16 Şubat 2021 Salı

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt

    Pankek Tarifi Yapılışı 

  • Derin bir kaba yumurtayı kırın.
  • Yumurtanınn üzerine şekeri de ekleyin.
  • Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile iyice çırpın.
  • Diğer malzemeleri de kaba ekleyin ve pankek hamurunuzu hazırlayın.
  • Pankek tavasındaki her bir pankek bölmesini yağlayın.
  • Ilk pankeki yaparken tavayı yağlamazsanız tavaya yapışır.
  • Pankekleri arkalı önlü pişirin istediğiniz gibi servis edin.

2 Kişilik Pancake Tarifi

 

2 Kişilik Pancake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanillin şekeri
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 su bardağı un

    2 Kişilik Pancake Tarifi Yapılışı 

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın.
  • Son olarak unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kıvamı kek hamurun biraz daha koyu olmalı.
  • Pancake leri pişireceğiniz tavayı hafif kızdırıp her tarafına çok az miktarda sıvı yağı sürün.
  • Hamuru kaşık yardımıyla veya sıkma torbasına koyup dilediğiniz büyüklükte olacak şekilde tavaya dökün ve yayılmasını bekleyin.
  • Üzeri göz, göz olunca çevirip diğer tarafını da pişirin.
  • Pişen pancake lerin üzerine pudraşekeri serpip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Baharatlı Fırında Patates Tarifi

 

Baharatlı Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

    Baharatlı Fırında Patates Tarifi Yapılışı 

  • Patatesleri iyice yıkayalım biraz büyük olanları dilimleyelim.
  • Bir kabın içerisine patatesleri koyup bütün baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp yayalım.
  • Üzerine yağlı kağıt ile örtüp 180 dereceli fırında pervane ayarında fırında 15 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 15 dk daha pişirip fırından alalım.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz not ara ara kontrol edelim afiyetler olsun.Et yemeklerin yanına çok yakışan baharatlı bebek patates 🥔

Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi

 

Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi  İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan (robotlanmış)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 750gr yufka

Yufkanın içine sürmek için sos;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine sos için :

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Kıymayı derin bir kaba alalım. İçerisine rondolanmış soğanı ilave edelim.
  • Yumurtayı, galeta ununu, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edelim.  İyice yoğuralım.
  • Yufkanın üzerine sürmek için (domates salçası, sıvı yağ ve su ile bir karışım hazırlayalım).
  • Yufkayı tezgaha açalım.
  • İçerine salçalı sostan sürelim.
  • Her tarafından katlayarak dikdörtgen bir yufka elde edelim.
  • Katladığımız yerlere de sos sürelim.
  • Kenarına rulo şeklinde kıymayı koyalım.
  • Yufkayı kıymalı rulo içinde kalacak şekilde yuvarlayalım.
  • 2 parmak eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine dik şekilde dizelim.
  • Yufkamız bitene kadar devam edelim.
  • Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp 180derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Servis tabağına ortasına bulgur pilavı koyup etrafına beyitleri dizelim.
  • Üzerine domates sos ve kızdırdığımız tereyağını gezdirelim.

Ekmek Arası Köfte Tarifi

 

Ekmek Arası Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 8-9 bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Üzerine sürmek için

  • Süt

Köfte İçin

  • (Ev Yapımı Köfte)

    Ekmek Arası Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle su maya tuz ve şeker karıştıralım.
  • Daha sonra sirke ve yoğurdu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek hafif ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzu 8 eşit parçaya bölüp küçük ekmek şekilleri vererek 20 dakikada tepsi mayası yapalım.
  • Tepsi mayası olan hamurların üzerine süt sürüp bıçakla çizik atalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkan ekmeklerimiz köfte için hazırlar. 
  • Yanında fırın patates ile servis ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Çiğ Köfte Tarifi

 

Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • (1 su bardağını ben karışık esmer bulgur olarak kullandım )
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı 

  • 2 su bardağı köftelik bulgura 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyin karıştırıp üstünü kapatıp bu şekil 15 dakika bekletin.
  • Ardından isot ve sumağın içine 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırıp bulgurun içine ekleyin sırasıyla rendelenmiş domates ,sarımsak ,tuz, baharatları ,nar ekşisini ve de sıvı yağını ve biber domates salçası ekleyip varsa mutfak şefiniz yoksa elinizle iyice yoğurun.
  • 15 dakika dinlendirip elinizle sıkıp şekil verin mutfak eldiveni kullanırsanız çig köftenizin şekli daha da güzel şekil alacaktır yapacak arkadaşlarıma afiyet olsun🤗.

