20 Şubat 2021 Cumartesi

Ceviz Ve Bal Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Ceviz Ve Bal Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet elma
  • 2 buçuk çay bardağı un
  • 1 çay kasığı dolusu tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı ceviz

    Ceviz Ve Bal Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Şeker ile yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz sütü ve yağı ekleyip karıştırıp unu ekliyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • 1 elmanın kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
  • Daha sonra tarçını , kabartma tozunu, vanilyayı ve ununu ekleyip iyice karıştırıp yağladığımız tart  kalıbına döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecede ki  fırında pişiriyoruz.
  • Kekin üzeri için; küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını ,2 yemek kaşığı şekeri ,2 yemek kaşığı bal ,1 su bardağı ince kıyılmış cevizi ekleyip ocağın altını açıp yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra fırından çıkan kekin üzerine sıcakken döküyoruz.
  • Afiyet olsun🌺🌺.

Nefis Cappuccino Kurabiyeler Tarifi

 

Nefis Cappuccino Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı toz cappuccino
  • 2 çorba kaşığı kaynar su

Üzeri için;

  • 250 gram beyaz çikolata
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Çizgiler için:

  • 50 gram sütlü çikolata

Süsleme için:

  • Kahve çekirdeği çikolata

    Nefis Cappuccino Kurabiyeler  Tarifi Yapılışı

  • Bir kasenin içeresine toz cappuccino ve sıcak suyu alıp karıştırıyoruz.
  • İçeresine şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kakaoyu da ekliyoruz ve topaklar kaybolana kadar çırpıyoruz.
  • Ellediğimiz unu ekliyoruz ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurdan büyük zeytin büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ışıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişiriyoruz.
  • Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra eritilmiş beyaz çıkolata batırıp telin üzerine alıyoruz.
  • Sütlü çıkolata eritip üzerine çizgiler veriyoruz ve kahve çekirdeği yerleştirip buzdolabına alıp donmasını sağlıyoruz.
  • Bu kurabiyeler saklama kutusunda 1 hafta tazeliğini koruyorlar.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 paket şekerli vanilya

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • 2 litre sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa alıp kaynatıyoruz.
  • Süt kaynarken diğer taraftan da pirinci bir tencereye koyup üzerine geçecek kadar su ekleyip ocağa alıp pişiriyoruz 10 dakika pişirilmesi yeterli oluyor.
  • Piştikten sonra süzüp kenarda bekletiyoruz.
  • Daha sonra 2 tatlı kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı ılık suyu birleştirip köpük olacak şeklide çırpıp kenarda bekletiyoruz.
  • Kaynayan süte ilk önce nişasta karışımını çırpma teli ile topaklanma yapmaması için çırparak ekliyoruz.
  • Kıvam oluştuktan sonra pirinçi de ekliyor ve özleşmesi için 15 dakika bütün karışımı pişiriyoruz.
  • Pişirme işlemi bitince ocağın altını kapatıp 2 paket şekerli vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sütlaç hazır, eşit şekilde ısıya dayanıklı kaselere bölüştürüp içi su koyulan fırın tepsisine sıralayıp 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bu kısımda dikkatli olalım. Sadece üzerleri kızaracak.
  • Daha sonra soğumaya bırakalım ve istenilen şekilde süsleyelim.

Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi

 

Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bitter ve sütlü çikolata 3 tane (resimlerde mevcut hangilerini kullandığım)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Frambuaz yada vişne, çilek

    Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 100 gram tereyağını kettle in üzerinde ısıya dayanıklı kapta benmari usulü eritin.
  • Daha sonra tereyağı eriyince içine çikolataları koyun ben 1 çikolatayı üzerine koymak için ayırdım eritmedim ara sıra karıştırın.
  • Topak topak olmasın onlar erirken bir kabın içinde yumurta şeker ve vanilyayı köpürünceye kadar çırpın .
  • İçine 1 yemek kaşığı kakao, eritilmiş tereyağı ve çikolatayı ekleyin yavaşça karıştırın .
  • Mikser kullanmayın bu püf noktalarından ve bundan sonra fazla karıştırmayın 1 su bardağı unu da ekleyip yağlı kağıt serili küçük borcama dökün.
  • Karışımı yuvarlak yada kare fark etmez küçük fırın kabı olsun üzerini frambuaz ve çikolataları da dizin kafanıza göre isterseniz karışıma ceviz fındık vs de ekleyebilirsiniz çok yakışıyor.
  • Damla çikolata da ekstradan eklenebilir evde ne varsa önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız ayarda pişirin her fırının pişirme süresi farklılık gösterir yaklaşık 20-30 dk arası yeterli oluyor .
  • Daha akışkan isterseniz daha kısa süre pişirin kürdanla test edin daha katı olsun derseniz daha fazla pişirin size kalmış ama orijinal brownie akışkan olur 🤗.

