15 Şubat 2021 Pazartesi

Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi

 

Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı fındık

Kreması için ;

  • 600 gram labne
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Sosu için ;

  • 250 gram frambuaz
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 küçük çay bardağı şeker

    Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirin ve erittiğiniz tereyağı ile karıştırın.
  • Yağladığınız kelepçeli kalıbın tabanına bardak yardımıyla bastırarak her yeri eşit olacak şekilde yayın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Kreması için;Labneleri ve kremayı bir kaba koyup iyice çırpın. Un, tozşeker, nişastayı ilave edip karıştırın.
  • Ve burası önemli nokta ❗️ yumurtaları tek tek kırıp fazla çırpmayın. ❗️en son vanilyayı katıp hafif karıştırın.
  • Bisküvili tabana kremamızı dökün.
  • Fırında ısıya dayanıklı bir kabın içine su doldurup koyun(cheesecakemizin çatlamaması için önemli❗️).
  • Önceden 160derece ısıtılmış fırında üzeri pişene kadar (40-50 dk ) kontrollü pişirin ve fırının kapağını hiç açmayın.
  • Piştikten sonra kapağını hafif aralıklı bırakıp 20-25 dk içinde bekletin. (çıkardığınızda kreması sallanmıyorsa olmuş demektir👍🏻).
  • Sosu için;Bir tencereye frambuazları koyun üzerine diğer malzemeleride koyup karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.
  • Blenderdan geçirip pürüzsüz bi sos elde edersiniz.
  • Son olarak kremanın üzerine dökün ve biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Afiyet olsun 🥰.

Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal(olmasa da olur)

Yoğurtlu garnitürü için;

  • 1 kase garnitür(isterseniz konserve de kullanabilirsiniz)
  • 5 adet kornişon tursu
  • 3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Papatya Salata (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle patatesleri haşlayıp rendeliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
  • Bir tavaya az zeytinyağı koyup yine rende yaptığımız havuçları yağda biraz soteliyoruz.
  • Yumuşayan havuçları patateslerin üzerine alıp tereyağı, mayonez isteğe bağlı zerdeçal(renk vermesi amaçlı)tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Garnitürlü salatası için ayrı bir kaba garnitürleri ve verilen diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağa patatesli harçtan avuç içi dolusu parçalar papatya şekli gibi şekil verip tabağa diziyoruz.
  • İç kısımlarını çukurlaştırıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz garnitürlü salatayı patateslerin iç kısımlarına dolduruyoruz.
  • Salatamızı biraz dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Çikolatalı Kalpli Milföy Tarifi

 

Çikolatalı Kalpli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 4 yemek kaşığı çikolata
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Çikolatalı Kalpli Milföy Tarifi Yapılışı 

  • Milföy hamurunu dikdörtgen şeklinde kesin.
  • Üzerine çikolata sürün.Rulo yapın.
  • Ortadan uzunlamasına kesin ama baş kısımlarını kesmeyin.
  • Baş kısımlarından yani uçlarından birleştirin ve parmağınızla bastırın ayrılmasın pişerken sağa sola ayırın, kesik yerleri tepsiye dizin.
  • 180 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Ilıyınca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1,5 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım bardak süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

    Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Kuru soğanı ince doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
  • Unu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Mercimeği ve suyu ilave edip pişirelim, blenderden geçirelim.
  • Sosunu hazırlayalım.
  • Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpalım.
  • Kaynayan çorbaya boşaltıp kaynatalım.
  • Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştıralım.
  • Kavrulunca çorbanın içine dökelim afiyet olsun.

Makarna Böreği Tarifi

 

Makarna Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

İç Malzemesi ;

  • Ufalanmış beyaz peynir ve kaşar
  • İnce kıyılmış maydanoz

    Makarna Böreği Tarifi Yapılışı 

  • Haşlanmış ve soğumuş olan makarnanın içine malzemeleri koyalım. Birbirini alması için iyice karıştıralım.
  • Teflon tavayı tereyağı ile yağlayalım. Hazırlamış olduğumuz makarnanın yarısını tavaya koyalım.
  • İç malzemelerini de üzerine düzgünce yayalım. Geri kalan makarnayı da en üste gelecek şekilde koyalım.
  • Üzerine küçük tereyağı parçaları koyup kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte ara ara sağa sola çevirerek pişirelim.
  • Tavayla eşit büyüklükte bir tabakla ters çevirip diğer tarafını da kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun çocuklarımıza ve bizlere.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane patates
  • 6-7 tane kornişon
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı mayonez

    Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Patatesler kabuğu soyulmadan yıkanarak, bol su ile bir tencerede haşlanır.
  • Haşlanan patatesler kabuğu soyulur ve iri küpler halinde doğranır.
  • Derin bir kasede yoğurt mayonez, mısır, dövülmüş sarımsak, zeytin yağı, küçük küçük doğranmış kornişon, doğranmış dereotu eklenip karıştırılır.
  • Soğuyan patatesler yoğurtlu karışıma eklenir.
  • Vaktiniz varsa bir kaç saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber

Diğer malzemeler

  • 15 adet mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 dolu çay kaşığı kırımızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi Yapılışı 

  • Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan kesilir. Bu şekilde 6 parça tavuk çıkıyor.
  • Tavukları 2 yemek kaşığı zeytinyağa, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle ovun.
  • Uygun yapışmaz bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırın.
  • Daha sonra üçer üçer tavukları her bir tarafanı 5 dk kızartın.
  • Kızaran tavukları uygun bir fırın kabına veya borcama alın.
  • Bütün tavukları ayni şekilde mühürleyin.
  • Başka bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 dk soteleyin.
  • Daha sonra doğranmış mantarı ekleyip rengi değişene kadar (2-3 dk) sotelemeye devam edin.
  • Ardından kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1 dk daha soteleyin.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip az kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesi de ekleyin 1 dk sonra üzerine baharatlarını koyup çok kısa pişirin.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip sebzelere yarım dk kavurduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım fokurdatın ve ocaktan alın. (karışım koyu kıvamlı oluyor. ).
  • Bir kaşık yardımıyla sebzeli soslu soteyi borcamda olan tavukların üzerine paylaştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derce üzeri kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun 🤤.

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1, 5 litre su

    Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye yağları alıp alıyor ve kızdırınca yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kavuruyoruz.
  • Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Baharatları, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurup tuzunu atarak et suyunu ve diğer sıcak suyu ekleyip karıştırıyor ve düdüklünün kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  • Düdüklü den fışlama sesi gelince düğmeyi kapatıyoruz. Ve 15 dakika pişiriyoruz.
  • Düdüklünün havasını alarak kapağı açıyoruz.
  • Blenderdan geçiriyoruz.
  • İsterseniz geçirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Ve mahluta çorbamız hazır.
  • Servis yapar iken üstüne nane ve pul biber serpiyor limon eşliğinde sıcacık mis gibi çorbamızı servis ediyoruz. 👌☺️🥣 🥣 🥣.
    Not :çorba eğer çok köyü olmuş ise kaynamış şu ekleyebiliriz.

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk kanat
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak

    Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı 

  • Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
  • Bıçakla 2. 3 çizik atılır.
  • Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
  • Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi

 

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyasi için

  • 4 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ortası için

  • 2 adet muz

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • Antep fıstığı

    Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı 

  • İlk öncelikle pandispanyasını hazırlayalım.
  • Yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı kablara alalım.
  • İlk önce akını çırpalım.
  • Yumurta akının üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekleyelim ve iyice çırpalım kar gibi olana kadar.
  • Sonra yumurta sarısına 3 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  • Çırpma işlemi bittikten sonra yumurta akını spatula ile sarının üzerine ekliyelim.
  • Nişastayı, kakaoyu ve sıvı yağını ekleyelim ve yavaşça karıştıralım ki havası sönmesin.
  • Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  • 180 derecede 10 dakika pişirelim.
  • Ve fırından çıkarıp saralım sıcak sıcak.
  • Eğer sarmazsak sert olur istediğiniz şekli veremezsiniz.
  • Sardıktan sonrası ıslak bir bezin ortasına alalım soğana kadar bekletelim.
  • Bu arada kremayı da hazırlayalım.
  • Tüm malzemeleri karıştıralım ve pişirelim.
  • Soğumaya bırakıyoruz.
  • Pandispanyamızın üzerine kremamızı yayalım kenarına 2 tane muz koyup rulo şeklinde saralım.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim.
  • Üzerine antep fıstığı serpelim.
  • Süsleme size kalmış evde ne varsa.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Ve sonra dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun 😋Denicek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın 🤗.

Ev Yapımı Tereyağ Tarifi

 

Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)

    Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir gibi )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar gibi mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt yeterli )
  • Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
  • Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
  • Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
  • Ayranın süzüp soğuk su veya buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
  • Sonrasında tereyağının hazır 🌼🥰. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Quarkbällchen Tarifi

 

Quarkbällchen Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 500 gram quark (Türkiyede süzme yoğurdu kullanıyorlarmış okudum googledan)
  • 500 gram un
  • 300 gram şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta

Kızartmak için

  • Bol sıvıyağı

Bulamak için

  • Toz şeker
  • Tarçın

    Quarkbällchen Tarifi Yapılışı 

  • Quark (süzme yoğurt) yumurta ve şeker çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ,şekeri ve tuz eklenir ve çırpılır.
  • Bir tencereye bolca sıvı yağ alınır.
  • Sıvı yağ iyice kızınca ocağın altı biraz kısılır (dışı pişip içi çiğ kalmasın diye).
  • Kaşık yardımıyla yada benim gibi dondurma kaşığı ile hamurdan alınır ve yağa atılır.
  • 5-8 dakika kadar sürer orta ateşte. Pişen toplar toz şeker tarçın karışımına bulanır. Kahvenin yanında afiyetle yenir.