11 Şubat 2021 Perşembe

Kuruyemişli Tart Tarifi

 

Kuruyemişli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 paket margarin
  • 180 gr pudra şekeri
  • 140 gr yoğurt
  • 140 gr sıvı yağ
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • Şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 50 gr Kuru incir
  • 50 gr Kuru kayısı
  • 2 adet Elma rendesi
  • Tarçın
  • 5 kaşık şeker

Dışı için:

  • Yumurta akı
  • Fındık
  • Pekmez

Kuruyemişli Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart hamurunu hazırlıyoruz. Un hariç; homojen olacak şekilde bütün malzemelerimizi ekliyoruz.
  • Tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, şekerli vanilya, kabartma tozu, bir miktar ayçiçek yağı ve yumurtanın sadece sarısını ekliyoruz. Malzemelerimizi karıştırıyoruz.
  • Karışımımız hazır olunca azar azar unumuzu ekliyoruz. Temkinli gidiyoruz, önce unun yarısını ekliyoruz, sonra azar azar un eklemeye devam ediyoruz.
  • Hamur tam kıvamını almazsa unundan biraz daha ekliyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda olacak.
  • Tart kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Hamuru alt taban ve üst taban için bölüyoruz. Şekil verip hamurumuzu tart kalıbı içine yayıyoruz. Daha düz olması için bir bardak altından yardım alıyoruz.
  • Hamurumuz hazır olunca dinlenmesi için dolaba koyuyoruz. (Bölme aşaması için videomuza bakabilirsiniz)
  • İç harcımız için iki tane elma rendeliyoruz, bir miktar şeker, 4-5 adet kuru incir ve 4 adet 5 adet kuru kayısı kullanıyoruz. Damak zevkinize göre içine tarçın ekleyebilirsiniz.
  • Rendelenmiş elmaları tavaya alıp sularını çekene kadar pişiriyoruz. Bu sırada şeker ekliyoruz. Şeker yerine bal gibi tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.
  • Elmalar pişerken kuruyemişleri ince ince doğruyoruz.
  • Elmalar hazır olunca kayısımızı, kuruyemişimizi ekliyoruz. Karışım hazır olunca tarçın ekleyip oda sıcaklığında soğumaya alıyoruz.
  • Odada dinlenen hamurumuzu alıyoruz. Karışımımızı tart kalıbındaki hamurumuzun üzerine ekliyoruz, üzerine fındıkları serpiyoruz.
  • Kalan hamurumuzdan yıldız şekilleri çıkartıp tartın üzerine kapak gibi koyuyoruz.
  • Hamurun bir arada kalması için ayırdığımız yumurta akını sürüyoruz, kalan fındıklarla açık olan kısmı komple kapatıyoruz.
  • Tartımızı 180 derecede 20-25 dakika pişmesi için fırına götürüyoruz.
  • Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyelim. İsterseniz dondurma, pekmez gibi ürünlerle servis edebilirsiniz.

Kuruyemişli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kuruyemişli tart yaparken nelere dikkat edilmeli? Tarifin bazı püf noktaları şöyle:
  • Elma rendesi suyunu salmadan kuru meyveleri eklememeliyiz.
  • Kuru meyvelerin çok fazla kavrulmaması gerekiyor.
  • Makine kullanmayanlar için tereyağının yumuşak olması gerekiyor.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram dana ciğeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharatlar
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber
  • İsot
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ciğerin zarını temizleyelim ardından ciğerleri şerit halinde kesip küp küp doğrayalım.
  • Doğradığınız ciğer kalın olmamalı doğradığınız ciğerleri süzmeye bırakın.
  • O sırada patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Tepsiye unu alalım üzerine ciğerlerin bir kısmını unun üzerine alıp pürüzsüz olana kadar elimizle karıştıralım ardından süzgece alıp fazla unu eleyelim kızan yağımıza elediğimiz ciğerleri atalım.
  • Yaklaşık 40 saniye 1 dakika arası pişecektir ben ince doğradığım için çabuk pişti yine de siz dikkatli kızartın bunu anlamak için bir tane pişen ciğeri alıp ortadan ikiye bölün.
  • İçinde kanlanma yoksa ciğer pişmiş demektir pişen ciğerleri başka bir tavaya alalım.
  • Ciğerleri pişirdiğimiz yağdan 3 yemek kaşığı alıp pişen ciğerlerin zerine alalım.
  • Baharatları da ekleyip iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Kalan tüm ciğerleri aynı şeklide yapalım son olarak 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayalım üzerine sumak tuz, limon ekleyelim ve ince doğradığımız maydanozu da  ekleyelim.
  • Ciğerin yanına servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ❤️.

Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi

 

Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  •  1, 5 su bardağı un
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt

Üzerine ;

  • Çilek
  • Beyaz parça çikolata

Krema için ;

  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı süt

    Tencerede 3 Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpıcıyla çırpalım sonra üzerine diğer malzemeleri sırayla ekleyip iyice çırpıcıyla çırpalım karıştıralım ve kek hamuru hazır.
  • Sonra aynı ölçüde olması için aynı ölçüde 3 eşit bardağa kek hamurunu bölelim.
  • Tencerenin içini yağlayarak ilk bardağı dökelim ve 9/10 dakika pişirelim
  • Sırayla diğer bardaklardaki kek hamurlarını da aynı şekilde pişirelim ve adet kek elde edelim.
  • Kreması için bir paket hazır pasta kreması kullandım 1, 5 su bardağı süt ile 1 paket kremayı çırpalım ve kremayı hazırlayalım .
  • İlk kek parçasını tabağın üzerine koyalım ve üzerin soğuk süt ile ıslatalım sonra hazırladığımız pasta kremasını sürelim .
  • Sonra üzerine 2. Keki koyup aynı işlemi yapalım sonra 3. Keki aynı şekilde süt ile ıslatalım üzerine pasta kreması sürelim .
  • Pastanın kenarlarına her tarafına pasta kreması sürelim üzerine çilek dilimleri ve beyaz çikolata yerleştirelim
  • 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg petit beaure bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 250 gram tereyağı

    Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bisküvilerin hepsini kırıp hazırlıyoruz.
  • Elinizde kırmayı özen gösterin toz olması hoş olmuyor .
  • Daha sonra 250 gram tereyağını eritiyoruz .
  • Bir karıştırma kabında yumurta, şeker, kakaoyu çıktıktan sonra yavaş yavaş süt ilave ederek arada erittiğimiz yağı da içine döküp karıştırıp malzemenin tamamını ocağa alıp kaynatıyoruz.
  • Altını kısıp bir 5 dakikada daha kaynamasına izin verdikten sonra hazır olan kremayı kırdığımız bisküvilerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
  • Önceden yaklaşık 75 cm uzunluğunda kesip hazırladığımız 2 adet büyük streçin içerisine ikiye bölerek koyduğumuz karışıma streç film yardımı ile şekil veriyoruz.Üçgen güzel oluyor.
  • Daha sonra buzlukta en az 6 saat dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 😍

Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi

 

Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 silme çay kaşığı tuz

Harcı için;

  • 1 su bardağına yakın doğranmış sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet küp doğranmış domates (çekirdekleri alınmış)
  • 1 adet küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam kekik
  • Çok az tuz

Krepleri bulamak için;

  • Yarım su bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krep hamuru için hamurumuzu hazırlayalım.
  • Ortalama 20 cm bir tavaya çok az yağ dökelim. (krepleri küçük yaptım).
  • Isındıktan sonra peçeteyle fazlasını alalım.
  • Yarım kepçe kadar krep hamurunu dökelim.
  • Arkalı önlü pişirelim.
  • Krepleri pişirirken iç harcı için gerekli malzemeleri hazırlayalım ve karıştıralım.
  • Pişen kreplerin içine bir miktar koyup saralım ve bir kenara alalım. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Tavaya aldığımız yağı iyice ısıtalım.
  • Sardığımız krepleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa batıralım.
  • Kızgın yağda iyice kızartalım.
  • Kızardıktan sonra peçeteyle yağını aldıralım.
  • Afiyet olsun.