Misket Köfte (Köftenizi Birde Bu Malzemelerle Yoğurun) Tarifi

 

Misket Köfte (Köftenizi Birde Bu Malzemelerle Yoğurun) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana döş kıyma
  • 1 baş rendelenmiş soğan
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olmasını sağlıyor)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat (yumuşacık yapıyor ve pişerken köftelerin dağılmasını önlüyor)
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz karabiber, kimyon, yenibahar
  • İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış maydanoz

Altı için;

  • 7-8 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet tortilla ekmeği

    Misket Köfte (Köftenizi Birde Bu Malzemelerle Yoğurun) Tarifi Yapılışı

  • Köfte malzemelerini güzelce yoğurun ve en az 2 -3 saat buzdolabında dinlendirin bir gece önceden yaparsanız daha da lezzetli olur.
  • Tavaya 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip kızartın.
  • Daha sonra aynı tavada biberleri ve soğanları kızartıp tortillanın içine tüm malzemeyi yerleştirin afiyet olsun.

Çilekli Cookie Tarifi

 

Çilekli Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • Çeyrek su bardağından biraz fazla esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 50 gram tereyağı (eritilmiş ve ılıtılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından 1 parmak az un
  • 1 su bardağı doğranmış çilek
  • 1 su bardağı doğranmış çikolata

    Çilekli Cookie Tarifi Yapılışı

  • Toz şeker, esmer şeker, pekmez ve tereyağını güzelce çırpıyoruz.
  • Yumurta ve şekerli vanilini de ekleyip karıştırıyoruz.
  •  Ayrı bir kapta karıştırdığımız nişasta, karbonat, tuz ve unu ekleyip hamur elde ediyoruz.
  •  Hamurumuza doğradığımız çikolataları ve çilekleri ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
  •  Dondurma kaşığı ile porsiyonlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı diziyoruz.
  • Tepsiyi 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun!!!.

    Püf noktalar: çilekleri yıkadıktan sonra kurulayıp küp küp kesin. Çilekleri ezmeden karıştırmaya dikkat edin. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edin. Hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olmalı. Yuvarlak bir şekil verin, pişerken yayılacak. Fırından aldıktan sonra yumuşak olması sizi korkutmasın, soğuyunca istediğimiz sertliğe ulaşacak.

Kakaolu İrmik Topları Tarifi

 

Kakaolu İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu puding
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

    Kakaolu İrmik Topları Tarifi Yapılışı

  • Muhallebimiz için uygun bir tencereye kakaolu pudingimizi alalım. Üzerine irmik, şeker ve sütü alarak çırpalım, pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başlayınca ocağımızı kısık ateşe alalım, koyu ve yoğun bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim, kısık ateşte tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından muhallebimizi uygun bir kap içerisine alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • 5 dakika kadar bekledikten sonra muhallebimizin üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde elimizle bastırarak streçleyelim,
  • Muhallebimiz oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda muhallebimizin üzerindeki streç filmi alalım ve muhallebimizden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayarak toplar elde edelim. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Hazırladığımız toplarımızı hindistan cevizine bulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu boyutlarda toplamda 28 adet irmik topu elde etmiş oluyoruz.

Efsane Bir Çörek(Bağımlısı Olacaksınız!!!!) Tarifi

 

Efsane Bir Çörek(Bağımlısı Olacaksınız!!!!) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı( oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta

Sosu için:

  • 8 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gram kaşar peyniri

    Efsane Bir Çörek(Bağımlısı Olacaksınız!!!!) Tarifi Yapılışı

  • Un, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  •  Üzerine iyice çırptığımız yumurtayı ekleyelim, karıştıralım.
  • Sütümüzü ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Tereyağını da ekleyip biraz daha yoğuralım.
  • Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirelim.
  • Sosumuzu hazırlayalım. Maydanozu ince ince kıyalım üzerine tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını da ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Orta boy tepsimize ya da büyük boy yuvarlak borcama yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu içerisine alıp elimizle bastırarak açalım.
  • Bıçakla üzerini kare şekilde çizelim. ( fotoğrafta gösterdiğim gibi😉).
  • Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • Hazırladığımız sosu her tarafına yaydıralım.
  • Sosunun lezzetini iyice vermesi için 20 dakika üzeri kapalı dinlendirelim.
  • Şerit şerit kestiğimiz kaşar peynirlerini kare kare yerleştirelim. ( fotoğraftaki gibi).
  • Üzeri kızarana dek180 derecelik fırında  pişirelim. ( benimki tam 20 dakika da pişti kontrollü pişirin. !!!!).
  • Fırından çıkarınca 10 dakika bekleyin. Sonra ılık ılık servis edin. Afiyet olsun 🤗.

