20 Şubat 2021 Cumartesi

Avokadolu Smoothie Tarifi

 

Avokadolu Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • Olgunlaşmış yarım avokado
  • Olgunlaşmış yarım mango
  • Orta boy salatalığın yarısı
  • Çay kaşığı ucuyla toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı bal (yahut pekmez)
  • 1 bardak (200 ml) badem sütü

    Avokadolu Smoothie Tarifi Yapılışı

  • Avokadoyu ikiye kesip kaşık yardımıyla kabuğundan ayırıyoruz.
  • Mangoyu ikiye kesip kaşık yardımıyla kabuğundan ayırıyoruz.
  • 1 adet salatalığın kabuğunu soyup dilimliyoruz.
  • Tüm malzemeleri rondodan geçirip bardağa aktarıp sabah kahvaltısı niyetine afiyetle tüketiyoruz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Kapsa Pilavı Tarifi

 

Kapsa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet siyah limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet kakule
  • 2 adet karanfil
  • 1 tutam top karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı ince acıbiber
  • 2 lt su
  • 1 bütün tavuk
  • 1 kase çiğ kaju
  • 1 avuç kuru üzüm
  • Limon

    Kapsa Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinçlerimize 1 yemek kaşığı tuz ekleyip ılık suda bekletmeye alıyoruz
  • Daha sonra tenceremize zeytinyağ ekleyip irice doğradığımız soğanlarımız ekleyip kavurmaya başlıyoruz
  • Ardından baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz sarımsağı ekleyip bir tur kavurduktan sonra
  • 2 lt su ekleyelim kaynamaya başlayınca pulbiber ve karabiber be ortadan ikiye böldüğümüz tavuğumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan tavuğumuzu tepsiye alıp fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Suyunu süzüp yıkadığımız pirinçleri suyumuzun içine alalım tuz ve acı biber ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağın içine kajuları ekleyip kavuralım.
  • Pişen pilavımızı servis tabağına alalım.
  • Üzerine fırından çıkan tavuklarımızı kajularımızı kuru üzümlerimizi ekleyelim ve limon dilimleriyle süsleyelim.
    Afiyetle

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi

 

Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet büyük patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kıyma harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • Maydonoz
  • Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon, pulbiber
  • Tuz (yeterli miktarda)

Sosu için :

  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz (yeterli miktarda)

Üzerine :

  • 3 adet domates
  • 5 adet yeşil biber

    Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyarak yuvarlak yada uzun uzun eşit büyüklükte doğrayıp acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletilir.
  • Süzerek kurulayıp kızartılır.
  • Fazla yağını almak için havlu peçete olan servis tabağına alınır.
  • Kıyma harcı için tavaya sıvı yağ ilave edilir.
  • Kıymayı ekleyip topak topak olmaması için sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Üzerine salça biraz kavurduktan sonra doğradığımız domates yeteri kadar tuz ve baharatları ilave edip 4-5 dakika daha kavurup en son doğranmış maydanozu ekleyip karıştırarak ocaktan alınır.
  • Kızarttığımız patlıcanların yarısı fırın tepsisine yayılır.
  • Üzerine kıymalı harcın yarısı tekrar patlıcan tekrar kıyma harcı yayılır.
  • Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdirilir.
  • Biber ve domatesle süsleyerek pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir.Afiyetle.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un (Kontrollü ekleyin. cıvık bir hamur olacak. bazen ölçüden fazla yada eksik kullanabiliyorum. kıvamına göre ayarlıyorum)

    Pankek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ,vanilya ekleyip hamurumuzu hazır hale getirelim.
  • Daha sonra ısınmış tavaya bir kaşık yarımıyla koyup üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirip pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun.

Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet orta boy mantar
  • 1 adet ufak tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı süt

    Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mantarlarımızı soyarak yalnızca bir kez sudan geçirip ince ince doğruyoruz.
  • Çorba tenceremizi ocağa alıp içerisine zeytinyağını ekleyip mantarlarımızı hafif suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan mantarların üzerine iki yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar mantarlar ile birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Suyu ile birlikte toplanacaktır un, aldırış etmeden hepsini güzelce kavurun.
  • Başka bir tencerede tavuk göğsünü 5 su bardağı su ile haşlayıp haşlama suyunu kavurduğumuz unlu mantar karışımına ekliyoruz. 1 çay bardağı sütü karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Ardından tavukları didikleyip onları da ekliyoruz.
  • Tuz ve karabiber ölçülerini verdim bize göre tam kıvamında siz kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz bu aşamada onları da ekliyoruz. 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra dere otunu ince ince kıyıp pişen çorbamıza ekliyoruz.
  • Ocağın altını kapatıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, o kadar lezzetli ki kesinlikle denemenizi öneririm. Bebeğime de rahatlıkla içirdiğim bir çorba üstelik💚 eğer daha fazla yapacaksanız ölçüleri iki katına çıkarın, iki günlük bir çorba elde edersiniz.

Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi

 

Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)

    Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  • Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
  •  fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  • Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
  • Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  • 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.Afiyet olsun 🤗.

