Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için ;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı fındık
Kreması için ;
- 600 gram labne
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sosu için ;
- 250 gram frambuaz
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 küçük çay bardağı şeker
Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirin ve erittiğiniz tereyağı ile karıştırın.
- Yağladığınız kelepçeli kalıbın tabanına bardak yardımıyla bastırarak her yeri eşit olacak şekilde yayın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Kreması için;Labneleri ve kremayı bir kaba koyup iyice çırpın. Un, tozşeker, nişastayı ilave edip karıştırın.
- Ve burası önemli nokta ❗️ yumurtaları tek tek kırıp fazla çırpmayın. ❗️en son vanilyayı katıp hafif karıştırın.
- Bisküvili tabana kremamızı dökün.
- Fırında ısıya dayanıklı bir kabın içine su doldurup koyun(cheesecakemizin çatlamaması için önemli❗️).
- Önceden 160derece ısıtılmış fırında üzeri pişene kadar (40-50 dk ) kontrollü pişirin ve fırının kapağını hiç açmayın.
- Piştikten sonra kapağını hafif aralıklı bırakıp 20-25 dk içinde bekletin. (çıkardığınızda kreması sallanmıyorsa olmuş demektir👍🏻).
- Sosu için;Bir tencereye frambuazları koyun üzerine diğer malzemeleride koyup karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.
- Blenderdan geçirip pürüzsüz bi sos elde edersiniz.
- Son olarak kremanın üzerine dökün ve biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin.
Afiyet olsun 🥰.
Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal(olmasa da olur)
Yoğurtlu garnitürü için;
- 1 kase garnitür(isterseniz konserve de kullanabilirsiniz)
- 5 adet kornişon tursu
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
- Bir tavaya az zeytinyağı koyup yine rende yaptığımız havuçları yağda biraz soteliyoruz.
- Yumuşayan havuçları patateslerin üzerine alıp tereyağı, mayonez isteğe bağlı zerdeçal(renk vermesi amaçlı)tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz.
- Garnitürlü salatası için ayrı bir kaba garnitürleri ve verilen diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa patatesli harçtan avuç içi dolusu parçalar papatya şekli gibi şekil verip tabağa diziyoruz.
- İç kısımlarını çukurlaştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz garnitürlü salatayı patateslerin iç kısımlarına dolduruyoruz.
- Salatamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Çikolatalı Kalpli Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 4 yemek kaşığı çikolata
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı Kalpli Milföy Tarifi Yapılışı
- Milföy hamurunu dikdörtgen şeklinde kesin.
- Üzerine çikolata sürün.Rulo yapın.
- Ortadan uzunlamasına kesin ama baş kısımlarını kesmeyin.
- Baş kısımlarından yani uçlarından birleştirin ve parmağınızla bastırın ayrılmasın pişerken sağa sola ayırın, kesik yerleri tepsiye dizin.
- 180 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ilıyınca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1,5 litre su
- Tuz
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım bardak süt
- 1 limon suyu
Sos için:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kuru soğanı ince doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
- Unu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Mercimeği ve suyu ilave edip pişirelim, blenderden geçirelim.
- Sosunu hazırlayalım.
- Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpalım.
- Kaynayan çorbaya boşaltıp kaynatalım.
- Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştıralım.
- Kavrulunca çorbanın içine dökelim afiyet olsun.
Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket haşlanmış makarna
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tereyağı
- Karabiber
- Tuz
İç Malzemesi ;
- Ufalanmış beyaz peynir ve kaşar
- İnce kıyılmış maydanoz
Makarna Böreği Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış ve soğumuş olan makarnanın içine malzemeleri koyalım. Birbirini alması için iyice karıştıralım.
- Teflon tavayı tereyağı ile yağlayalım. Hazırlamış olduğumuz makarnanın yarısını tavaya koyalım.
- İç malzemelerini de üzerine düzgünce yayalım. Geri kalan makarnayı da en üste gelecek şekilde koyalım.
- Üzerine küçük tereyağı parçaları koyup kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte ara ara sağa sola çevirerek pişirelim.
- Tavayla eşit büyüklükte bir tabakla ters çevirip diğer tarafını da kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun çocuklarımıza ve bizlere.
Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 tane patates
- 6-7 tane kornişon
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı mısır
- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı mayonez
Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı
- Patatesler kabuğu soyulmadan yıkanarak, bol su ile bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan patatesler kabuğu soyulur ve iri küpler halinde doğranır.
- Derin bir kasede yoğurt mayonez, mısır, dövülmüş sarımsak, zeytin yağı, küçük küçük doğranmış kornişon, doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
- Soğuyan patatesler yoğurtlu karışıma eklenir.
