20 Şubat 2021 Cumartesi

Bol Susamlı Enfes Kurabiye Tarifi

 

Bol Susamlı Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2, 5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 su bardağı susam

    Bol Susamlı Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumuşak margarin ile pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Sıvı yağ, yumurta, süt, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Üzeri kapalı olarak buzdolabında yarım saat bekletilir.
  • Merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Yuvarlak kalıpla kesilir.
  • Pekmez ile su karıştırılır. Kurabiye hamurları önce pekmezli suya batırılıp sonra her tarafı bolca susama bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana kadar 20 -25 dakika pişirilir, sevgiyle kalın.

Fellah Köftesi (Sarımsaklı Köfte) Tarifi

 

Fellah Köftesi (Sarımsaklı Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 yumurta su

Sosu;

  • 1 buçuk kg lık konserve domates
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • Kimyon ,karabiber ,tuz
  • 1 baş sarımsak
  • Zeytinyağ 

    Fellah Köftesi (Sarımsaklı Köfte) Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir kaba bulguru irmiği biber salçasını yumurtayı alıyoruz .
  • Su vererek iyice yoğuralım unu ekleyip yoğurmaya devam edelim .
  • İyice yoğurduktan sonra bilye kadar yapıp yuvarlayalım.
  • Ortasına serçe parmağımızla bastıralım daha sonra tencerede suyu kaynatıp köfteleri içine atalım .
  • Pişince suyunu süzelim başka bir tencerede sosumuzu hazırlayalım yapımızı koyalım .
  • Sarımsağı ezip ekleyelim biraz çevirip salçayı ekleyelim kimyon karabiber ekleyelim .
  • Domatesi rondodan geçirip ekleyelim kaynatıp ocağı kapatalım köftelerin üzerine dökelim.
  • İyice karıştıralım köftemiz hazır servis tabağına alalım üzerine kıyılmış maydanoz serpelim afiyet olsun.

Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi

 

Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı;

  • 2 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 10-12 adet fındık (veya badem veya kaju veya 4 tam ceviz)

Orta taban;

  • 3 yemek kaşığı labne veya süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal

Üst taban;

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 dilim balkabağı

    Balkabaklı Pratik Fit Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Kuru meyveleri sıcak suda bekletelim.
  • Daha sonra yulaf ezmesini un gibi bir kıvama gelene kadar robottan geçirelim.
  • İçine kuru yemiş ve kuru meyveleri ekledikten sonra tekrar robottan geçirelim.
  • Orta taban için ayrı bir kapta süzme yoğurt ve balı pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Muffin kalıplarına alt taban malzemelerini yerleştirelim ve üstüne orta taban malzemeyi de dökelim. (6 adet çıktı)
  • Derin dondurucuda bekletelim.
  • Küçük tencerede balkabağı dilimlerini kısık ateşte üstü kapalı olarak haşlayalım. (biraz su ekleyebilirsiniz) haşlandıktan sonra tarçın ve balı ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirelim.
  • En üst tabanı için eşit bir şekilde kabaklı harcımızı paylaştıralım.
  • En az yarım saat buzlukta bekletelim ve hazır. Afiyet olsun :).

Balkabaklı Müthiş Fit Kurabiye Tarifi

 

Balkabaklı Müthiş Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram balkabağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu bal
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Çok az tuz
  • 4-5 kare bitter çikolata

    Balkabaklı Müthiş Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Balkabağını haşlayıp çatalla ezelim.
  • Yumurtayı çırpıp tuz ve karbonat ile karıştıralım.
  • Daha sonra balı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Hindistan cevizi yağını eritip, içine ekleyelim.
  • Bitter çikolatayı bıçakla çok küçük olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip, güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizelim ve 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Sonra afiyetle tüketebilirsiniz :).

