13 Şubat 2021 Cumartesi

Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)

    Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  • Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
  • Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor)
  • Daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması yeterli üstlerini çok fazla kızartmayın).
  • Afiyet olsun🥰.

1 Bardak Süt İle 10 Dakikada Kolay Pişi Tarifi

 

1 Bardak Süt İle 10 Dakikada Kolay Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un

İçlerine koymak için ;

  • Kaşar

    1 Bardak Süt İle 10 Dakikada Kolay Pişi Tarifi Yapılışı

  • İlk önce sütü bir kaba alalım ,üzerine kabartma tozu ve tuzu koyalım .
  • Sonra unu ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralIM.
  • Tezgahın üzerine un ekelim, hamuru alalım toparlayıp açalım ince şeritler halinde kesip içine peynir koyalım.
  • İstediğiniz bir iç koyabilirsiniz.
  • Hamur parçalarını rulo biçiminde kapatalım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
  • Ilıyınca servis edebilirsiniz * afiyet olsun 🌷.

Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

 

Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 15 gram yaş maya(bir yaş mayanın yarısından biraz az)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı un(yumuşak bir hamur olacak dikkatli ekleyin)
  • Arasına;
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Karamel sos;

  • 2,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı ceviz

    Karamelli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Yapılışı 

  • Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
  • Üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.
  • Bir kapta esmer şeker ve tarçını karıştırın.
  • Hamuru dikdörtgen açıp üzerine tereyağ sürün.
  • Onun da üstüne tarçınlı şekeri serpin. Her yerine ulaşsın.
  • Rulo yapıp eşit aralıkla 12 parçaya kesin.
  • Karamel sos için esmer şeker tavaya alın hiç karıştırmadan eritin.
  • Eriyince hemen tereyağı atın. Karıştırın.
  • Ceviz ve balı da ekleyin.
  • Hemen sıcakken yağlı kağıt serilmiş kare borcama dökün.
  • Mümkün olduğunca eşit bir taban oluşturun çabuk donuyor ⚠️
  • Üzerine kestiğimiz hamurları 4 erli 3 sıra halinde yerleştirelim.
  • Yarım saat de böyle mayalandıralım.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcakken servis tabağına tepsiyi ters çevirelim.
  • Karamel sosun çöreğin üzerine aktığını ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz 😍 sıcak yada ılık servis edin.

Barbekü Soslu Tavuk Sandviç Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-350 gram kemiksiz tavuk but (2 parça)
  • 1 adet sandviç ekmeği
  • 1 yaprak göbek
  • 1 tepeleme yemek kaşığı barbekü sos
  • Acılı mayonez (isteğinize bağlı)
  • Tuz, karabiber

    Barbekü Soslu Tavuk Sandviç Tarifi Yapılışı

  • Tavuğu yarım saat haşlayın. Haşladıktan sonra 5 dakika soğutun ve ince ince didikleyin.
  • Sandviç ekmeğini ortadan ikiye kesin iç kısmını tava veya tost makinesinde hafif kızartın.
  • Didiklediğiniz tavuğu bir tavaya alıp ısıtın.
  • Baharatlarını ekledikten sonra barbekü sosu ekleyip karıştırın. 15-20 saniye sonra tavayı ocaktan alın.
  • Ekmeğe mayonez sürün ve ince doğranmış göbeği ekleyin.
  • Son olarak hazırladığınız tavuğu ekleyin. Servise hazır. Afiyet olsun.

Zeytinyağı İle Pratik Gevrek Poğaça Tarifi

 

Zeytinyağı İle Pratik Gevrek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • Un ortalama 5 su bardağı
  • (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak)

İç  harç;

  • Peynir, maydanoz, pulbiber

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam 

    Zeytinyağı İle Pratik Gevrek Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • Tüm sıvı malzemelerimizi karıştırma kabımızda karıştırıyoruz.
  • Zeytinyağı, süt, sirke, yumurta beyazı, karıştırdıktan sonra kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parça koparıp elimizin içinde açıyoruz ve bir tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyip ortasını birleştiriyoruz.
  • Tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyin.
  • 180 derecede ortalama yirmi dakikada pişiriyoruz.
    Afiyetler olsun.