- Vaktiniz varsa bir kaç saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
Diğer malzemeler
- 15 adet mantar
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 dolu çay kaşığı kırımızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan kesilir. Bu şekilde 6 parça tavuk çıkıyor.
- Tavukları 2 yemek kaşığı zeytinyağa, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle ovun.
- Uygun yapışmaz bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırın.
- Daha sonra üçer üçer tavukları her bir tarafanı 5 dk kızartın.
- Kızaran tavukları uygun bir fırın kabına veya borcama alın.
- Bütün tavukları ayni şekilde mühürleyin.
- Başka bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 dk soteleyin.
- Daha sonra doğranmış mantarı ekleyip rengi değişene kadar (2-3 dk) sotelemeye devam edin.
- Ardından kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1 dk daha soteleyin.
- 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip az kavurun.
- Küp şeklinde doğranmış domatesi de ekleyin 1 dk sonra üzerine baharatlarını koyup çok kısa pişirin.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip sebzelere yarım dk kavurduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım fokurdatın ve ocaktan alın. (karışım koyu kıvamlı oluyor. ).
- Bir kaşık yardımıyla sebzeli soslu soteyi borcamda olan tavukların üzerine paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derce üzeri kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun 🤤.
Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bardak et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1, 5 litre su
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağları alıp alıyor ve kızdırınca yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kavuruyoruz.
- Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Baharatları, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurup tuzunu atarak et suyunu ve diğer sıcak suyu ekleyip karıştırıyor ve düdüklünün kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
- Düdüklü den fışlama sesi gelince düğmeyi kapatıyoruz. Ve 15 dakika pişiriyoruz.
- Düdüklünün havasını alarak kapağı açıyoruz.
- Blenderdan geçiriyoruz.
- İsterseniz geçirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Ve mahluta çorbamız hazır.
- Servis yapar iken üstüne nane ve pul biber serpiyor limon eşliğinde sıcacık mis gibi çorbamızı servis ediyoruz. 👌☺️🥣 🥣 🥣.
Not :çorba eğer çok köyü olmuş ise kaynamış şu ekleyebiliriz.
Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk kanat
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı
- Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
- Bıçakla 2. 3 çizik atılır.
- Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
- Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyasi için
- 4 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Ortası için
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 1 paket sütlü çikolata
- Antep fıstığı
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle pandispanyasını hazırlayalım.
- Yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı kablara alalım.
- İlk önce akını çırpalım.
- Yumurta akının üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyelim ve iyice çırpalım kar gibi olana kadar.
- Sonra yumurta sarısına 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta akını spatula ile sarının üzerine ekliyelim.
- Nişastayı, kakaoyu ve sıvı yağını ekleyelim ve yavaşça karıştıralım ki havası sönmesin.
- Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- 180 derecede 10 dakika pişirelim.
- Ve fırından çıkarıp saralım sıcak sıcak.
- Eğer sarmazsak sert olur istediğiniz şekli veremezsiniz.
- Sardıktan sonrası ıslak bir bezin ortasına alalım soğana kadar bekletelim.
- Bu arada kremayı da hazırlayalım.
- Tüm malzemeleri karıştıralım ve pişirelim.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Pandispanyamızın üzerine kremamızı yayalım kenarına 2 tane muz koyup rulo şeklinde saralım.
- Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim.
- Üzerine antep fıstığı serpelim.
- Süsleme size kalmış evde ne varsa.
- 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ve sonra dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun 😋Denicek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın 🤗.
Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)
Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir gibi )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar gibi mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt yeterli )
- Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
- Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
- Ayranın süzüp soğuk su veya buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
- Sonrasında tereyağının hazır 🌼🥰. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Quarkbällchen Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 500 gram quark (Türkiyede süzme yoğurdu kullanıyorlarmış okudum googledan)
- 500 gram un
- 300 gram şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yumurta
Kızartmak için
Bulamak için
- Toz şeker
- Tarçın
Quarkbällchen Tarifi Yapılışı
- Quark (süzme yoğurt) yumurta ve şeker çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ,şekeri ve tuz eklenir ve çırpılır.
- Bir tencereye bolca sıvı yağ alınır.
- Sıvı yağ iyice kızınca ocağın altı biraz kısılır (dışı pişip içi çiğ kalmasın diye).
- Kaşık yardımıyla yada benim gibi dondurma kaşığı ile hamurdan alınır ve yağa atılır.
- 5-8 dakika kadar sürer orta ateşte. Pişen toplar toz şeker tarçın karışımına bulanır. Kahvenin yanında afiyetle yenir.