Portakal Diliminde Kereviz Salatası Tarifi

 

Portakal Diliminde Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kereviz
  • 1 tane portakal
  • 1 tane yeşil elma
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz

Sunum için;

  • 1 tane iri portakal
  • Ceviz

    Portakal Diliminde Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kerevizimizin kabuğunu soyalım ikiye bölüp kararmaması için limonlu suda beklemeye alalım.
  • Biz diğer tarafta derince bir kabın içinde yoğurt, mayonez, portakal suyu, tuz, ezilmiş sarımsak koyup iyice karıştıralım.
  • Kerevizimizi ve yeşil elmamızı rendeleyelim karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak karışımımıza iri çekilmiş ceviz içi ekleyelim.
  • Portakalımızı yıkayalım yuvarlak dilimleyelim servis tabağına yerleştirelim.
  • Karışımdan küçük bir kaseye (pilav servis yaparken ki gibi) alıp portakal diliminin üzerine ters çevirelim üzerini ceviz maydanoz dereotu ile süsleyelim.
  • Servise yakın hazırlayalım ki sulanmasın.

    Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 tane kırmızı soğan
  • 1 avuç eriste
  • 1 su bardağı bulgur köftesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber

Bulgur köfteleri için:

  • 1 çay bardağı bulgur
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça1 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Önce bulgur köftelerini hazırlayın.
  • Derin bir kaba bulguru tuzu koyup üzerine şişmesi için su koyun 10 dakika bekletin.
  • Şişince yumurta, salça, tuz, karabiber azar azar un ekleyip kıvam aldırın. Kıvam aldığında minik minik köfteler yapın.
  • Tencereye yeşil mercimeği alıp haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri bir kenara alıp, tencereye yağı ekleyin eridiğinde soğanı minik minik doğrayıp kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edin ve kavurun.
  • Üzerine şu ekleyip mercimekleri ilave edin.
  • Kaynadığında enişteyi ilave edin, üzerine bulgur köftelerini ilave edip bulgurlar pişinceye kadar kaynatın.
  • En son baharatları ilave edin. 1 taşım daha kaynatın.
  • Küçük bir tavada tereyağ eritin üzerine nane ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine servis yapın.
    (ben bulgur köftelerini buzluktan kullandım) yapacak olanlara afiyet olsun.

Fırında Tavuk Kanat ve Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk kanat (500 g)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Elma Dilim Patates

Patateslerin üzerine;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

    Fırında Tavuk Kanat ve Patates Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabı içerisine tavuk kanatlarımızı alalım, üzerine zeytinyağı, biberiye, kekik, kırmızı toz biber, kimyon ve tuz ekleyerek elimizle güzelce harmanlayalım.
  • Ardından tezgahın üzerine pişirme kağıdı serelim ve üzerine elma dilim patateslerimizi koyalım.
  • Patateslerimizin üzerine de zeytinyağı, köri, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyelim. Patatesleri de elimizle karıştırarak harmanlayalım.
  • Sosladığımız tavuk kanatları ve patatesleri fırın tepsimize alalım. 200°C fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuk kanatlarımız ve patateslerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane patates
  • 6-7 tane kornişon
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı mayonez

    Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesler kabuğu soyulmadan yıkanarak, bol su ile bir tencerede haşlanır.
  • Haşlanan patatesler kabuğu soyulur ve iri küpler halinde doğranır.
  • Derin bir kasede yoğurt mayonez, mısır, dövülmüş sarımsak, zeytin yağı, küçük küçük doğranmış kornişon, doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
  • Soğuyan patatesler yoğurtlu karışıma eklenir.
  • Vaktiniz varsa bir kaç saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Budapeşte Pasta Tarifi

