8 Şubat 2021 Pazartesi

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tercihe bağlı Portakal suyu

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karnabaharımızın sap kısmını temizleyelim. Ardından 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim. Burada eklemek istiyorum, karnabaharınızı dilerseniz dilimlemeden önce dilerseniz de dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alalım ve fırın tepsimizin içerisine yerleştirelim.
  • Karnabahar dilimlerimizi de tepsiye yerleştirelim.
  • Küçük bir kase içerisinde kekik, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Karnabahar dilimlerimizin üzerine sıvı yağ gezdirerek, fırça yardımı ile yayalım.
  • Tercihe bağlı olarak portakal suyu da gezdirdikten sonra baharat karışımımı da dilimlerin üzerine serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında yumuşayıp, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Üzeri kızaran karnabaharlarımızı fırından alalım, dilimleri ters çevirerek üzerine tekrar yağ sürüp portakal suyu gezdirerek baharat serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran fırında karnabaharlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Puf Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant ( kuru maya)
  • 4,5 su bardağı un

İçine için;

  • Beyaz peynir, kaşar peyniri, patates (Ne isterseniz kullanabilirsiniz)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

    Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içine ılık süt maya ve şeker karıştırın on dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra üzerine yağ ve unun yarısını tuz ilave edip güzelce yoğurmaya başlayın unu kontrollü ekleyin kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur oluyor.
  • Üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurunuzu ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
  • İçine peynir koyup kapatın.
  • Ben yağlamış olduğum kek kalıbında üç sıra halinde aralıklarla dizdim siz isterseniz fırın kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun hanımlar 👌👌👌.

7 Şubat 2021 Pazar

Fava Çorbası Tarifi

 

Fava Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fava fasulye
  • 4 litre su
  • 3 diş sarımsak (sevdiğimiz için daha fazla koydum)
  • 1/3 (80ml) zeytin yağı
  • 1/4 (çeyrek) (60ml) limon suyu
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz)
  • 2 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Kıyılmış maydanoz ( garnitür)

    Fava Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Fava fasulyelerini bir gece suda bekletiyoruz.
  • Pişirme işlemine başlarken fasulyenin suyunu süzüp tencereye koyuyoruz.
  • Üzerine 4 litre suyu ekleyip yüksek ısıda kaynayana kadar daha sonra orta ısıda fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. (1 -1. 30 saat civarı).
  • Yumuşayan fasulyeleri süzüp suyunu bir kenara ayırıyoruz.
  • Fasulyeleri bir mutfak robotuna aktarıp içine zeytinyağı, limon suyu, sarımsağı baharatları ve ayırdığımız suyun bir kısmını ekleyip yüksek hızda pürüzsüz olana kadar işlem yapıyoruz gerekirse daha fazla inceltmek için ayırdığınız sudan ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın tadına bakın ve baharatı istediğiniz gibi ayarlayın.
  • Garnitür olarak: kımızı acı biber, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

 

Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pastacı kreması
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Kek arasına/üzerine:

  • 2 adet muz
  • Ve/veya istediğiniz herhangi bir meyve

    Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Ayıklanmış ıspanağı (çiğden) bir iki yemek kaşığı su ile robottan veya blenderden geçirin.
  • Ardından yumurtaları şeker ile krema gibi köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpın.
  • Krema kıvamına gelen karışıma sıvı yağ ve ıspanak püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak elenmiş un nişasta ve kabartma tozunu ve vanilya da ilave edip bir tur daha karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine/kalıba hamuru aktarın.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında/ 35 dakika kontrollü pişirin.
  • Kürdan testi uygulayın.
  • Pastacı kreması için; tüm malzemeleri uygun bir tencereye alın.
  • Koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra vanilyayı da ilâve edip tamamen soğumasını bekleyin.
  • Pişen ve dinlenen keki bıçak veya aparat ile ikiye kesin. Ben o harfi için yuvarlak kalıp kullanıp ortasını da çıkardım.
  • Kalan kek parçalarını robottan geçirdim. Siz mesela kare yapıp yandaki kahverengi yerleri de kesin, daha güzel gözükür.
  • Kekin üzerine bir kat krema sıvayın. Meyveleri istediğiniz gibi eşit gelecek şekilde dizin.
  • Kekin diğer yarısını üzerine yerleştirin ve kalan kremayı isterseniz sadece üzerine, isterseniz her yerine sürün.
  • Üzerine ise robottan geçirilen un gibi kek parçalarını her yerini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Kalan meyvelerle arzunuza göre dekore edin.
  • Afiyet olsun!.

10 Dakikada Hazırlanan Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi

 

10 Dakikada Hazırlanan Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü eklenecek)

İçi için:

  • Lor peyniri

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

    10 Dakikada Hazırlanan Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde elenmiş unu ekleyin.
  • Kabartma tozunu ekleyin.
  • Ele hafif yapışan bir hamur olmalı.
  • Hamurdan parçalar koparıp içerisine peynirden koyup kapatın.
  • Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam, çörek otu serpiştirin.
  • 175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin.

