11 Şubat 2021 Perşembe

Muzlu Çörek Tarifi

 

Muzlu Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İç harcı için;

  • 2 adet muz
  • 250 gram labne peynir
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Muzlu Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • İç harcı için, malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ezerek karıştırıyoruz.
  • Hamuru cevizden büyük parçalar alarak merdane yardımıyla açıyoruz içine harcını ilave ediyoruz.
  • Kapatıp muz şeklinde hafif eğimli şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 170 derece fırında 15-20 dk pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Sevgililer Günü Pastası - Sürpriz Kalpli Pasta Tarifi

 

Sevgililer Günü Pastası - Sürpriz Kalpli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

1.Hamur:

  • 120 gram yumuşak tereyağı veya margarin
  • 80 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 150 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Gıda boyası

2.Hamur :

  • 280 gram yumuşak tereyağı veya margarin
  • 175g şeker
  • 1 tutam tuz
  • Limon aroması
  • 5 yumurta
  • 350 gram un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Üstü için:

  • 200 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

    Sevgililer Günü Pastası - Sürpriz Kalpli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Hamur 1:Bir karıştırma kabında tereyağı veya margarini bir karıştırıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Bir bağ oluşana kadar karıştırırken yavaş yavaş şeker ve tuz ekleyin.
  • Her yumurtayı yaklaşık ½ dakika en yüksek seviyede karıştırın.
  • Unu ve kabartma ile karıştırın ve dönüşümlü olarak 2 porsiyon halinde kısaca süt ile karıştırın.
  • Hamuru pembeye boyayın, kalıba dökün ve pürüzsüz hale getirin.
  • 30 dakika 180 derecede pişirin.
  • Pastayı yaklaşık 15 dilim halinde kesin ve kalpler kesin.
  • Hamur 2:Bir karıştırma kabında tereyağı veya margarini bir karıştırıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Kalınlaşmış bir kütle oluşana kadar karıştırırken yavaş yavaş şeker, tuz ve aromayı ekleyin.
  • Her yumurtayı yaklaşık ½ dakika en yüksek seviyede karıştırın.
  • Unu kabartma tozu ile karıştırın ve dönüşümlü olarak 2 porsiyon halinde süt ile karıştırın.
  • Kalıbın dibine bir yemek kaşığı hamur sürün.
  • Kalplı hamuru arka arkaya yerleştirin hamuru bir dondurucu torbasına dökün.
  • Bir köşeyi kesin ve dikkatlice kalbın etrafına ve üzerine doldurun ve yayın.
  • Pişirme süresi: yaklaşık 65 dak. (180 derecede).
  • Üstü için limon suyunu ve pudra şekerini karıştırıp soğumuş pastanın üstüne dökün. Arzu ederseniz sosunuzu renklendirebilirisiniz.

Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi

 

Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler

Ispanak püresi için;

  • 10 kök ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ıspanak püresi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 buçuk su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz krem 

    Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi Yapılışı

  • Ispanaklarımızı sıvı yağı ve ılık suyu rondodan geçiriyoruz.
  • Daha sonra kek harcı için yumurta ve şekeri 3 dk  beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Sırasıyla sıvı yağ ıspanak püresini ilave edip toz karışımları da ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına büyük kare tepsiye döktüğümüz harcı veriyoruz.
  • Yaklaşık 15 dk sürüyor ama fırından fırına değişebilir, ben alt üst fanlı ayarda pişiriyorum üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
  • Muhallebisini hazırlamak için şeker, un, nişasta ve sütü bi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutuyoruz.
  • Ardından poşet krem şantiyi de ilave edip tekrar bi mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  • Muhallebinin sıvılığı sizi korkutmasın krem şanti sertleştirecektir.
  • Fırından aldığımız keki bi yuvarlak kalıp veya büyük boy meşrubat bardağıyla şekiller veriyoruz.
  • 1 tane şekli elimize alıp üzerine muhallebiden döküyoruz .
  • Ardından diğer keki üzerine kapatıyoruz bu şekilde ben 10 adet pastacıklar elde ettim.
  • Kalan kek parçalarını mutfak robotunda çekip keklerin üst kısımlarına kalan muhallebiden pastaları üzerine az az döküp üzerine kek parçalarından ekledim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😍 😍.

Pırasalı Omlet Tarifi

 

Pırasalı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet büyük boy yumurta (küçükse 2 yumurta)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

    Pırasalı Omlet Tarifi Yapılışı

  • Pırasayı ve maydanozu ince ince kıyın. İçerisine geri kalan tüm malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Tavaya isteğe göre tereyağı veya sıvı yağ koyun.
  • Karışımı tavaya dökün.
  • Omletin alt kısmı kızarınca bir kapak yardımıyla ya da spatulayla diğer yüzünü çevirin ve kızartın. Omletiniz hazır🥰.
  • Ölçüleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ben 2 kişilik yaptığım için miktarı az tuttum.

    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Cevizli Portakallı Kek Tarifi

 

Cevizli Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz

    Cevizli Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı koyup köpük köpük olana kadar mixer yardımıyla karıştırın.
  • Ardından ceviz, tarçın ve zerdeçal hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tarçın ve zerdeçalı da ekleyip tekrar karıştırın ve en son cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Yağladığınız fırın tepsisine karışımı dökün. (ben kare borcam kullandım. Standart kek kalıplarına uygun tarif).
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  • Not! dilerseniz içine portakal kabuğu rendesi veya havuç da ekleyebilirsiniz😇.