Poğaça Pizza Lezzetine Bayılacaksınız Tarifi

 

Poğaça Pizza Lezzetine Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç malzemeler;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

    Poğaça Pizza Lezzetine Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı

  • Ilık sütü yoğurma kabına alın.
  • Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • 5 dakika kapağı kapatıp bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açın.
  • Açtığınız hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Ortasına büyük yuvarlak servis tabağı koyun.
  • Kalan kısmı bıçak ile bir parmak kalınlığında kesin.
  • Sonra çaprazlama üst üste koyup bastırın.
  • Üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağ karıştırıp sürün.
  • Ortasına çatalla delikler açın.
  • Kağıtla birlikte fırın tepsisine alın.
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ortasına önce rendelenmiş kaşar peyniri sonra dilimlenmiş sucuk son olarak tekrar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip fırına verin.
  • 15 dakika daha kaşar peyniri eriyip poğaça kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyip servis yapın.

Süzme Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Süzme Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Süzdükten sonra eklemek için yarım litre su (Et/tavuk suyu olursa daha güzel olur )

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, pul biber, nane

    Süzme Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Mercimekler iyice yıkanır. Havuç ve soğanlar küp küp doğranır. Uygun bir tencereye alınır. Mercimek ve su eklenip pişmeye bırakılır.
  • Kaynayınca üstünde oluşan köpükleri alınır. Bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirilir. Pişince blenderdan geçirilip süzülür. Süzerken azar azar suyla açabilirsiniz.
  • Tencerede yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süzülen mercimek eklenir. Hızlı hızlı karıştırılır. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca tuz, karabiber eklenir ve kıvamına göre su veya et suyu ilave edebilirsiniz. 5-10 dakika daha kaynayınca kapatılır.
  • Üzeri için tereyağ eritilir. Kızınca baharatlar eklenip karıştırılır ve kapatılır. Çorbanın üzerine gezdirerek ve limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌 Su ve tuz miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir (2 yemek kaşığı kadar)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Haydari Tarifi Yapılışı

  • Derin bi kaseye peyniri alıp çatalla ezelim.
  • Tereyağını tavaya alıp eritelim.
  • Naneyi ilave edip hafif kavurup soğumaya alalım.
  • Kasenin içerisine süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış dere otu ve kavurduğumuz naneyi içerisine döküp karıştıralım.
  • En son tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Sıkma torbasına haydariyi alıp dilimlediğimiz salatalıkların üzerine sıkalım. Dilerseniz servis tabağında da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Damak Şenlendiren Etli Ve Sebzeli Pilav Tarifi

 

Damak Şenlendiren Etli Ve Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 250 ml)

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram sotelik doğranmış dana veya kuzu eti

Pilavı için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 3 su bardağı et suyuyla karışık sıcak su
  • 2 baş soğan (Büyükse 1 baş soğan)
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Üzerine yağda kavrulmuş çam fıstığı çok yakışıyor

    Damak Şenlendiren Etli Ve Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri sıcak suyla ıslatıp 1 saat kadar suda bekletin.
  • Sıvı yağı tencereye alıp ısınınca etleri harlı ateşte mühürleyin (etleri dolaptan bir yarım saat önce çıkarın ki tencerenin ısısını düşürmesin) ve rengi değiştiğinde ocağı en kısık ayara alıp tencerenin kapağını kapatarak suyunu salıp tamamen çekene dek pişirin.
  • Suyunu çeken etlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyip yine kapalı kapalı olarak bu suyu da tamamen çekip etler kızarana dek pişirin, ardından tuzunu ekleyip dinlenmeye alın.
  • Et yemeklerinde servisten pişme süresinin yarısı kadar dinlendirmek önemlidir.
  • Pilav tenceresine sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları kavurmaya başlayın.
  • Bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinç̧leri de ekleyip güzelce kavurun.
  • Pirinçler tahta kaşığa yapışacak kıvama gelmeli.
  • Tereyağını da ekleyin. En son sıcak et suyunu verip bezelyeleri ve tuzunu da ekleyerek (kapağı kapalı olarak)
  • Önce harlı ateşte fokurdamaya başlayınca en kısık ateşte suyunu tamamen çekip üstü göz göz olana dek pişirin.
  • Ardından üzerine temiz bir bez örtüp demlenmeye bırakın ve etle birlikte servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Pırasa Graten Tarifi

 

Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)

    Pırasa Graten Tarifi Yapılışı

  • Pırasayı ince ince doğrayalım.
  • Havucu rendeleyelim.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağı veya çiçek yağını alalım.
  • Soğanı kavuralım.
  • Havuç pırasa tuz sırası ile ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan pırasayı küçük boy fırın kabına alalım.
  • Beşamel sos için; Tereyağını eritelim unu ekleyip az kavuralım sütü ilave edelim.
  • Karabiber ve tuz ekleyip pişirelim.
  • Koyu kıvama geldikten sonra ocaktan alalım.
  • Beşamel sosunu pırasanın üzerine yayalım.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
  • 190 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
  • Maydonoz ile süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kahvaltılık Ekmek Pizzası Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet baget ekmek
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 12 dilim sucuk
  • 12 dilim kaşar
  • 12 adet siyah zeytin
  • 2 adet domates
  • 1 adet çarliston biber

    Kahvaltılık Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Baget ekmekleri 12 adet dilimleyin.
  • 1 kasede zeytinyağ, salça, kekik, sarımsak rendesini karıştırın.
  • Ekmeklerin üzerine sürün.
  • Ekmekleri fırın tepsisine dizin.
  • Sırasıyla kaşar dilimleri, sucuk, zeytin, dilimlenmiş domates, biberleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sucuklar kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😋.