6 Şubat 2021 Cumartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar ekmek dilimleri
  • 1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri bir araya getirip karıştırıyoruz.
  • Ekmek dilimlerinin üzerine eşit bir şekilde sürüyoruz.
  • Fırının ızgara bölümünde 180 derecede  kaşarlar eriyip kızarana kadar bekletiyoruz.
  • Orjinal tariflerinde sarımsak daha fazla kullanılıyor, ama fazlası baskın olur gibi.

Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi

 

Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi İçin Malzemeler

Ispanaklı Tava Böreği

  • 1 adet SuperFresh Teremyağlı Tava Böreği
  • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)

Sucuk Sote

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet çeri domates
  • 10 12 dilim sucuk
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Çok az tuz
  • Sıcak su

Yumurta Dolması

  • 4 adet yumurta
  • Pul biber
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • Kırmızı Toz biber

    Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi  Yapılışı

  • İlk olarak Ispanaklı Tava Böreğimizi paketinden çıkartalım ve çözünmesini beklemeden yapışmaz tavamıza alalım. Burada kullandığınız tavanın 24cm’den büyük olması gerekmektedir.
  • Ardından üzerine sıcak suyumuzu gezdirerek tavamızın kapağını kapatalım.
  • Böreğimizi su kaynayana kadar önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. Böreğimizin üzerine sıcak suyu koyduğumuzda hamurlaşıyor gibi oluyor ancak bu sizi korkutmasın, börek suyunu çektikçe toparlanacaktır.
  • 13-15 dakika sonrasında tek tarafı kızaran böreğimizi ters çevirelim ve diğer tarafının da kızarması için 5-10 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • İki tarafı da güzelce kızaran, çıtır çıtır SuperFresh Tava Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ıspanak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un

Ayrıca kremaya katmak için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanağı 1 çay bardağı su ile robotta iyice çekelim ve ıspanağımız 1 su bardağı olsun.
  • Karıştırma kabına yumurtaları şekeri alıp güzelce çırpalım.
  • Üzerine ıspanak ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım kabartma tozu vanilya ekleyip ununu da koyup karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kare borcama karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  • Tencereye sütü ve diğer malzemeleri koyup karıştırarak pişirelim soğuması için kenara alalım.
  • 1su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp dolaba koyalım.
  • Kek soğuyunca ortadan ikiye keselim.
  • Soğuyan kremanın içine krem şantiyi ekleyip mikser de kıvam alana kadar çırpalım (koyu gelirse süt ekleyebilirsiniz).
  • Kesilen kekden üzerini süslemek için parçalar alalım.
  • Kekin alt tarafını borcama yerleştirelim kremanın bir kısmını döküp üzerine kekin kalan kısmını koyalım.
  • Kalan kremayı da üzerine dökelim ve ayırdığımız kek parçaları ile süsleyip en az 7-8 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
  • Afiyet olsun 🌸.

5 Şubat 2021 Cuma

Bol Yeşillikli Kış Salatası Tarifi

 

Bol Yeşillikli Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • 2 küçük adet vezir turpu
  • 5 dal marul
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet tere
  • Dilediğiniz kadar kırmızı lahana

Sosu için:

  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Bol Yeşillikli Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak domateslerimizi ve salatalığımızı doğrayalım.
  • Daha sonra yeşilliklerimizi doğrayalım, kırmızı lahanamızı da tırtıklı patates soyacağıyla doğrayın ,hem daha ince oluyor çokta uzun olmuyor.
  • Sosumuz için de bütün malzemeleri küçük nir kasede karıştırarak salatamızın üzerine döküp iyice karıştıralım.
  • Salatamız servise hazır ,şimdiden deneyenlere.
  • Afiyet olsun 😋.

Mısır Unlu Çıtır Karnabahar Kızartması (Muhteşem Soslu) Tarifi

 

Mısır Unlu Çıtır Karnabahar Kızartması (Muhteşem Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar

Sosu için ;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Çeşni baharat
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Yeterince sıvı yağ

Bulamak için ;

  • Mısır unu

    Mısır Unlu Çıtır Karnabahar Kızartması (Muhteşem Soslu) Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı ayıklayıp fazla ufalamadan bölerek yıkıyoruz.
  • 10 dakika haşlayarak süzdürüp soğumaya bırakıyoruz. (fazla haşlarsanız dağılacaktır süreyi aşmamaya dikkat edelim. )
  • Sos malzemelerini bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpma teliyle karıştırıp karnabaharı sosa batırarak çatal yardımıyla süzdürüyoruz.
  • Bir tabağa aldığımız mısır ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kontrollü şekilde kızartıyoruz.
  • Peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüp servis tabağına alıyoruz.
  • Ketçap ve mayonez eşiliğinde sıcak servis ediyoruz. 🍴.
  • Yemeklerde ara sıcak olarak veya kahvaltıya yapabileceğiniz dışı çıtır içi yumuşak yedikçe yediren bir tarif. 💕.