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Simitleri bulamak için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağından biraz eksik su
  • Kavrulmuş susam

    Simit Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle ün hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyelim poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yapalım .
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru orta küçüklükte bezeler yapalım .
  • Her simide iki beze düşünerek bezeleri hazırlayalım.
  • Sonra iki bezeleri elinizle uzatarak şerit şekli verip iki şeridi birleştirelim.Simit şekli verelim.
  • Pekmezle suyu karıştıralım simitleri önce pekmezli suya batıralım .
  • Daha sonra susama batıralım tepsiye alalım .
  • 15-20 dakika kadar üzeri örtülü tepsi mayası yapalım .
  • 180 derecede altı üstü kızarana dek pişirelim.
  • Yapacaklara afiyet olsun.

Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi

 

Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 750 gram guark ( labne de olur )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Kiraz konservesi ( vişne de olur )
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker ( azaltabilirsiniz)

Üzeri için ( crumble) ;

  • 200 gram un
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram şeker

    Kâsekuchen (Kirazlı) Tarifi Yapılışı 

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Yoğurup 15-20 dk dolapta dinlendiriyoruz.
  • Üzerine koyacağımız hamuru da bir kabın içine alıyoruz kırıntılı bir hamur yapıp malzemeleri sadece karıştırıp tane parçalar halinde bir hamur yapıp onu da dolapta dinlendiriyoruz.
  • Kiraz konservesini tencereye koyuyoruz, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuzu kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz, kenarlarının kolay çıkması için biraz yağlıyoruz.
  • İçine kirazlı muhallebimizi koyuyoruz, kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz ,kalıbımıza döküyoruz.
  • Kırıntılı hamuru da en üste koyup 170 derece fırında 70 dk kadar pişiriyoruz (kontrollü olarak ).
  • Fırını kapattıktan sonra kapağını açıp yarım saat kadar fırında dinlendiriyoruz, çıkarıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, sıcak servis etmeyin kreması eriyebilir, afiyet olsun ✨.

Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifi

 

Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su(kontrollü ekleyin )

Arası için;

  • 1 su bardağından az sıvı yağ (tereyağı kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz)

İç malzeme için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

    Her Evde Bulunan Malzemelerle Pul Pul Dökülen Nefis Börek Tarifim Yapılışı 

  • Öncelikle yoğurma kabına hamuru için gereken malzemeler konulup elle yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hemen dinlendirmeden eşit 5 bezeye ayrılır.
  • Oklava veya merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır (az bir unla merdane ile acın).
  • Açılan yufkalar aralarına yağ sürülür. (iyice yağlayın ki yapışmasın). Hepsinin arasına yağ sürülüp üst üste konulur. ).
  • Bütün bezeler aynı şekilde açılır ve işlem bittikten sonra üzerine streç film ile kapatılıp 5dk dinlendirilir. (tezgahın üstünde dinlendirin).
  • İç malzemesi hazırlanılır.
  • Sonra ilk yaptığımız bezeyi alıp açacağınız yeri az yağlayıp elinizle açabildiğiniz kadar açmaya başlayın. (ufak yırtılmalar olursa sorun etmeyin. ).
  • Acılan yufkaların bir ucuna iç harç konulup sıkmadan rolo yapılıp yağlı fırın serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır.

