Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tercihe bağlı Portakal suyu
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak karnabaharımızın sap kısmını temizleyelim. Ardından 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim. Burada eklemek istiyorum, karnabaharınızı dilerseniz dilimlemeden önce dilerseniz de dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.
- Pişirme kağıdımızdan bir parça alalım ve fırın tepsimizin içerisine yerleştirelim.
- Karnabahar dilimlerimizi de tepsiye yerleştirelim.
- Küçük bir kase içerisinde kekik, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Karnabahar dilimlerimizin üzerine sıvı yağ gezdirerek, fırça yardımı ile yayalım.
- Tercihe bağlı olarak portakal suyu da gezdirdikten sonra baharat karışımımı da dilimlerin üzerine serpiştirelim.
- Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında yumuşayıp, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Üzeri kızaran karnabaharlarımızı fırından alalım, dilimleri ters çevirerek üzerine tekrar yağ sürüp portakal suyu gezdirerek baharat serpiştirelim.
- Karnabaharlarımızı tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Üzeri güzelce kızaran fırında karnabaharlarımız servise hazır. Afiyet olsun.