12 Şubat 2021 Cuma

Portakallı Pestil Tarifi

 

Portakallı Pestil Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo portakal
  • 2 avuç kuru üzüm kulandım
  • 1 karanfil
  • Yarım çay kaşığı tarçın şart değil
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kadar şeker( 1 bardak kulanın az gelirse ilave edin damak zevkinize göre)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 portakalın kabuğu rende
  • 2 pişirme kağıdı
  • 1 kase kadar dövüşmüş ceviz

    Portakallı Pestil Tarifi Yapılışı

  • 1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz.
  • Kalan portakalı soyup doğruyoruz.
  • Üzümü yıkayıp içine ilave edelim karanfili 2 bardak suyu ilave edip portakallar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz .
  • Sonra blendırla iyice pürüzsüz hele gelene kadar parçalıyoruz.
  • Şekeri ilave ediyoruz birazda öyle çırpıyoruz.
  • 10 dk kadar pişiriyoruz .
  • İçine limon suyu, tarçın, tereyağı ilave ediyoruz.
  • Bir kaynatıp altını kapatalım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .
  • 2 tepsi oluyor iyiye bölelim yağlı kağıda dökelim.
  • Üzerine bir kase ceviz iki tepsiye serpelim hafif kaşıkla bastıralım.
  • Üzerine cevizlerin kuruyunca dökülmesin.
  • 3-4 gün kuruyunca uzun şeritler keselim dilediğimiz kalınlıkta saralım afiyetle yiyelim hepsi bu kadar.
  • Not ;3-4 gün sürüyor kuruması balkonda çift tarafdan cam açtım gayette güzel oldu.

Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi

 

Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta (büyükse 3 tane yeterli)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 200 ml maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
  • 1 tane limonun kabuğu

Sosu için;

  • 1 tane küçük limonun suyu
  • 1 kaşık labne peyniri ya da yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi

    Soslu Limonlu Haşhaşlı Kek (Maden Suyuyla Yumuşacık Kek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri 3-4 dakika köpürtene kadar mikserle çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağı, sütü, maden suyunu ekleyelim ve mikser kullanmadan karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim iyice karıştıralım.
  • En son içine limonu rendeleyelim ve haşhaşı ekleyerek karıştıralım.
  • Kalıbı sıvı yağ ile iyice yağlayalım ve biraz unlayalım.
  • Kek hamurunu kalıba dökelim ve birkaç kere yere vuralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
  • Bu arada sosunu hazırlayalım. Bir kabın içine bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
  • 45 dakika sonra keki kürdan yardımıyla kontrol edelim içi pişmişse fırından çıkartalım.
  • İyice soğuması için bir kenara alalım. (iyice soğumadan ters çevirmeyin. ).
  • Soğuyan kekimizi dikkatlice çevirelim.
  • Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Afiyet olsun.

Sebzeli Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi

 

Sebzeli Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı un mısır unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • Maydanoz (yarım demet kadar)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı silme)

    Sebzeli Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, süt, sıvı yağ iyice çırpılır.
  • Mısır unu, un, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edilir.
  • Biberler ve maydanozu incecik doğrayıp hamura ilave ettikten sonra ufalanmış beyaz peynir ve tuz eklenir. Tuz miktarı peynire göre ayarlanır.
  • Dilerseniz pul biber, karabiber ilave edebilirsiniz.
  • Tereyağı ile yağladığımız kalıp veya kare borcam tepsiye hamurumuz dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar kontrollü pişirilir.
  • Ekmeğimiz içinde sebze ve peynir olduğundan hafif nemli oluyor.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek afiyetle yenir.

Çilekli Puf Pasta Tarifi

 

Çilekli Puf Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 /2.5 su bardağı un (kontrollü dökün )

Pastacı kreması;

  • 4 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya

Süslemek için;

  • Çilek 🍓
  • Çikolata

    Çilekli Puf Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Süt ve yağda eklenir çırpma işlemi devam eder.
  • Kakao, un, vanilya ,kabartma tozuda eklenir çırpılır.
  • 26 cm kelepçeli kalıba dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
  • Pastacı kreması; Süt ,şeker ,un ,nişasta, yumurta pişirme kabına alınır ve orta ateşte pişirilir .
  • Ocaktan alınırken vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
  • Pişirip soğuttuğumuz kekimiz ortadan ikiye kesilir .
  • Arasına soğuyan kremamızdan sıkılır .
  • Çilek dimleri konur ve diğer kekimiz üzerine koyup tekrarda kremamızdan sıkılır.
  • Çilek ve çikolata ile süslenir.
  • 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Ispanak Kroketi Tarifi