Bisküvili Kolay Pasta (En En Lezzetlisinden ) Tarifi

 

Bisküvili Kolay Pasta (En En Lezzetlisinden ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör sade bisküvi ( dilerseniz kakaolu da olur )
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı su ( buz gibi soğuk, 200 ml lik bardak )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( margarin de olur )
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı

    Bisküvili Kolay Pasta (En En Lezzetlisinden ) Tarifi Yapılışı

  • Süt, un, yumurta sarısı, kakao ve şeker tencereye alınır.
  • Koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra altı kapatılıp tereyağı ve çikolata eklenir.
  • Karıştırarak içinde erimesi sağlanır.
  • Kenara alınıp biraz ılıması beklenir.İlk sıcağı çıkması yeterli.
  • Üzerine yarım bardak soğuk su eklenerek mikser veya blender ile güzelce pürüzsüz hale getirilir.
  • 1 kase pudingden ayrılarak geri kalanın içine ı̇rice kırılan bisküviler eklenip karıştırılır.
  • Yuvarlak kalıbınız varsa kalıbın içine eğer yoksa küçük bir pilav tenceresinin içine streç film serilerek üzerine karışımın tamamı dökülür.
  • Güzelce yaydıktan sonra 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Akşamdan yapılırsa daha iyi olur.
  • Daha sonra kalıptan veya tencereden servis tepsisine çıkararak daha önce ayrıldığımız bir kase pudingi blenderden geçirip üzerine gezdiriyoruz.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. ( ben hazır dekor sos ile daire yaparak kürdanla içeri doğru çekerek süsledim. )
  • İsterseniz kalıp yerine kaselere de koyabilirsiniz. Ben her türlüsünü denedim.

    Çocukların vazgeçilmezidir pudingli pasta. Bizim evdede hem çocukların hem bizim vazgeçilmezimiz. Şimdiden kolay gelsin. 🌸❤️.

  • 1 paket sütlü çikolata ( 80 gram ) veya ( 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata da olur,nutella, sarelle, vs.)


Kalp Kurabiye Tarifi

 

Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 230 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • (yoksa 1 paket vanilya)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
  • 500 gram un

Arasına ;

  • Meyveli sos veya reçel
  • Pudra şekeri

    Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağ ve şekeri mikserde yüksek devirde çırpalım.
  • Köpük köpük olan kıvamımıza 1 yumurta ekleyip aynı şekilde çırpmaya devam edelim .
  • Daha sonra mikseri durdurup slikon spatula ile harcımızı alt üst edip tekrar mikserimizi çalıştıralım .
  • 2. yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • 2 dk kadar daha çırptıktan sonra mikseri kapatıp harcımızı hamur yoğurma kabına alalım.
  • 1 fiske tuz, vanilya, nişasta, kabartma tozu ekleyelim ve unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  • Daha sonra hamurumuzu yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerine yağlı kağıt kapatıp 2 cm kalınlıkta açalım ve kalp kalıp ile keselim .
  • Yarısınında ortasına kalp boşluk açalım .
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin arasına meyveli sos sürüp ortası açık kurabiyemizle kapatalım ve üzerlerine pudra şekeri serpelim ve sevdiklerimize servis edelim 💕.
  • Afiyet şifa olsun💖.

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi

 

Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı konserve domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane limom
  • Nohutlu Şehriye Çorbası (Salçalı Et Suyunda Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • Soğan yemeklik (küçük) doğranır ve eritilen yağda kızdırılır ( soğanların ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız çorbanın içine bütün olarak da atabilirsiniz çorba hazır olduğunda içinden çıkarabilirsiniz soğan çorbaya aromasını verecektir).
  • Hafif rengi dönen soğana salça eklenir biraz çevrilir.
  • Domatesimiz eklenir biraz çevrilir ( konserve yerine 1 domates de rendelenip koyulabilir).
  • Et suyu eklenir (ben önceden buzluğa koyduğum et suyunu kullandım direk buz şeklinde eklenir).
  • Sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan salçalı suya şehriye ve nohut eklenir ( nohutlar da önceden haşlanıp buzluğa kaldırılmış olanlardan :) ).
  • Tuz ve nane eklenir.
  • Çorba 10 dakika kadar pişirilir (kontrol edilir şehriyeler yumuşayana kadar ).
  • Tam ölçülü et suyunda salçalı arpa şehriyeli nohutlu çorbamız hazır.

    Lezzetli doyurucu faydalı.

    Limon ile servis edilir dileyen pişirirken içerisine de sıkabilir.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺️.