Yumuşacık Kıvamıyla Nefis Anne Keki Tarifi

 

Yumuşacık Kıvamıyla Nefis Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (Hamurun yarısı için)

    Yumuşacık Kıvamıyla Nefis Anne Keki Tarifi Yapılışı 

  • Önce yumurta ve şekerleri eriyinceye kadar çırpıyoruz. Köpük köpük olmalı.
  • Sonrası sütü sıvı yağ ceviz ekliyoruz çırpıyoruz.
  • Unu ,kabartma tozu ,vanilya ve karbonatı ilave edip çırpıyoruz.
  • Orta boy bir fırın tepsinin altını yağlıyoruz.
  • Hamurun yarısını döküyoruz.
  • Kalan yarısına kakao ilave edip çırpıyoruz ve üste gelecek şekilde döküyoruz çatalla hafif karıştırıyoruz
  • Önceden ısınmış 170 derec fırında pişmeye bırakıyoruz.

Ciğer Tarifi

 

Ciğer Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu veya dana ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Ciğer Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye yağı alarak iyice ısıtın.
  • Kızgın yağa yağa ciğerleri alarak karıştırın suyunu çekene kadar pişirin.
  • Daha sonra soğanları julyen doğrayıp ekleyin iyice pişirin.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra baharatlarını ekleyip sıcak servis edin

Fırında Krep Tarifi Supita

 

Fırında Krep Tarifi Supita İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 6 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

    Fırında Krep Tarifi Supita Yapılışı 

  • Yumurta, un, süt, şekeri ve tuzu karıştırma kabına koyun.
  • Bütün malzemeler birleşene kadar çırpın.
  • Tepsiye tereyağı sürüp tepsiyi ısıtın.
  • Yaptığınız harcı tepsiye dökün.
  • 220 derecede pişirin.
  • Krep pişerken fırını açmayınız.
  • Üzerini çikolata sosu veya pudra şekeri şekeri ile süsleyin.

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır

 

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 orta boy domates veya yazdan domates konservesi
  • 500 gr yaglı kıyma
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için;

  • 1 kilo un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı tuz

    Evde Lahmacun Nasıl Yapılır Yapılışı 

  • Unu derin bir kaba alın tuzu, süt ve suyu da ilave ederek hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğurun.
  • İç harcını hazırlayan kadar dinlendirin.
  • Soğan, yeşil ve kırmızı biber, domatesleri ve maydanozları robottan geçirin.
  • Kıymayı, tuzu, domates ve biber salçasını, sıvı yağ ve baharatları iyice karıştırın.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla incecik açın.
  • Üzerine hazırladığımız iç harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın.
  • En yüksek ayarda pizza makinasında pişirin.
  • Kalan hamurları da aynı şekilde yaptıktan sonra pişirin ve sıcacık servis yapın. Afiyet olsun.

Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi

 

Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya (1 paket yaş maya da olur)
  • 4-5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İç harcı için,

Kıymalı harcı için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Peynirli harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kaşarlı harcı için;

  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yağlı pide için;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta

    Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi Yapılışı 

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, bezelere ayırıp üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Kıymalı harcı için, tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • İçine kıymalı harcı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Mayalanan hamuru elimizle açıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz yuvarlak bir şekilde açıp kenarlarını kıvırarak yükseltiyoruz.
  • İç harcı dışarı taşmasın diye, iç harçlarımızı ilave ediyoruz.
  • 200 derece fırında pişirmeye başlıyoruz çıkartmadan son 2-3 dk önce üzerlerine yumurta kırıp tekrar pişiyoruz.
  • Çıkarınca üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup servis edebilirsiniz, pidelerin kenarlarını yağlayabilirsiz,
  • Giresun yağlısı için ;Hamuru aynı şekilde yapıp fırına veriyoruz.
  • Kızarmaya başlayınca ortasına tereyağ koyup tekrar pişiyoruz.
  • Son 2-3 dk kala yumurta kırıp pişirip fırından alıyoruz kenarlarına tereyağ sürüp servis edebilirsiniz, giresun’da pazar kahvaltısı pidesiz olmaz ☺️afiyet olsun ✨.

Balkabaklı Magnolia Tarifi

 

Balkabaklı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kabak püresi için;

  • 2 dilim kabak
  • 1 su bardağı şeker

Magnolia için;

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi

    Balkabaklı Magnolia Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle kabakları küp küp doğrayıp üzerine şeker serpip yumuşayan kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Magnolia için ise süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın.
  • Orta ateşte kaynayan kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Unun kokusu çıkan kadar. Ocaktan alın ve içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • Ilımaya bırakın.
  • Soğuyan kabakları kalan şerbetini süzmeden blendardan geçirip püre haline getirin.
  • Bisküvileri rondodan geçirin.
  • Kupalara önce bisküvi, sonra krema ve son olarak ta balkabağı püresi ekleyin. Afiyetler olsun 🙋🏼‍♀️.

Fırında Balkabağı Tarifi

 

Fırında Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kestane bal kabağı
  • 1,5 kilo şeker

    Fırında Balkabağı Tarifi Yapılışı 

  • Kabakları temizleyip gelişi güzel doğrayın.
  • Üzerine şekeri serpip orta ateşte 5 dakika ağzı kapalı 15 dakikada kapağı açık şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra fırına dayanıklı bir kaba alıp kabakları koyun.
  • Üzerine de altta kalan şerbeti gezdirip fırına verin.
  • 15 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli gelecektir. Afiyet olsun.