 

Ispanak Kroketi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 5- 6 su bardağı sıcak su pirinçi haslamak için
  • Tuz
  • 500 gram taze ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı 100 gram kaşar peynir rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolu dereotu
  • 1 su bardağı dolusu taze soğanın yeşil kısmı
  • 2 yumurta küçükse 3 adet
  • Tuz, biraz karabiber

Kroketleri bulamak için;

  • Yumurta
  • Galeta unu

Sos için;

  • Yoğurt sosu
  • Yoğurt
  • Sarımsak rende
  • Kuru nane, tuz, pulbiber

    Ispanak Kroketi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu kaynar suda haşlayalım. Ne çok diri ne çok lapa olmalı.
  • Soğuması için bir kaba alalım.
  • Dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz ama buzlukta saklamak isterseniz taze ıspanak şart.
  • Ispanak iyice yıkanıp sap kısımları ayıklanıp yaprak bölümünü ince ince kıyalım ve suyunun iyice süzülmesini sağlayalım kurutalım.
  • Taze soğanın sadece yeşil kısmını incecik kıyalım. Dereotunu ince kıyalım.
  • Kaşar, beyaz peynir, sarımsak ve limon kabuğunu rendeleyelim.
  • Malzemeleri hazır ise soğumuş pirince tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Harçtan paracalar alıp uzunlamasına kroketleri hazırlayalım.
  • Arada bir kaseye aldığımız suyla elimizi ıslatalım krokete şekil verirken.
  • Bir fırın tepsisine hepsini dizelim ben soğuk olduğu için balkonda iyice katılaşması için 1 saat kadar beklettim.
  • İki ayrı kaba yumurtaları ve galeta ününü hazırlayalım.
  • Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp hazırlayalım.
  • Buzlukta dondurabilirsiniz.
  • Daha sonra buzdolabı poşetine alıp istediğiniz de çıkarıp erimesini beklemeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
  • 60 adetten fazla kroket elde edeceksiniz.
  • Yanında sarımsak, yoğurt, kuru nane ve pulbiber ile bir sos hazırlarsanız lezzetine lezzet katarsınız afiyet olsun.

Gingerbread Kurabiye Tarifi

 

Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (420 gram)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz (4 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil (10 gram)
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın (14 gram)
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı toz karanfil ( isteğe bağlı ama güzel bir aroma katıyor.)
  • 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (90 gram)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker (150 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pekmez (160 gram)
  • 1 paket şekerli vanilin

    Gingerbread Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un, tuz, vanilya ve tüm baharatları orta boy bir kasede karıştırıyoruz.
  • Bir çırpma kabında tereyağı ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla yumurta, pekmez ve kuru karışımı ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp açarak istediğimiz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Daha sonra tepsilerimizi buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
  • Son olarak pişen kurabiyelerimizi glazürler ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
  • Afiyet olsun!!!.

    Püf noktalar:

    Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.

    Tereyağı ve esmer şekeri kabarmaması için 1 dakikadan fazla çırpmamalıyız.

    Hamur yapışkan ise kontrollü bir şekilde un ilavesi yapabilirsiniz.

    Pişirme süresi kurabiye boyutuna göre değişebilir.

Terbiyeli Nohutlu ve Bulgur Köfteli Çorba Tarifi

 

Terbiyeli Nohutlu ve Bulgur Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;

  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorba için;

  • 7 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük kâse bulgur köftesi

    Terbiyeli Nohutlu ve Bulgur Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı

  • Önce bulgur köftesini hazırlayalım, bulgur, irmik ve tuzu yoğurma kabına alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar bekletelim.
  • Daha sonra yoğurma kabına şişen bulgurun üzerine unu ekleyelim, 10-15 dakika yapış yapış olup toparlanana kadar yoğuralım.
  • Elimize köfte harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ince rulo yapalım.
  • Rulodan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sıkarak uygun bir kaba koyalım.
  • Elimizi bir kaseye aldığımız suya batırarak misket büyüklüğündeki köftelerimizi yuvarlayalım, bütün harç bitene kadar işleme devam edelim.
  • Bir tencereye suyu koyup kaynatalım, kaynayan suya bulgur köftelerini atıp 9-10 dakika kadar pişirelim.
  • Üzerine nohutu da ilave edip bir taşım daha kaynatalım.
  • Bir karıştırma kabına yoğurdu alıp güzelce çırpalım.
  • Üzerine un ilave edip iyice çırpalım kaynayan çorbanın içinden kepçe ile suyundan alıp yoğurtlu karışıma ilave edip hızlıca karıştırarak kesilmemesi için temperleyelim.
  • Temperlediğimiz yoğurtlu karışımı çorbayı (“bu aşamada çırpma teli kullanmayalım. “)kaşıkla devamlı karıştırarak ilave edelim kaynayana kadar karıştıralım.
  • Güzelce kaynayıp kıvam alan çorbanın üzerine bir tatlı kaşığı kuru nane atıp karıştıralım.
  • Diğer yandan sos tavasında tereyağını eritip bir çay kaşığı kuru naneyi ilave edip biraz yakalım ve çorbaya ilave edelim.
  • Yeteri kadar tuzunu ilave edip karıştıralım bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  • Çorba pişip ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatmayalım, yada yarım olarak kapatalım. Eğer kapağı kapalı olarak beklerse çorba kesilir.
  • 🌹 Afiyet olsun. 🌹.

    Benim yaptığım bulgur köftesi nohut’dan biraz büyük oldu.

Cevizli Hurma Topları Tarifi

Cevizli Hurma Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Üzerine bulamak için;

  • Cam fıstığı, hindistan cevizi

    Cevizli Hurma Topları Tarifi Yapılışı

  • Ceviz içini rondoda inceltip kaseye alıyoruz.
  • Sonra hurmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp rondoya alıyoruz.
  • Kakao u, cevizi, üzümü rondodan çekiyoruz.
  • Balı ekliyoruz bal ile beraber de biraz daha rondoyu çalıştırıyorum zaten kıvamı belli oluyor.
  • Kaseye alıp kaşıkla karıştırıp sonra istediğimiz büyüklükte cevizden küçük parçalar alıp top şeklinde yuvarlayıp hindistan cevizine ve çamfıstığına bulayarak servis tabağına diziyoruz.
  • Afiyet olsun 👌 çayın kahvenin yanına çok nefis sağlıklı bir atıştırmalık denemenizi tavsiye ederim. 🤗☕☕☕.

Bağımlılık Yapacak Bir Borcam Pastası Tarifi

 

Bağımlılık Yapacak Bir Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolatalı sos
  • 2 su bardağı süt
  • 40 gr bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Bağımlılık Yapacak Bir Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri üç dakika krema kıvamına gelinceye kadar mikserin yüksek devrinde çırpalım.
  • Un ceviz hariç diğer malzemeleride ekleyip çırpalım kare borcamı tereyağı ile yağlayıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Bu arada çikolatalı sosu koyulaşıncaya kadar pişirip çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım soğuması için bekletelim.
  • Keke kürdan testi yapıp fırından alalım tamamen soğuması için bekletelim.
  • Soğuyan çikolatalı sosu tamamen soğuyan kekin üzerine dökelim ve kaşıkla düzeltelim .
  • Dilimlere bölüp tercihe göre muz ekleyip süsleyerek servis edebilirsiniz 👌.

3 Ay Bayatlamayan Gerçek Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

3 Ay Bayatlamayan Gerçek Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin(oda ısısında yumuşamış olsun)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı badem tozu (olmasada olur)
  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Süsleme için :

  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı tozu

    3 Ay Bayatlamayan Gerçek Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzeme mikser ile karıştırılır.
  • Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenip karıştırılır.
  • Hamurun kıvamı cıvık olarak.
  • Ben şekil verirken bez sıkma torbası ve tırtıklı duy kullandım. Siz dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Benim fırınımda tam 15 dakikada pişti.
  • Tamamen soğumasını beklemeden kurabiyeleri yerinden oynatmayın dağılır.
  • Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Tamamen soğuyan kurabiyelerin ucunu önce çikolataya daha sonra hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın .
  • 5-10 dakika çikolatanın donmasını bekleyin.
  • Dilerseniz benim yaptığım gibi beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz 👌.