Ispanak Sevdiren Tart Tarifi

 

Ispanak Sevdiren Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ ( 60 gram )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon (kimyonun lezzeti dengelediğini düşünüyorum)

Tart sosu;

  • 5-6 yemek kaşığı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanak Sevdiren Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayalım. Malum çok fazla kum olan zahmetli bir sebze kendisi :) gerekli temizlik işlemlerini yaptıktan sonra doğrayalım.
  • Soğanımızı doğrayalım ve zeytinyağ ile soğanlarımızı öldürmeden, hafif çiğ kalacak şekilde tavamızda hafif kavuralım.
  • Sonra salça ve baharatlarımızı ekleyip, biraz çevirelim. Ardından da ıspanaklarımızı ekleyelim.
  • Tartımız fırına da gireceği için ıspanağı tam pişirmeyeceğiz, sadece o kabarık sebze görüntüsü gidince 2-3dk daha bekleyip ocaktan alalım.
  • Harcımız ocakta kalsın, soğurken bir yandan da hamur işlemine başlayalım. Süt hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım, en son sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirelim.
  • Sütün hepsini bir anda dökmeyin lütfen, hamurunuzun kıvamına göre eklerseniz daha iyi olur. Hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
  • Tart kalıbınız varsa ona yoksa hiç sorun değil bir borcama hamurumuzu yerleştireceğiz.
  • Merdane ile hamuru biraz açalım, tart kalıbına yağlı kağıt serelim.
  • Kağıt kullanırsanız piştikten sonra kalıptan tartınızı çıkarmak çok kolay olacak.
  • Yağlı kağıdı tart kalıbına yerleştirdikten sonra açtığımız hamuru kalıba koyalım ve parmaklarımızla hafif hafif bastırarak kalıbın kenarlarına doğru yerleştirelim.
  • Hamur açarken kalıbınızın boyutunu referans alırsanız hamuru yerleştirme adımı çok pratik olur.
  • Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirdikten sonra eğer yağlı kağıt parçaları kenardan sarkıyorsa onları makasla keselim lütfen :)
  • Hamuru yerleştirdiğimize göre şimdi sıra tartımızın içini doldurmaya geldi. Ispanak harcımızı dökelim ve kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  • Bir kasede yumurta, kremayı çırpalım. Kaşar peyniri rendeleyelim ve ıspanak harcımızın üzerine kremalı karışımı döktükten sonra peynirle üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısınmış fırında 170 derecede 25-30dk pişirelim. Fırın ayarınıza göre süre değişebilir, ben 25dk’da pişirdim.
  • Tartınızın üzerindeki peynirlerin kızardığını görünce pişmiş demektir.
  • Tartımız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Tüketmeden önce fırında/mikro dalga/tavada ısıtırsanız oldukça lezzetli olacaktır.
  • Afiyet olsunnn :).

Pratik Krep Tost Tarifi

 

Pratik Krep Tost Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzemeleri;

  • Doğranmış sucuk
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kapya biberi
  • Tuz, pul biber, kekik
  • Kaşar peyniri

    Pratik Krep Tost Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için bir kaba yumurtaları alıp çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ, süt ve tuzunu ekleyip çırpalım ununu da ekleyip çırpalım.
  • Domates ve biberleri doğrayalım.
  • Sucuğu tavada bir iki dakika soteleyelim. Malzemeleri karıştırıp tuz ve baharat ekleyelim.
  • Krepler için tavayı kızdırıp 1 kepçe krep hamuru döküp pisince tersini çevirelim.
  • Pişen tarafın yarısına gelecek şekilde iç harçtan koyup bir tarafını diğer tarafına eşit gelecek şekilde kapatalım.
  • Bu şekilde de arkalı onlu pişirip sıcak servis edelim.
  • Çok lezzetli pratik bir tarif mutlaka deneyin derim.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 800 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1-2 adet yumurta sarısı

    Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları güzelce yıkayıp süzün. Ardından doğrayın.
  • Derin bir tavaya sıvı yağını dökün. Ardından küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış ıspanakları da ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ispanaklar suyunu çekince baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Bir kaba un, süt, sıvı yağ, maden suyunu döküp karıştırın.
  • Yufkanızı tezgaha serin. Sostan her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Ardından yufkanızı 4’e bölün. İç harcınızdan her yerine eşit gelecek şekilde elinizle serpiştirin. Rulo şeklinde katlayın. Daha sonra gül şekli verin.
  • Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırın. Ardından yumurta sarısı sürün. Son olarak çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Beş Çeşit Meze Tarifi

 

Beş Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler

Humus;

  • 2 su bardağı nohut
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı su
  • Kimyon, karabiber
  • Tuz

Havuç tarator;

  • 3 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Dilerseniz kırılmış ceviz

Mor lahana salatası;

  • 1/2 (yarım) orta boy mor lahana
  • Zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Avokado püresi;

  • 2 adet olgun avokado
  • 50 gram ezine peynir
  • Yarım limon suyu
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Mor patates salatası;

  • 6 adet haşlanmış mor patates veya normal patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan veya kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Pulbiber
  • Tuz

    Beş Çeşit Meze Tarifi Yapılışı

  • Humus; bir gece önceden ıslattığınız nohutları düdüklü tencerede haşlayın.
  • Ardından nohutların kabuklarını mutlaka soyun.
  • Mutfak robotuna tüm malzemeleri ekleyip püre haline gelene kadar çalıştırın.
  • Dilerseniz üzerine tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırıp dökebilirsiniz.
  • Havuç tarator; havuçları rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağını dökün.
  • Havuçları da ekledikten sonra kavurun.
  • Son olarak yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
  • Havuçları bu karışıma döküp tüm sosla bütünleşene kadar karıştırın.
  • Dilerseniz birkaç ceviz kırıp üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Mor lahana salatası; mor lahanayı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün.
  • Lahanaları da ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  • Dikkat edin lahana çabuk yanar. Sürekli karıştırmaya dikkat edin.
  • Lahanalar kavrulduktan sonra yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz döktüğünüz karışıma boca edin.
  • Avokado püresi; olgun avokadoların kabuklarını soyun.
  • Çatal yardımıyla püre haline getirin. Ezine peyniri de çatalla ezin.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp servis edin.
  • Mor patates salatası; patatesleri soyup haşlayın. Ardından küp küp doğrayın.
  • Yeşillikleri de doğrayın. Sosunu da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.