Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan (robotlanmış)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 750gr yufka
Yufkanın içine sürmek için sos;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzerine sos için :
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kebapçıya Gitmeden Yapabileceğiniz Aşırı Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kıymayı derin bir kaba alalım. İçerisine rondolanmış soğanı ilave edelim.
- Yumurtayı, galeta ununu, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edelim. İyice yoğuralım.
- Yufkanın üzerine sürmek için (domates salçası, sıvı yağ ve su ile bir karışım hazırlayalım).
- Yufkayı tezgaha açalım.
- İçerine salçalı sostan sürelim.
- Her tarafından katlayarak dikdörtgen bir yufka elde edelim.
- Katladığımız yerlere de sos sürelim.
- Kenarına rulo şeklinde kıymayı koyalım.
- Yufkayı kıymalı rulo içinde kalacak şekilde yuvarlayalım.
- 2 parmak eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine dik şekilde dizelim.
- Yufkamız bitene kadar devam edelim.
- Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp 180derecede kızarana kadar pişirelim.
- Servis tabağına ortasına bulgur pilavı koyup etrafına beyitleri dizelim.
- Üzerine domates sos ve kızdırdığımız tereyağını gezdirelim.