Hamburger Ekmeği Tarifi

 

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger ekmeği için malzemeler;

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağını biraz geçecek şekilde sıvı yağ
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürmek için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

Köfte için malzemeler;

  • 750 gram kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 orta boy sarımsak
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Hamburger ekmeğinin üstüne sürmek için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Üzerine serpiştirmek için biraz susam

Köfteleri kızartmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Köftenin üzerine dilimli hamburger peyniri

Hamburger sosu;

  • Ketçap
  • Mayonez

Hamburger içine;

  • Marul
  • Domates
  • Soğan (karamelize soğan daha çok yakışıyor
  • Turşu 

    Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Su, maya, süt, şekeri yoğurma kabımıza alalım maya eriyene kadar karıştıralım.
  • Sıvıyağ, yumurtanın beyazı, yoğurt, tuzu ekleyelim karıştıralım.
  • Unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim. Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  • En son tereyağını da ekleyelim ve hamura yedirelim.
  • Hamurumuzu 1 saat üzerini kapatıp dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken köftemizi yoğurmaya gecelim.
  • Soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeleyelim.
  • Kabımıza çekilmiş ekmeğimizi aldıktan sonra suyu döküp yumuşatalım.
  • Kıymayı, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, baharatları ve tuzu ekleyip yoğuralım son olarak doğranmış maydanozu ekleyip biraz daha yoğuralım.
  • Hamburger ekmeğinden biraz daha büyük olacak şekilde kıymalara şekil verelim ve hamur dinlenene kadar buzdolabında bekletelim.(12 tane köfte elde edeceğiz bu ölçüyle).
  • Hamurumuz mayalandığında mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparıp elimizin içinde güzelce yuvarlayalım tepsimize alalım. 15 dk daha tepside mayalandıralım. (bu ölçülerle 7 tane hamburger ekmeğimiz olacak ).
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını ve yoğurdu karıştıralım dinlenen hamurun üzerine sürelim ve susamı serpiştirelim.
  • 180 derecede 25 dk fırına atalım ve köfteri kızartmaya başlayalım.
  • Köfteler kızarınca üzerine burger peyniri ekleyip tencerenin kapağını kapatalım peynir eriyince tabağa alalım.
  • Hamburger ekmeklerimiz bu sırada pişmiş olacaktır.
  • Hamburger ekmeğini ortadan ikiye bölelim alt kısma sosu sürelim.
  • Marul, köfte, domates, turşu, soğan ve 2. Köfteyi ekleyelim kapatalım.
  • Hamburgerimiz hazırr muhteşem bir tarifin daha sonuna geldik. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
  • Herkese afiyet olsun. 

    Not: köfte için verdiğim ölçü çift katlı hamburger içindir. siz köfte ölçüsünü yarıya düşürerekten hamburgerinizi yapabilirsiniz.

Kakaolu Pankek Tarifi

 

Kakaolu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir tutam tuz
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao 

    Kakaolu Pankek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
  • Yanmaz döküm yada teflon tavamızda kaşıkla dökerek istediğiniz boyutlarda pankekler elde edin.
  • Tavanın altı orta ateşte yanmalı, ne çok açık ne de çok kısık olmalı.
  • Pankeklerin üzeri kabarcık olduğunda olmuş demektir.
  • Dikkatlice çevirin.Diğer tarafını da pişirin.
  • Hamur bitene kadar pankekleri hazırlayın.
  • Meyvelerle servis edebilirsiniz.

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılk süt /200 ml bardak
  • 1 çay bardağı yoğurt / 125 ml çay bardağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı hamura sarısı üzeri için.
  • Aldığı kadar un yarım kg un kulandım ben hamur yumuşak bir hamur olacak.

İçi için:


  • Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık kulandım 

    Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Bir kap içerisinde sıvı malzemeleri koyup ardından maya ,şeker ,tuz ,yumurta beyazını koyup maya eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup hamuru toparlayın.
  • En son olarak üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın.
  • Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • 30 beze oluyor elinizle açarak içine bir tatlı kaşığı kadar peynir koyup kenarlarından büzerek kapatın.
  • Tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizdiğimiz poğaçaları üzerini kapatarak 15-20 dakika kadar poğaçaları tepside bekletip üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu susam haşhaş serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda pembeleşene kadar pişirin.
  • Poğaçaları fazla kurutmayın fırından çıkartıp üzere nemli bir bez kapatıp 10 dakika kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin afiyet olsun

