Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (mantı hamuru sertliğinde)
İç malzemesi için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet yumurtaların
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz, karabiber
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
- 3, 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Tepsi Mantısı Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un yumurta ve tuzu karıştıralım. Suyu kontrollü ilave edip sert bi hamur yoğuralım.
- Hamuru 2 bezeye ayırıp oklavayla açalım.
- Kesme aparatıyla kare şeklinde keselim.
- İç malzemesi için soğanı çok küçük küp küp doğrayalım.
- Kaseye kıyma, soğan ve baharatları ilave edip karıştıralım.
- Hamurların orta kısmına iç harçtan yerleştirip hamuru iki kenarından bükelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
- 190 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Sosu için tereyağını sos tenceresinde eritelim.
- İçerisine salçayı ilave edip kavuralım. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Fırından çıkardığımız tepsinin her tarafına gezdirip tekrar fırına sürelim.
- Sosu çekene kadar tekrar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı sos yapıp servise sunalım. Afiyet olsun.