8 Şubat 2021 Pazartesi

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi

 

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı rondodan çekilmiş çilek püresi
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çikolata parçacıkları
  • Çilek dilimleri

    Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Tencerenin içine sütü, unu ,nişastayı bırakıp tel çırpıcıyla çırpalım.
  • Ardından içine çilek püresini ,kuş üzümünü, toz şekeri, bırakın ve tel çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ardından ocağın altını kapatın.
  • Muhallebinin üzerine vanilyayı ilave edin ve karıştırın .
  • Suyla ıslatılmış slikon kalıplara muhallebimizi kaşık yardımı ile bırakalım.
  • Muhallebimiz iyice soğuduktan sonra buzdolabında 5 saat iyice soğumasını bekleyelim.
  • Slikon kalıplardan muhallebimiz çıkacak duruma gelince slikon kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın .
  • Üzerine çikolata parçacıkları veya çilek dilimleri ile istediğiniz gibi süsleyerek soğuk bir şekilde çok hafif sütlü tatlımızı ikram edebilirsiniz afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi

 

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

2 orta boy tepsi için malzemeler;

Hamuru için;

  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz(tepeleme)
  • 4,5 su bardağı un

İçi için;

  • 400 gram bez eritme peynir(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • 5-6 dal maydanoz

Aralara sürmek için;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ

    Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Hamurun tüm malzemelerini ekleyip yoğuralım.
  • 12 bezeye ayırıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ayrı bir tencerede eritelim soğusun.
  • Büyük bir tencereye 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim kaynasın.
  • Bezeleri tepsiden biraz büyük açıp sofra bezi arasında bekletelim kurumasın.
  • Hepsi bittiğinde kaynayan suda haşlayalım.
  • 30 saniye haşlanınca soğuk suya atalım.
  • Suyunu süzdürüp tepsiye yerleştirelim.
  • Her kata 2 yemek kaşığı yağdan sürelim.
  • 4 yufka yerleştirince ara kata peynirli harcı koyalım.
  • Üstüne aynı şekilde 2 yufka daha yerleştirelim.
  • Son yufkayı haşlamayalım. Direk üzerine serelim.
  • Dilimledikten sonra en üstüne yağ sürüp 200 derecede 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 10 dakika sonra servis edelim.

Nefis Kıtır Kıtır Kurabiye (Az Malzeme İle ) Tarifi

 

Nefis Kıtır Kıtır Kurabiye (Az Malzeme İle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Nefis Kıtır Kıtır Kurabiye (Az Malzeme İle ) Tarifi Yapılışı



    1. Yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
    2. Ardından nişasta eklenir ve yine karıştırılır.
    3. Un azar azar eklenir yoğrulur.
    4. Yoğurma işlemi tamamlanır.
    5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hafif yassılatılır (çok yassılaştırmayın fırında kendisi yayılıyor) ve tepsiye dizilir.
    6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirilir.

    Not;.

    ⭐tarifin içerisinde nişasta olduğu için kontrollü pişirilmeli çünkü zaten soğudukça sertleşecektir.

    ⭐tarife ek olarak damla çikolata koyabilirsiniz.

    Afiyet olsun.


Profiterolü Kıskandıracak Elmalı Bisküvi Topları Tarifi

 

Profiterolü Kıskandıracak Elmalı Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 3 tane orta boy elma
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Yarım paket çikolata sosu
  • Süt (çikolata sosundaki ölçü kadar)

    Profiterolü Kıskandıracak Elmalı Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çikolata sosunu tarife uygun pişirelim. Soğuması için bir kenara alalım.
  • Bisküvileri elimizle kıralım ya da robottan iri taneli kalacak sekilde çekelim.
  • Derin bir kaba boşaltalım.
  • İçine rendelenen elmaları, ceviz ve tarçını koyalım.
  • Hepsini elimizle karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım.
  • Soğuyan çikolata sosunu üzerlerine ekleyelim.
  • En az birkaç saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Kolay Ve Lezzetli Krep Tarifi

 

Kolay Ve Lezzetli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 200 ml süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şekeri
  • 200 gram un
  • 60 ml soda
  • Biraz sıvı yağ kızartmak için

Servis için;

  • Kahvaltılık çikolata

    Kolay Ve Lezzetli Krep Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri birbirine karışana kadar çırpın.
  • Tavayı ısıtın içine çok az yağ dökün.
  • Bir kepçe krep hamurundan tavaya aktarın ve arka önlü pişirin.
  • Sürülebilir çikolata ile servis edilebilir. Afiyet olsun🍀.

