10 Şubat 2021 Çarşamba

Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 500 gram kuşbaşı
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 tane sivri biber
  • 4 adet küçük domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım bardak sıcak su
  • 100 gram kaşar peyniri

    Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  • İri iri doğranmış sarımsaklar yarım su bardağı sıvı yağda hafifçe kavrulur. İrice doğranmış mantarlar eklenir.
  • Suyunu salıp çekince kızarmaya başlayan mantarlar uygun bir kaba yağı süzdürülerek alınır.
  • Tavamıza 500 gram kuşbaşı eklenir kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar 20-25 dk ağzı kapalı şekilde pişirilir.
  • Suyunu çekince sırasıyla soğan ve biberler eklenir.
  • Daha sonra pişmiş mantar eklenir, ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir güzelce karıştırılır.
  • Domateslerden sonra baharatlar ve yarım su bardağı sıcak su ilave edelim ve 3-4 dk kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alıp ısıya dayanıklı kase veya güveç kaplarına paylaştıralım.
  • Daha sonra üzerine ince ince dilimlenmiş kaşar peyniri dizip 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis edelim.

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1,5 paket bisküvi
  • 1 tatlı kasığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz

    Havuç Topları Tarifi Yapılışı

  • Havuçların kabuklarını soyuyoruz ve iri olacak şekilde doğrayıp üzerini geçecek şekilde su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Suyunu süzüp bir kaba alarak çatal ile eziyoruz.
  • Üzerine rondodan geçirdiğimiz ceviz ve bisküvileri ekliyoruz.
  • Tarçın ve pudra şekerini de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .
  • Cevizden biraz büyük parçalar alıp hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığına buluyoruz.
  • Afiyetle.

Vişneli Fındıklı Tart Tarifi

 

Vişneli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 11 paket kabartma tozu
  • 4- 4.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çay bardağının çeyreği kadar su
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

    Vişneli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu alıp yoğuralım. Ardından ununu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarısından fazlasını tart kalıbımıza yayalım.
  • Diğer küçük parçayı buzluğa tart kalıbını da buzdolabında dinlenmeye bırakalım. (isterseniz borcamda da yapabilirsiniz. )
  • Çekirdeklerini ayırdığımız vişneleri bir tencereye alalım.
  • Üzerine şekeri döküp 10 dakika kadar pişirelim. Ardından nişastayı suyla açıp vişnelerimizin üzerine dökelim.
  • 2-3 dakika kadar daha pişirip üzerine fındığı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Vişneli sos soğuyunca tart kalıbına yaydığımız hamurun üzerine döküp güzelce yayalım.
  • Son olarak buzlukta beklettiğimiz hamurumuzu vişnelerin üzerine rendeleyerek koyalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Snickers Kek Tarifi

 

Snickers Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket krem santi
  • 1 çay bardağı süt

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tuzsuz fıstık

    Snickers Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek malzemeleri çırpılır yağlanmış tart kalıbına dökülür.
  • 180 derecede 20-25dk pişirilir piştikten sonra soğumaya bırakılır.
  • Krem santiyi süt ile çırpıp dolapta soğutalım.
  • Karamel sosu yapmak için geniş bir tavaya 1 su bardağı şekeri alalım hiç karıştırmadan kısık ateşte şeker eriyip karamel rengini alana kadar pişirelim .
  • Tüm şeker eriyince tereyağını ekleyip hızlıca karıştıralım .
  • Kremayı ekleyelim kremayı ekleyince şeker katılaşacak şeker tamamen eriyene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım .
  • Karamel ılınınca fıstıkları ekleyelim.
  • Keki 1 su bardağı süt ile ıslatalım .
  • Üzerine krem şantiyi ince bir tabaka halinde sürelim ve en son fıstıklı karamel sosu üzerine döküp süsleyelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez( isteğe bağlı)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

    Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp, sap kısmını keselim ve  kabuklarını soyarak pişirme kağıdına saralım.
  • Sardığımız patlıcanlarımızı 200°C fırında yaklaşık 30 dakika kadar közlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcanlarımızı fırından alıp pişirme kağıdından çıkararak soğumaya bırakalım. Dilerseniz patlıcanları, kabuklarını soymadan çatal ile bir kaç yerinden delerek de fırında közleyebilirsiniz. Fırında bu şekilde  közledikten sonra kabuklarını soyun, varsa suyunu sıkarak süzdürün.
  • Soğuyan patlıcanları bıçak yardımı ile ince küpler halinde doğrayalım.
  • Uygun bir kap içerisine aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Doğradığınız patlıcanları da yoğurtlu karışımın içerisine ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerini pul biber, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Tahinli Piyaz Salatası Tarifi

 

Tahinli Piyaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Tahinli sos;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 su bardağı haşlanmış fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm sirke

Üzeri için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 10 dal ince doğranmış maydanoz

Süsleme malzemeler;

  • Ceviz içi
  • Arzuya göre jalepeno biber
  • Kırmızı pul biber

    Tahinli Piyaz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kasenin içine önce tahini ,suyu ,zeytinyağı ve göz kararı tuzu,kimyonu, limon suyu ,sirkeyi ,dövülmüş sarımsağı ekleyin ve birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Diğer malzemeler hazırlanana kadar sosu bekletin.
  • Ardından maydanozları ince ince doğrayın ve bir kaseye bırakın.
  • Ardından kuru sağanı piyaz şeklinde doğrayın.Bir kasede bekletin.
  • Domatesimizi küp küp şeklinde doğrayın .
  • Haşlanmış kuru fasulyemizi çukur servis tabağına alın.
  • Üzerine tahin sosumuzun yarısını gezdirin .
  • Üzerine her tarafına gelecek şekilde kurusoğanı bırakın.
  • Domatesleri de aynı şekilde bırakın ve ince doğranmış maydanoz yaprakları ile süsleyin.
  • Üzerine geri kalan tahin sosumuzu gezdirin ve arzuya göre pul biber ile ve en son ceviz ve jalepeno biberi ile üzerini süsleyin afiyet olsun.
  • Not ;istenirse yanında haşlanmış yumurta dilimleri ile servis edin.

Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi

 

Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Silme 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz iyice karıştırılır.
  • Sonra kabarma tozu eklenir.
  • Ardından kontrollü bi şekilde un ilave edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
  • Tavaya bol sıvı yağ eklenir orta ateşte kızmaya bırakılır.
  • Bu arada hamurdan avuç içi kadar parçalar alınıp top haline getirilir ve un serperek merdaneyle açılır.
  • Burada dikkat edilmesi gereken hamur eğer çok ince olursa kabarmaz, eğer kalın olursa yemesi pek hoş olmaz. O yüzden orta karar 1 cm kadar kalınlıkta açılır.
  • Daha sonra su bardağı yardımıyla daire şekilleri çıkartılıp kızgın yağa atılır.
  • Sıvı yağ bol ve kızgın olmalı. Yağın seviyesi hamuru içine bırakınca üste yağ çıkacak kadar çok olmalı. Kabarınca üste çıkıyor zaten.
  • Hamur ters düz edilip iki tarafı da pişirilir.
  • Yağlı kağıt serili servis tabağına alınarak sofraya buyur edilir 😋.
  • Ben başka kalıplar ve şekillerde kullandım ama en çok bardakla daire olanlar istisnasız balon gibi kabardı.
  • Deneyeceklere afiyet afiyet olsun.

Sevgililer Günü İçin Muhteşem Red Velvet Cake Tarifi

 

Sevgililer Günü İçin Muhteşem Red Velvet Cake Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 125 gram şeker
  • 125 ml süt
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 120 gram un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz krem şanti 

    Sevgililer Günü İçin Muhteşem Red Velvet Cake Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak labne, pudra şekeri ve vanilya çırpalım.
  • Ardından toz krem şanti ekleyip çırpmaya devam edelim. Eğer istediğiniz kıvamda olmazsa biraz daha krem şanti ekleyin.
  • Bu şekilde buzdolabına kaldıralım.
  • Keki için yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Ardından gıda boyası ve kakao ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Ardından sıvı malzemeleri ve kuru malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Cup cake kalıplarına bölüştürüp dökelim. Bir parmak boşluk kalsın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk kadar pişirelim.
  • Üzerine frosting sosu krema torbasına koyup sıkalım.
  • Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.

Tavuk Şiş Tarifi

 

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Soğuk su (üzerine gelecek kadar)

Marinesi için;

  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 büyük diş sarımsak rendesi

Bulamak için ;

  • 4 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etini derin bir kaseye alıp üzerine gelecek kadar soğuk su, karbonat, tuz ekleyip karıştırarak yarım saat bekletelim.
  • Bu işlemler etimizi lokum gibi yumuşak sulu ve çok lezzetli olmasını sağlıyor.
  • Yarım saat bekleyen tavuk etlerini bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Marinesi için bütün sos malzemelerini iyice karıştıralım.
  • Kıvamı ne çok koyu nede sulu olsun. Et miktarına göre sosu arttırabilirsiniz.
  • Süzülen tavuk etlerini çok sık olmayacak şekilde çöp şişlere dizelim.
  • Geniş servis tabağına un ekleyip çöp şişleri ilk önce arkalı önlü una ardından sodalı karışıma bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırıp şişleri tavaya alarak sürekli çevirerek pişene kadar kızartalım.
  • Afiyetle.

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1, 5 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım bardak süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Bardak ölçüsü 200 ml

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşince unu ekleyip karıştırın.
  2. Mercimeği ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin ve çorbayı blenderden geçirin.
  3. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
  4. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  5. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
  6. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Yoğurtlu Kuru Patlıcan ve Biber Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Kuru Patlıcan ve Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kuru biber (İnce doğranmış)
  • 2 çay bardağı kuru patlıcan (İnce doğranmış)
  • 1 tane büyük soğan
  • 4-5 yemek kaşığı domates konservesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 kaşık kadar zeytinyağı

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Ceviz

    Yoğurtlu Kuru Patlıcan ve Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye kuru patlıcan ve biberler koyularak üstüne geçecek şekilde su koyulur, yumuşayana kadar haşlanır (Yaklaşık 15 kadar).
  • Haşladıktan sonra ince ince doğranır.
  • Tavaya zeytinyağı dökülüp, piyazlık doğranmış soğan ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Domates konservesi ve salçası da koyulup kavurmaya devam edilir.
  • Ardından kuru patlıcan, kuru biber ve tuzu eklenir.
  • 1-2 dakika pişirdikten sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlanıp dökülür.
  • Arzuya göre de tavada tereyağı eritilip doğranmış ceviz eklenip birlikte kavrulur salatanın üzerine dökülür.