 

Budapeşte Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı badem unu (100 gr kadar bademi robotta çektim) bunun yerine fındık da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Kreması için

  • 1 paket pasta kreması
  • Orijinal kremasında labne pudra şekeri ve sıvı krema kullanılıyor ama istediğiniz bir pasta kremasıyla da hazırlayabilirsiniz. ama tarifi pratik bir hale getirmek için ben hazır kullandım

    Budapeşte Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım. Kremanın soğuk ve katı olması gerekiyor.
  • 1 bardak soğuk sütle hazır pasta kremasını kıvam alana kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını derin bir kabın içerisinde yüksek devirde traş köpüğü kıvamında çırpalım.
  • Kabı ters çevirdiğinizde akmamalı.
  • Hızı düşürüp bir bardak şekeri içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Ama bu sırada çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra kuru karışımı ekleyerek spatula yardımıyla havalandırarak karıştıralım.
  • Homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımı sıkma torbasına alalım ve fotoğraf da gördüğünüz şekilde tepsiye şerit halinde sıkalım.
  • Sıkma torbanız yoksa direk tepsiye de dökebilirsiniz. Ama o zaman bu şerit görüntüyü elde edemezsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dk pişirin kontrollü bir şekilde.
  • Piştikten sonra bir bezin üzerine serin yağlı kağıttan çıkarın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan keke kremayı sürüp çilekleri en uca dizip rulo şeklini verin.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında bekletin. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Yağ Ve Süt Yok Pamuk Gibi Yumuşaklığı İle Havuçlu Rulo Pasta Tarifi

 

Yağ Ve Süt Yok Pamuk Gibi Yumuşaklığı İle Havuçlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Havuçlu iç harcı için;

  • 10 tane havuç (Büyük olsun)
  • Yarım su bardağı toz şeker (Lütfen şeker oranını tadarak yapın)

    Yağ Ve Süt Yok Pamuk Gibi Yumuşaklığı İle Havuçlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havuçlar yıkanıp soyulur ve rendenin en büyük bölümünde rendelenir.
  • Rendelenen havucumuza (ister piştikten sonra ister hemen )şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra pişen havuçları yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsimize eşit şekilde yayıyoruz.
  • Daha sonra keki için önce yumurta ve şeker çırpma kabımıza alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra geri kalan diğer malzemeler eklenip havucların üzerine eşit şekilde yayıp önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişiriyoruz. (üstü kızarmadan pişiriyoruz kürdan testi yaparak pişip pişmediği kontrol edilir).
  • Piştikten sonra hemen üzerine bir tane daha fırın kağıdı koyup ters çeviriyoruz. (daha sıcakken uygulayın. ).
  • Yavaşça havuçlu olan yağlı fırın kağıdını kaldırıp sıcağına rolu şeklini verip tamamen soğumasını bekliyoruz.
  • Soğuduktan sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. (ben üzerine pudra şekeri serptim ).
  • Not;Lütfen şeker miktarını tadarak yapın bazen havuçlar çok tatlı veya tadsız olabiliyor.Sıcakken rolü yapın soğuduktan sonra yaparsanız zorlanıp kırılabilir.Bunlara uyduğunuz taktirde çok güzel sonuç elde edersiniz

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 adet kornişon turşu
  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım)
  • Tuz, karabiber, nar ekşisi, limon suyu, sıvı yağ

    Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  • Önce yeşil mercimeği haşlayıp süzün, soğuması için biraz beklemeliyiz.
  • Yeşil soğanı, maydanozu, kırmızı biberi, turşuyu minik minik doğrayın.
  • Soğuyan mercimek ile birleştirip bir kase de sosu hazırlayın, üzerine dökün.
  • Oldukça besleyici bir salata.