Soğan Kebabı - Gaziantep Mutfağı Tarifi

 

Soğan Kebabı - Gaziantep Mutfağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram arpacık veya küçük boy soğan
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 150 ml sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Soğan Kebabı - Gaziantep Mutfağı Tarifi Yapılışı

  • Soğanlarımızın başını ve dibini hafifçe kesip bir kat soyalım ve güzelce yıkayalım.
  • Tepesinden yarıya kadar keselim. 400 gram kıymamıza 1 çay kaşığı karabiber, yarım tatlı kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı suyumuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Küçük ceviz büyüklüğünde kıyma toplarını yarıya kadar kestiğimiz soğanları hafifçe ayırıp içine yerleştirelim.
  • Hafifçe ağızlarını kapatır gibi yapıp bastıralım.
  • Tepsimize sırayla dizelim. Sosu için uygun bir kapta yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı, 150 ml sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuzu güzelce karıştıralım ve tepsiye soğanlarımızın üzerine gezdirelim.
  • 200 derece fırında 1 saat pişirelim.
  • İlk yarım saat üzerine yağlı kağıt geçirip kapalı olarak son yarım saat açık olarak pişirelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


Kahvaltılık Ekmekler Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı un

    Kahvaltılık Ekmekler Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içine ılık su ile mayayı koyup elimiz ile mayayı açalım.
  • Daha sonra tuzu, şekeri ilave edelim. Süzgeçten geçirdiğimiz unları da ilave edelim.
  • Fakat unları yavaş yavaş koyalım ki un kalitesine göre katı yada sulu olabilir.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanma işlemi olduktan sonra hamurumuzdan mandalına büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp şekil verelim ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Daha sonra hamurlarımızın üzerine bıçak ile çizik atalım.
  • Üzerine fırça yardımı ile hafif su sürelim. Daha sonra hamurumuzun üzerine azıcık un serpelim.
  • Ve 170 derecedeki fırında altlı üstlü pişirelim.
  • Önemli not: fırının en alt kısmına bir kap içinde su koyalım ki ekmekler yumuşak olsun.

Sulu Köfte Tarifi

 

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteler için:

  • 300gr kıyma
  • 1 yarım çay bardağı köftelik bulgur ( 50ml )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük soğan
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  pul biber
  • 1 yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Köfteler için biraz un

Sosumuz için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domatessalçasi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • 500ml su ( 3 tatlı kaşığı nişastayla karışık )

    Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftemiz için tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
  • Soğan ve maydanoz blenderden geçirin (lütfen ve en az 10-15 dk yoğurun dağılmasın diye.)
  • Sonra küçük toplar hazırlayın ve bir bocama un serpip içinde bir karıştırın birbirine yapışmasın diye.
  • Köftelerimizi sıvı yağda kızartalım. Sonra tavamızdan çıkartıp ayni tavaya bir yemek kaşığı tereyağımızı ve sarımsağımızı ekleyelim.
  • Ardından salçamızı ve baharatlarımızı. Soğuk suda nişastamızı karıştırıp üstüne ekleyelim ve hepsini birlikte kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Ardından köftelerimizi tavaya alıp kabağınla birlikte 15-20 dk kaynatalım. ( not: isteğe göre defne yaprağı ekleyebilirsiniz ).

