölelim. Haşlanan tavuğumuzu ocaktan alalım.
  • Soğuyunca derilerini ve kemik uçlarını alalım.
  • Hamurları ince daire şeklinde yassılaştırıp içine tavuğu koyalım ve fotoğraftaki gibi her yerini kaplayalım.
  • Hamurla kapladığımız tavukları dolaba kaldıralım.
  • Pane için yumurtaları yayvan bir kapta çırpalım.
  • Cipsi robottan geçirip un hariç diğer malzemelerle karıştıralım.
  • Unu da ayrı bir kaba alalım. Pane malzemelerini fotoğraftaki gibi ayrı tabaklarda hazırlayalım.
  • Dolaptan aldığımız tavuklarımızı önce unu sonra yumurtaya en sonunda galeta unlu karışıma bulayıp buzdolabına kaldıralım.
  • 1 saat buzdolabında bekleyen tavuklarımızı derin yağda kızartalım.
  • Hamurda kaşar olduğu için eriyen bir görüntü oluyor o tadı sevmeyenler kaşar peyniri eklemeyebilir.
  • Tavuklarımızı ana yemek olarak tek başına tüketebilirsiniz.
  • Bu nefis tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗😋.

Narlı Çikolata Tarifi

 

Narlı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bitter veya sütlü çikolata
  • Yarım nar

    Narlı Çikolata Tarifi Yapılışı

  • Çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Küçük silikon kek kalıplarına, küçük kağıt kek kalıbını koyup erittiğimiz çikolatayı ekleyelim.
  • Üzerine nar ekleyip üzerine tekrar çikolata ekleyelim.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Afiyet olsun.

“Kurabiyemix” Kıyır Kıyır Çikolatalı ,Susamlı ,Cevizli Tarifi

 

“Kurabiyemix” Kıyır Kıyır Çikolatalı ,Susamlı ,Cevizli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı cebi
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolata sos için;

  • 3-4 yemek kaşığı çokokrem
  • 3 yemek kaşığı süt

    “Kurabiyemix” Kıyır Kıyır Çikolatalı ,Susamlı ,Cevizli Tarifi Yapılışı

  • Susamları küçük tavada kısık ateşte kavurmayla başlayalım, rengi dönene kadar kavuralım, ocağı kapatalım,.
  • Soğumaya bırakalım, geniş bir cam kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını dökelim.
  • Sırasıyla pudra şekeri, tuz, nişasta, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu, tahin, un yoğuralım.
  • Hamuru, susam ve cevizi ekleyip karıştıralım, kurabiye hamuru olduğu için elde tümlemek zor olursa elinizi yağa batırın.
  • Hamurdan bir parça alın, avucunuzun içinde şekli verebilirsiniz..
  • Resimdeki gibi yapalım hamuru, çatal ile üzerinden geçelim.
  • 180 derece fırında kontrollü pişirelim, çikolata sosu için sos tavamıza 3 yemek kaşığı dökelim.
  • 2 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştıralım, çikolata eriyince kapatın ocağı soğumaya bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyeleri ılıyınca çikolata sosuna batıralım, buzdolabında 25-30 dk dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Ton Burger (Enfessss) Tarifi

 

Ton Burger (Enfessss) Tarifi İçin Malzemeler

Ton burger köftemiz için;

  • 1 adet konserve ton balığı (160g)
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet taze soğan
  • 2 sap maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu

Tamamlayıcı malzemelerimiz;

  • 2 adet hamburger ekmeği (ben kendi yaptığımı kullanıyorum, sizde kendiniz yapmak isterseniz daha önce paylaşmış olduğum tariflerimden bakıp yapabilirsiniz)
  • 4 yaprak roka tercihinize göre marul da olur
  • 2 dilim domates
  • 2 adet kornişon turşu
  • Mayonez

    Ton Burger (Enfessss) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza haşlamış ve kabuklarını soymuş olduğumuz patatesimizi alalım ve çatal yardımı ile ezelim.
  • Az tuz ve karabiberimizi ilave edelim ve karıştıralım.
  • İçine ince kıymış olduğumuz soğanımızı, maydanozumuzu ve sarımsağımızı ekleyelim.
  • Yağını süzmüş olduğumuz konserve ton balığımızı da ilave edelim ve güzelce yoğuralım.
  • Vaktimiz var ise üzerini streçleyelim ve biraz dolapta dinlendirelim. Yoksa direk yapmaya da başlayabilirsiniz.
  • Kızartma aşaması için yumurtamızı çırpalım, galeta unumuzu kabımıza koyalım.
  • Balık burgerimizi iki parçaya bölerek, elimizle yuvarlatarak şeklimizi verelim ve önce yumurtaya sonra galeta unumuza bolca bulayalım.
  • Az yağ koymuş olduğumuz yapışmaz tavamızda yada ızgaramızda önlük arkalı dış kısmı kıtır olana kadar pişirelim.
  • Hamburger ekmeğimizi ikiye bölelim ve tabanına isteğimize göre mayonez, roka, domates ve turşumuzu yerleştirelim, ve pişirmiş olduğumuz balık köftemizi de koyup ekmeğimizin üst parçasını kapatalım.
  • Yapımı kolay ve doyurucu ton burgerimiz yenmeye hazır ☺️ afiyetler olsun 😋.

Bereket Salatası Tarifi

 

Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 göbek marul
  • 1/4 kırmızı marul
  • 1 küçük kereviz
  • 1 yeşil elma
  • 1 narın taneleri
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz

Bereket Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın.
  • Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Lor Peynirli Top Börek Tarifi

 

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 70 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
  • Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
  • Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  • Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
  • Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.