Narlı Kısır Tarifi

 

Narlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı ince bulgur
  •  1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  •  1 adet orta boy soğan
  •  1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  1 yemek kaşığı biber salçası
  •  1 tatlı kaşığı domates salçası
  •  Tuz, karabiber, sumak (istediğiniz baharatlar)
  •  3 adet taze soğan
  •  Yarım demek maydanoz
  •  1/2 (yarım) limon suyu yada nar ekşisi
  •  1 kahve fincanı sıvı yağ
  •  1 adet ayıklanmış nar

    Narlı Kısır Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı; bulguru derince bir kaba alalım üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım, 5 dk dinlendirelim.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağ ve doğranmış soğanı güzelce kavuralım .
  • Sonra salçaları de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
  • Şişen bulgurun üstüne kavurduğumuz soğan ve salçayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Baharatları, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip servis tabağına alalım.
  • İsteğe bağlı içerisine marul yada daha fazla limon da ekleyebilirsiniz.
  • Servis tabağına aldıktan sonra ayıkladığımız narı da ekleyelim afiyet olsun 💓.

Acılı Karides Dürüm Tarifi

 

Acılı Karides Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram soyulmuş ve temizlenmiş karides
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Biraz limon suyu
  • 4 adet tortilla ekmeği veya lavaş
  • Yarım marul
  • 1 avokado

Acı mayonez için:

  • 1 küçük kase mayonez
  • 2-3 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Biraz limon suyu

    Acılı Karides Dürüm Tarifi Yapılışı

  • Dondurulmuş karides aldıysanız, çözdürün. Yıkayın ve durulayın.
  • Karidesler bir buzdolabı poşetine alın ve acı sos, tatlı ve acı kırmızı toz biber, tuz ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Mayonezi limon suyu, acı kırmızı toz biber ve acı sos ile karıştırıp kenara alın.
  • Marul ve avokadoyu ince ince doğrayın.
  • Karidesleri az yağda kızartın.
  • Tortilla veya lavaş ekmeğine marul ve avokado dilimlerini yerleştirin.
  • Üzerlerine karidesleri koyup acılı mayonez gezdirin. Dürüm yapar gibi katlayıp servis edin.

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 lt (5 su bardağı) süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay kaşığı kakao

Keki ıslatmak için;

  • Süt

Üzeri için;

  • 160 gram çikolata
  • Antep fıstığı tozu

    Porsiyonluk Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta, şeker ve tuzu beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra kakao, su, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatula ile malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  • Unu dikkatli bir şekilde ekleyin yumurtanın boyutuna göre onun miktarında değişiklik olabilir.
  • Kekimizi fırın tepsimize yayıyoruz. Fırın tepsisine yayarken zorluk yaşayabilirsiniz.
  • İnce olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Her zamanki krema tarifinden bahsediyorum sizlere. Keke başlamadan önce krema ile başlayabilirsiniz.
  • Krema soğurken keki ayarlayabilirsiniz. Krema, 1 lt süte 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip mikserde çırpıyoruz.
  • Ardından ocaktan pişiriyoruz. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket kremşanti ekleyip hepsini beraber çırpıyoruz.
  • Ve üzerine 1 çay kaşığı kakao ekleyip tekrar mikserde çırpıyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra kekimizi dikdörtgen şekilde küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Enine 3 parça boyuna 12 parça şeklinde kestim. Daha sonra keki sütle ıslattım üzerine kremadan sıktım üzerine tekrar keki kapattım.
  • Bu işlemi bütün pastalarımızda yaptım. Daha sonra benmari usulü çikolata eritip çay kaşığı ile kekin üzerlerine yaydım. Aşağısına akmamasına özen gösterdim.
  • Sizler isterseniz çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Görüntüsünün daha güzel olabilmesi için üzerine Antep fıstığı tozu kullandım ve pastamız servise hazır.
  • Buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Bir dahaki tarifimde görüşmek üzere. 🤩💖