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tercihe bağlı Portakal suyu

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karnabaharımızın sap kısmını temizleyelim. Ardından 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim. Burada eklemek istiyorum, karnabaharınızı dilerseniz dilimlemeden önce dilerseniz de dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alalım ve fırın tepsimizin içerisine yerleştirelim.
  • Karnabahar dilimlerimizi de tepsiye yerleştirelim.
  • Küçük bir kase içerisinde kekik, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Karnabahar dilimlerimizin üzerine sıvı yağ gezdirerek, fırça yardımı ile yayalım.
  • Tercihe bağlı olarak portakal suyu da gezdirdikten sonra baharat karışımımı da dilimlerin üzerine serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında yumuşayıp, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Üzeri kızaran karnabaharlarımızı fırından alalım, dilimleri ters çevirerek üzerine tekrar yağ sürüp portakal suyu gezdirerek baharat serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran fırında karnabaharlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Mis Kokulu Limonlu Kurabiye Tarifi

 

Mis Kokulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bulamak için pudra şekeri

    Mis Kokulu Limonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • 2 yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı pudra şekerini bir kaba alıp karıştırın.
  • Daha sonra rendelediğimiz 1 limonun kabuğunu ve 2 limonun suyunu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyelim.
  • Hamur ele yapışan bir hamur olacaktır daha fazla un eklemeyin.
  • Tüm malzemeler karıştıktan sonra 20-25 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bekledikten sonra fırın tepsisini yağlayıp hamura şekil verelim.
  • Üzerini pudra şekeri ile kapladıktan sonra 175 derecedeki fırına atalım.
  • Yaklaşık 30 tane çıkıyor tariften. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun🍋🤗💓

Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi

 

Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana yada kuzu ciğeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Toz kırmızıbiber ve tuz

Soğan salatası için;

  • 2 Adet kuru soğan piyaz doğranmış
  • 5-6 dal maydanoz doğranmış
  • Zeytinyağ ,sumak ve tuz

    Arnavut Ciğeri (Yaprak Ciğer) Tarifi Yapılışı

  • Ciğerin sinirlerini temizleyelim zar kısmını soyalım (eğer zar alınmazsa ciğer sert olur).
  • Yıkayıp süzdürelim.Fazla kanı gitsin.
  • Döner yaprağı gibi dilimlere ayıralım(bunu yapmadan önce buzlukta dondurup yaparsanız istediğiniz incelikte jülyen doğrayabilirsiniz). Dilerseniz küp küpte doğrayabilirsiniz.
  • Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
  • Unladığımız ciğerleri arkalı önlü 1-2 dk kızartalım(dolap poşetine un koyup ciğerleri içine atalım sallayarak unun her yanına bulaşmasını sağlayalım Bu şekilde etraf kirlenmemiş oluyor).
  • Daha sonrada tel süzgeçten eleyerek fazla ununu atalım.
  • Kızaran ciğerleri kapaklı bir kaba koyalım.
  • Ciğerler bittikten sonra kalan yağa çok az kırmızı biber atalım yağı çok yakmadan ciğerlerin üzerine dökelim.
  • Yanında kurusoğanı ve maydanozu doğrayalım sumak zeytinyağ ve tuz ile karıştıralım (Dilerseniz soğan salata marine edilmiş edilmiş tarifimde var) birlikte servis yapalım.
    Deneyeceklere afiyet olsun.
    Not;
    Ciğer kızarttıktan sonra kapaklı bir kaba alın daha yumuşak olur.
    Tuzu piştikten sonra üzerine sıcakken serpiştirin.
    Ciğer hem sıcak hem soğuk tüketilebilir.
    Dinlendiği zamanda da lezzetli olur.
    Yanında patates kızartması güzel gider.

Puf Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant ( kuru maya)
  • 4,5 su bardağı un

İçine için;

  • Beyaz peynir, kaşar peyniri, patates (Ne isterseniz kullanabilirsiniz)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

    Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içine ılık süt maya ve şeker karıştırın on dakika kadar bekletin.
  • Daha sonra üzerine yağ ve unun yarısını tuz ilave edip güzelce yoğurmaya başlayın unu kontrollü ekleyin kulak memesi yumuşaklığında güzel bir hamur oluyor.
  • Üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurunuzu ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
  • İçine peynir koyup kapatın.
  • Ben yağlamış olduğum kek kalıbında üç sıra halinde aralıklarla dizdim siz isterseniz fırın kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet olsun hanımlar