Portakallı Pestil Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo portakal
- 2 avuç kuru üzüm kulandım
- 1 karanfil
- Yarım çay kaşığı tarçın şart değil
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı kadar şeker( 1 bardak kulanın az gelirse ilave edin damak zevkinize göre)
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 portakalın kabuğu rende
- 2 pişirme kağıdı
- 1 kase kadar dövüşmüş ceviz
Portakallı Pestil Tarifi Yapılışı
- 1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz.
- Kalan portakalı soyup doğruyoruz.
- Üzümü yıkayıp içine ilave edelim karanfili 2 bardak suyu ilave edip portakallar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz .
- Sonra blendırla iyice pürüzsüz hele gelene kadar parçalıyoruz.
- Şekeri ilave ediyoruz birazda öyle çırpıyoruz.
- 10 dk kadar pişiriyoruz .
- İçine limon suyu, tarçın, tereyağı ilave ediyoruz.
- Bir kaynatıp altını kapatalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .
- 2 tepsi oluyor iyiye bölelim yağlı kağıda dökelim.
- Üzerine bir kase ceviz iki tepsiye serpelim hafif kaşıkla bastıralım.
- Üzerine cevizlerin kuruyunca dökülmesin.
- 3-4 gün kuruyunca uzun şeritler keselim dilediğimiz kalınlıkta saralım afiyetle yiyelim hepsi bu kadar.
Not ;3-4 gün sürüyor kuruması balkonda çift tarafdan cam açtım gayette güzel oldu.