    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Raffaello Pastası Tarifi

 

 Raffaello Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için :

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un (180 ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Coco kısmı için :

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 60 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik kavrulmuş badem

Üzerine :

  • Hindistan cevizi topları (raffaello)

     Raffaello Pastası Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya’nın yapılışı : yumurta ve şeker rengi dönene kadar 8-10 dakika arası mikser yardımıyla çırpılır.
  • Un ,nişasta ,kabartma tozu, vanilya elekten geçirerek spatula yardımı ile karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş kalıba hamur dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
  • Coco kısmı için : bir su bardağı soğuk süt 1 poşet krem şanti ile 5 dakika çırpılır.
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri eklenip tekrar çırpılır.
  • Birazını üzerini süslemek için ayıralım.
  • Çikolatayı iki üç defada eklenip çırpılır.
  • Hindistan cevizi ve kavrulmuş badem eklenip karıştırılır.
  • Pandispanya solgunluktan sonra ikiye kesilir.
  • Pandispanya sütle ıslatılır coco harcı eklenir.
  • Birazını üzerine sürmek için ayıralım.
  • Pandispanya ile kapatıp tekrar sütle ıslatalım coco harcından sürelim üzerini ayırmış olduğumuz krem şanti ve hindistan cevizi topları ile süsleyelim.
  • Arzu ederseniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakılıp servis edilir afiyet olsun.

Fırında Balık Tarifi

 

Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çinekop balık
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

    Fırında Balık Tarifi Yapılışı

  • Borcama balıkları dizin.
  • Üzerinden zeytinyağı gezdirin (1 yemek kaşığı).
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında 25 dk pişirin.
  • Afiyet olsun 😉.

1 Bardak Sütle Mayasız Pişi Tarifi

 

1 Bardak Sütle Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 bardak ılık süt
  • Yaklaşık 2, 5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı :

  • 150 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

Kızartmak için :

  • Yeterince sıvı yağ

    1 Bardak Sütle Mayasız Pişi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba süt ,tuz ilave edilip karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ekleyip yoğurun.
  • Unu azar azar ilave edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Tezgah un serpip hamuru ince olacak şekilde merdane yardımıyla açılır.
  • Videoda gösterdiğim gibi şekillendirebilirsiniz veya normal pişi gibi şekil verebilirsiniz size kalmış.
  • İç harcı eklenip iyice bastırarak kenarlarından kapatın.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.

Misket Köfteli Terbiyeli Çorba Tarifi

 

Misket Köfteli Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta (sarısı kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-2 damla limon

Üzerine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane

    Misket Köfteli Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı

  • Kıymamız bir kaba alınır, tuz ve karabiber eklenir. (isteğe göre bulgur yada pirinç ekleyebilirsiniz ).
  • Birbirine geçmesi için yoğrulur.
  • Ardından küçük küçük misket şekli verilir.
  • Bir miktar un ile bulanır dağılmaması için.
  • Tencereye yağ koyulur ısınan yağının içersine köfteler atılır, ellimizle tencere bir iki sallanır çok fazla kızarmasına gerek yok etin çiğ kokusu gitmesi için.
  • Üzerine suyumuz eklenir. Kaynamaya bırakılır.
  • Terbiyesi hazırlanır un, yumurta sarısı ,yoğurt ,tuz ,karabiber hepsi birlikte güzelce çırpılır.
  • Çırpma işlemi önemli kesilme olmaması için.
  • Kaynayan çorbamızdan bir kepçe yardımıyla terbiyemizin üzerine alınır alıştırılarak açılır.
  • Çorbamızın üzerine yavaş yavaş eklenir.
  • Kısık ateşte 10 dk kadar daha kaynatılır.
  • Üzerine tereyağ ve naneli sos kızdırılarak dökülür. Servise hazır afiyet olsun 🤗👍🏻.

Çilekli Kup Tarifi

 

Çilekli Kup Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet muz
  • 1 paket burçak bisküvi

Çilekli sos için:

  • 15-20 çilek
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

    Çilekli Kup Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ara vermeden sürekli karıştırın.
  • Göz göz olana dek pişirin.
  • Tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  • Aralarına çekilmiş bisküvi ve muz koyun.
  • Çilekli sos için:Çiçekleri yıkayın. Şeker ekleyin. Blendırdan geçirin.
  • Nişasta ekleyip koyulaşıncaya dek pişirin.
  • Muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi

 

Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için malzemeler;

  • 1 su bardağı ince bulgur (200 gr)
  • 160 gram un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 300 ml kaynamış su ( bir buçuk su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Bulamak için ;

  • 2 yemek kaşığı un

Çorbası için malzemeler;

  • 2 tane yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (isterseniz)
  • 2 litre kaynamış su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 300 gram haşlanmış nohut (konservede olur)

    Nohutlu Topalak (Bulgur Köfte) Tarifi Yapılışı

  • İnce bulguru derin bir kaba alıp üzerine kaynamış suyu ilave edip üzeri kapalı 10 dk demlenmeye bırakın.
  • Yumurtayı, salçayı, irmiği, unu ve baharatları ilave edip yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Bir tepsiye 2 kaşık unu koyun.
  • Hamurlardan küçük parçalar koparıp fındık büyüklüğünde küçük toplar yuvarlayıp tepsiye koyup una bulayın yapışmasın diye.
  • Uygun bir tencerede soğanı ,sıvıyağ ile kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ilave edin biraz daha kavurup 2 litre suyu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş bulgur köftelere ekleyin ve 15 dk pişirin.
  • Önceden haşlanmış olan nohutu ekleyin ve 10 dk daha kısık ateşde pişirin. Afiyet olsun.