19 Şubat 2021 Cuma

Mor Sultan Tarifi

 

Mor Sultan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • (yoğurt miktarı az gelirse yeterli miktarda normal yoğurt ekleyin)

    Mor Sultan Tarifi Yapılışı

  • Lahana ince ince doğranır.
  • Az zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
  • Kavrulan lahana bir kaba alınıp soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan lahananın içersine yoğurt ve mayonez eklenir.
  • Sarımsak rendesi ilave edilir.
  • Kaşığın tersiyle eze eze karıştırılır.
  • Yoğurt miktarı az geldiyse normal yoğurt ilavesi yapılır.
  • 15-20 dk buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlendikten sonra bir kaç tur daha karıştırılır ve servis edilir.

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi

 

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kase künefelik veya kaşar peyniri

Künefe tabaklarına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kadayıflarımızı bıçakla incecik kıyıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağını kadayıfımıza döküp harmanlıyoruz.
  • Pekmez ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp künefe tabaklarımızın hertarafını yağlıyoruz.
  • Kadayıftan bir tutam alıp künefe tabağına koyup iyice bastırıyoruz ve üzerine peynir diziyoruz ve üzerine bir tutam daha kadayıf koyup baya bi bastırıyoruz ben kase ile bastırdım.
  • Bu şekilde hepsini bitirelim.
  • O arada şerbeti kaynatıp soğutalım. Şerbeti biraz kıvamlı olursa iyi olur.
  • Ocağımızın üzerine ben börek tepsisi oturtup öyle kızarttım.
  • Kısık ateşte çevire çevire kontrol ederek kızartalım.
  • Düz bir tabakla künefemizi ters çevirip altınıda kızartıp hemen şerbetini dökelim ve süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • İsteyen fırındada kızartabilir ben az yaptığım için ocakta yaptım.
  • Tepsinin içinde de künefenin altı yanmasın diye direkt ocağın üzerine koymadım.
  • Mutlaka deneyin derim süper oluyor afiyetler olsun 👌🌹😊.

Tavuk Paça Çorbası Tarifi

 

Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon
  • 3 diş sarımsak
  • Üzüm sirkesi

Üzeri için:

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber

    Tavuk Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorba için tavuk butlarını yıkayıp temizleyin ve tencereye alın.
  • Üzerine 1- 1, 5 litre su ve 4-5 tane karabiber ekleyip kaynatın.
  • Tavuklar pişince içine tuzu ekleyip biraz daha kaynatın.
  • Pişen tavukları bir kaba alıp tavuğun suyunu süzün.
  • Tavuk butlarını da didikleyerek hazırlayın.
  • Tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağını alıp üzerine unu ilave edip kavurun.
  • Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulunca içine az soğuk su ekleyin ve hızlıca karıştırın ki un topaklanmasın.
  • Sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
  • Ben 2 su bardağı kadar soğuk su 7-8 su bardağı tavuk suyu kullandım.
  • Bir kasenin içine yoğurt, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı limon suyu ilave edip iyice çırparak terbiye hazırlayın.
  • Hazırladığınız terbiyenin içine kaynayan çorbanın suyundan az az ekleyip devamlı çırparak terbiyenin ısınmasını sağlayın.
  • Terbiye iyice ısınıncaya kadar bu işleme devam edin.
  • Sonra tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmazsanız çorbanız kesilir.
  • Tavuk paça çorbası kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kaynatmaya devam edin.
  • Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırıp tencereye alın.
  • Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin.
  • Tavuk paça çorbasının bütün malzemeleri ekledikten sonra ara ara karıştırarak 4-5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatın.
  • Üzeri için sıvı yağ ve tereyağını küçük bir tavaya alıp eritin.
  • Pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyip hemen ocağı kapatın. Hemen kapatmazsanız biberin rengi kahverengiye döner. Ayrıca ocağı kapatınca çok az sıvı yağ eklerseniz yağın sıcaklığını düşürüp biberin kararmasını önlersiniz.
  • Çorbayı sıcak sıcak kaseye alıp üzerine biberli sosu dökerek servis edin.
  • Yerken damak tadınıza göre sirke ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.