    Ben patates baharatı kullandım isteğe göre çeşni baharat kullanabilirsiniz.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Peynirli Erişte Tarifi

 

Peynirli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • isteğe bağlı ceviz
  • tuz (peynirin ve eriştenin tuzuna göre ayarlayın, ikisi de tuzlu olacağı için tuz kullanmanıza gerek kalmayabilir)

    Peynirli Erişte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dk kavuralım.
  • Ardından sıcak su ve çok az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Erişteler suyunu tamamen çekip yumuşadığında ocağı kapatalım ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp 5 dk dinlendirelim.
  • Diğer taraftan peynirleri ufalayalım. Peynir olarak ben tam yağlı inek peyniri kullandım. Dilerseniz lor peyniri de tercih edebilirsiniz.
  • Dinlenen erişteleri nazikçe karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine peynir ve ceviz serperek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 litre su (haşlamak için)
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 2 litre kaynamış sıcak su

    Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü 2 litre suda pişene kadar haşlayın.
  • Tavuk suyunu bir derin tabağa alın.
  • Tavukları didin ve kenara alın.
  • Tencerede tereyağını eritin unu içine atıp 3 dk kavurun.
  • Salçaları ilave edin biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyunu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ( topak topak olmaması için) tencereye ilave edin.
  • Tuz, toz biberi ve kaynamış olan suyuda ilave edip kaynatın.
  • Tavukları içine dökün ve en az 10 dak kısık ateşte kaynatın.
  • Afiyet olsun.

Mamül Tarifi

 

Mamül Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 250 gram (1 paket) margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • 1.5 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı sadece ramazan hurmasını küçük küçük doğrayarak ta kullanabilirsiniz yada evinizde varsa irice dövülmüş antepfıstığı çok yakışır)

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

    Mamül Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için gerekli malzemeleri önce margarin ve yoğurdu karıştırarak yoğurmaya başlayın sonra diğer malzemeleri de ekleyin yumuşak bir hamur oluyor.
  • Endişe etmeyin tam ölçü verdiğim ölçüler, iç harcını hazırlayın gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp bu arada orijinalin de hamurunda şeker yok ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz .
  • Hiç sorun olmaz normalde bunun için özel tahtadan mamül kalıpları satılıyor ama elinizde yoksa limon sıkacağının iç kısmı ile de şekil verebilirsiniz .
  • İçine streç film sererek hamura kolayca şekil verip çıkarabilirsiniz yada resimde mevcut önce uzun tarzında katlayabilirsiniz tamamen size kalmış kalburabastı kalıbı yada herhangi bir şekil verme aleti de olur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini koyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  • 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin pudra şekeri ile servis edebilirsiniz dışarda soğuduktan sonra irmik soğudukça kendini çeker ve lezzetli olur 🤗.

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 8 adet çeri domates

Köfte için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
    2. Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
    3. Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
    4. Patlıcanlar sudan süzdürülür.
    5. Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
    6. Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
    7. İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
    8. Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
    9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.

Fırında Muhteşem Sosuyla Somon Tarifi

 

Fırında Muhteşem Sosuyla Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim somon
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt(kontrollü dökün)
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon
  • Biraz maydanoz
  • Biraz taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber

    Fırında Muhteşem Sosuyla Somon Tarifi Yapılışı

  • Somonun üzerine bütün malzemeleri katıp harmanlıyoruz.
  • Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Yarım saat sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurumasına izin vermeden pişiriyoruz.
  • Pişmesine yakın sosu hazırlıyoruz. Sosu için tereyağında sarımsağı biraz kavuruyoruz.
  • Ununu katıp onu da kavuruyoruz. Sütün birazını ve kremayı katıyoruz.
  • Limonu katıyoruz. Eğer kıvamı koyuysa biraz daha süt katıyoruz.
  • Kıvam alınca diğer malzemeleri katıp altını kapatıyoruz.
  • Sos bekledikçe koyulaşabilir yeniden süt katabilirsiniz.
  • Servis esnasında sosunu döküyoruz. Afiyet olsun.

Susamlı Çubuk Kraker Tarifi

 

Susamlı Çubuk Kraker Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam

    Susamlı Çubuk Kraker Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru, fırın kağıdı serilmiş tezgahta 20×28’lik merdane ile dikdörtgen şeklini aldırıyoruz.
  • Yumurtayı çırpıyoruz, içerisine pekmezi de ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Hamurun üzerine, fırça yardımıyla hazırladığımız yumurtalı pekmezli karışımı sürüyoruz.
  • Daha sonra bolca susam serpiştirip yapışması için hafif hamurun üzerine bastırıyoruz.
  • Buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamuru, bir cm genişliğinde şeritler hâlinde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz şeritlerin arasında ikişer cm olacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirip altın sarısı rengini aldıktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz. Afiyetle 🍃.